12

Sådan lidt langsomme

Oskar og jeg trisser i haven. Hele tiden. Om og om igen. Vi kan ikke lade være, selvom vinden er kold og trøje nødvendig, for foråret er her og vi får udlængsel. Ikke sådan at vi trænger til at komme langt væk, men vi trænger til at være udendørs, hvor der er frisk luft og fornemmelsen af vidder. Altså når øjnene ikke rammer plankeværket ind til naboen…

Æbleblomster

Derinde har de vimpel. Den svirper i luften i dag, hvor også Sharanen dansede hele vejen til Ertebølle. Vi har ingen flagstang længere. Det er sikkert udmærket, for vi er sådan nogen, som ville glemme alt om flaget, hvis vi først havde hejst det og en vimpel… ja, det er ikke at have flagstang i min optik. Så skal Dannebrog smælde. Eller ingenting. Vi har det sidste.

Æbleblomster

Vi har også æbletræer, som slet ikke kan holde sig selv ud for blomster. De sidder i tætte formationer og sender glæde i alle retninger. De dufter af barndom og sommer, bare tæer og farmor. Jeg ved ikke, hvorfor det er sådan, men det er det. Det er slet ingen ringe beruselse at begrave næsen dernede. Jeg gør det flere gange om dagen. Fordi jeg kan!

Æbleblomster

Bag æbletræerne ligger et stykke jord, som rummer bålplads. Der er en sand velsignelse af natur derinde lige nu. Virkelig. Sådan i knæhøjde og med ringe udsyn, når man er Oskar. Ikke desto mindre er det en skattet del af matriklen. De bål, der er brændt dernede, har givet fantastiske aftener med snobrød, marshmellows i Marie Kiks og bålstegte kartofler, som smagte, så englene sang. Der venter flere forude.

Indenfor sidder Oline begravet i en bog oppe i sofaen. Vi er gået fra kosten eller… vi er i hvert fald ude i en aftale om begrænset tid ved computerne for øjeblikket. Det giver pragtfulde samtaler, gode læseoplevelser og ture ud af huset. Det er rigtigt godt for os allesammen og jeg nyder, at eftermiddagene nu også er lange snakke om erotisk dans (ja, det var Oline, der bragte det på bane), muligheden for, at der eksisterer mennesker, som er født onde og diskussioner om hvorvidt vi ville benytte muligheden for en rumrejse, hvis den kom forbi.

Vi undersøger, verificerer, bliver lidt klogere på alting og hygger os i det hele taget storartet. Vi er fast besluttede på, at vi gider være Old School denne måned. Ud med for meget computer og ind med samtale, spil og lange snakke. Uhm… og så lige havevandringer også. De hører med til at være sådan lidt langsom. Det sidste er jeg god til at være.

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  11. maj 2009 at 16:49

  Blomsterne på æblertræer er noget af det smukkeste. Dejlige billeder.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. maj 2009 at 16:54

  Næ nej, det gjorde jeg så ikke, Dorthe, men det kunne sagtens have været forklaringen :-)

 • Avatar
  Reply
  Dorthe
  5. maj 2009 at 16:53

  Ha ha – jeg læste også først ’tisser’. Tænkte, at du nok alligevel mente at du gik med Oskar derud, når HAN skulle… men det gjorde du så ikke… :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. maj 2009 at 11:47

  Tak Alice :-)

  Frk. Vestergaard, jeg synes det er sjovt, at så mange har læst forkert. Sikke en historie, der kunne blive ud af det ;-)

  Hanne, det er allerede en rigtig fin dag :-)

  Heidi, haven er den skønneste plet på jorden. Jeg er SÅ glad for den :-)

 • Avatar
  Reply
  HeidiBF
  5. maj 2009 at 11:40

  Meget godt, at der lige blev tid til bare lidt computer, for så kunne jeg et øjeblik drømme mig væk i jeres have… uhm… selvom jeg bare sidder midt i storstaden, næsten i en kvistlejlighed og forsømmer foråret for vildt ved at skrive speciale. Oh suk… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne
  5. maj 2009 at 09:47

  Deilig lesning. Ha en fin dag!

 • Avatar
  Reply
  Frk. Vestergaard
  5. maj 2009 at 08:11

  En rigtig god ide, med det der old school.

  Må indrømme at også jeg læste forkert ved første gennemlæsning. Var vej at få theen i gal hals, da jeg læste “Oskar og jeg tisser i haven. Hele tiden. Om og om igen” Hver sin fornøjelse tænkte jeg ;o)

 • Avatar
  Reply
  Alice
  5. maj 2009 at 07:57

  Det nærbillede du har fået taget af blomsterne er virkelig godt! Jeg kan godt lide selv at tage nærbilleder, men nogle gange kan det næsten blive lidt kedeligt, men det billede der er fantastisk!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. maj 2009 at 07:32

  Vi hygger os med alt andet end computeren og det er faktisk rigtigt dejligt… og nej, Oskar og jeg tisser ikke ude i haven eller… Oskar gør, men jeg gør ikke ;-)

 • Avatar
  Reply
  Bop
  4. maj 2009 at 21:55

  “Oskar og jeg tisser i haven. Hele tiden.” – HVAD! – Læste heldigvis lige forkert dér :-D

  Forstår jer godt, jeg er lige kommet hjem efter godt 14 dage i USA, men nåede heldigvis at få set kirsebærtræet blomstre. Det er sådan en god start på sommeren med alle de hvide kronblade i solskinnet.

 • Avatar
  Reply
  Majken
  4. maj 2009 at 19:38

  Lyder vidunderligt. Jeg er også en stor fan af brædtspil og hvis I ikke allerede har det på hylden, så kan Carcasonne og Skt. Petersborg anbefales.

  Må indrømme at jeg ikke bemærkede “R-et” i “trisse” første gang jeg læste dit indlæg. Jeg læste blot: “Oskar og jeg tisser i haven. Hele tiden. Om og om igen. Vi kan ikke lade være, selvom vinden er kold…”

  Hold da op, tænkte jeg… hvilket frisind højt mod nord. Men efter endnu en læsning, fik jeg mere ro i sindet :)

  Tak for et kæmpe grin :D
  God oldschool tempo og stor respekt…

 • Avatar
  Reply
  Karin
  4. maj 2009 at 18:35

  God ide med fokus på old school manérene. Vi elsker selv at spille spil men skal nogle gange huske at slukke og lukke og så bare finde brættet frem. Og det er som regel altid rigtigt sjovt.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)