22

Med eller uden hvad?

Jeg er ind imellem uforskammet heldig. I dag er en af de dage. Egentlig havde jeg tre timer endnu, inden jeg kunne holde fri, men jeg er blevet aflyst og det betyder faktisk, at jeg lige har taget hul på min stak af fridage for et øjeblik siden. Det er bare så meget i orden med mig.

Inden jeg nåede hjem, passerede jeg en sætning, jeg ikke forstod… eller, jeg forstod godt ordene, men…

HVAD?

På ruden står “Det er med og uden tidsbestilling”, men HVAD er med og uden? Snakker vi om prisen, som ligger fast uanset eller er det almindelig forbrugeroplysning, som skal oplyse mig om, at jeg kan træde lige ind fra gaden og få en klipning, eller…?

Jeg er ikke ret tolerant overfor den slags. Jeg ved det godt, men hvad pokker menes der? Jeg forstår ingenting. Nå jo, jeg er helt med på, at jeg er gået på forlænget weekend for nogle minutter siden. Det er vel, når alt kommer til alt, også det vigtigste.

You Might Also Like

22 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. maj 2009 at 07:01

  Så blev det opklaret, Britt og når dansk ikke er modersmålet, er det sikkert forklaringen på den sjove formulering :-)

 • Avatar
  Reply
  britt
  19. maj 2009 at 23:20

  Det er lige sådan det er – at man kan gå direkte ind fra gaden og blive klippet. Og som et cetera skriver, er det et ægtepar af anden herkomst end dansk der har frisørsalonen. De er søde mennesker, der er med til at skabe en god stemning på Hadsundvej.
  Jeg kommer dagligt forbi, da jeg arbejder i nærheden – med mennesker med forskellige typer handicap, som hos netop denne frisør bliver mødt med stor respekt og god humør.
  Så dagens rose til dem :-) og pyt med at de ikke helt har styr på det danske skriftsprog.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. maj 2009 at 20:40

  Martin, jeg gætter på det samme :-)

  – god weekend til dig, hvornår din så end starter :-)

 • Avatar
  Reply
  Martin
  19. maj 2009 at 20:22

  Jeg er enig i, at det nu ikke er den mest klareste budskab frisøren her kommer med, men jeg gætter på at dette sted normalt er et sted, hvor man bare kan gå ind og blive klippet uden bestilling – og at de også har det tilbud, at man kan ringe ind og gøre en bestilling og på den måde få en førsteprioritet til en klipning på det ønskede tidspunkt (uden at skulle vente i kø).

  God weekend Liselotte :-)

  Hilsen fra en som har fulgt med den her hyggelige blog fra sidelinjen

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. maj 2009 at 20:21

  et cetera, jeg er ikke i tvivl om, at de er søde derinde, men det er sådan en morsom sætning, som ikke giver nogen mening :-)

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  19. maj 2009 at 18:01

  Ja, det tror jeg da, men det er jo noget uklart. Jeg er ret sikker på, at de ikke selv får/har idé om, at det virker som en totalt løsrevet og ud-i-det-blå oplysning – ihvertfald for nye kunder. Så man må altså håbe, at en af stamkunderne opdager det og kan afhjælpe det – også for deres skyld – for som sagt, de er noget af det sødeste…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. maj 2009 at 17:34

  et cetera, det forklarer jo en del, men hvad mener de? Betyder det, at man kan komme til uden forudgående tidsbestilling eller?

 • Avatar
  Reply
  Kirstenk
  19. maj 2009 at 17:23

  Jeg har det lidt på samme måde, med de ord og sætninger der, kan ikke gøre for det…

 • Avatar
  Reply
  et cetera
  19. maj 2009 at 16:47

  Det er husbonds, ud over alle grænser søde og tiltalende, frisør og hans kone der står derinde bagved og klipper.
  De er ikke vokset op med dansk som deres første sprog, så man må håbe at en venlig sjæl gør dem opmærksomme på “forplumringen” …

 • Avatar
  Reply
  Anne, Mandagspigen.
  19. maj 2009 at 16:26

  Jo..til det sidste du skriver :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. maj 2009 at 16:01

  Jeg tror da, at Anita er på sporet, men jeg kunne simpelthen ikke gennemskue det…

  Jo, nogen har let ved ord, andre må kæmpe lidt mere. Det handler vel dybest set bare om, at man lige konfirmerer med ordkyndige, inden man hænger skiltet i vinduet, hvis man har svært ved det. Gør det ikke?

 • Avatar
  Reply
  Trine
  19. maj 2009 at 14:42

  Er det ikke sådan, at nogle har let ved ord, mens andre må kæmpe? Og håbe på rummelighed og forståelse fra omgivelserne?

 • Avatar
  Reply
  Birgitte
  19. maj 2009 at 14:27

  Jeg har det på samme måde :)
  Kan nok godt regne ud / gætte på hvad de mener, men man må da gerne tænke sætningen igennem inden man laver et skilt…
  Rigtig go’ lang weekend – det må være DEJLIGT!

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  19. maj 2009 at 14:23

  Hvad??? Kan man allerede holde weekend om tirsdagen???
  Jeg har vist fundet mig det forkerte job :o)

  Men nyd det da. Glæder mig allerede til at læse om alle de nye påfund, du tryller op fra garnkurven…

 • Avatar
  Reply
  Tina - omme i London
  19. maj 2009 at 14:07

  Saadan noget sjusk kan ogsaa irritere mig graenseloest. Kender du http://fiduso.dk/? Oh – og NYD dine fridage!

 • Avatar
  Reply
  kagekonen
  19. maj 2009 at 13:49

  Liselotte, det er en af de gratis fornøjelser, at undre sig over den pudsige sætning. På linie med udsagn som “jeg skar mig i Berlin” osv.

  Rigtig god forlænget weekend, den er dig velundt!

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  19. maj 2009 at 13:18

  Det er rart at høre, at andre også kan fundere over “spøjse” formuleringer. Så kender du sikkert også det at læse en tekst, hvor man fuldstændigt glemmer indholdet, fordi man fokuserer på mystiske sætninger…

 • Avatar
  Reply
  Maria Jensen
  19. maj 2009 at 13:04

  nyd ferien håber den byder på hygge!
  Knus herfra

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  19. maj 2009 at 12:52

  Nej nej logik mine damer og herrer….det betyder selvfølgelig, at HUNDE og andre der IKKE er mennesker men HAR hår skal betale en anden pris uanset om de bestiller tid eller ej.

  :-D

 • Avatar
  Reply
  Eva
  19. maj 2009 at 12:39

  Jeg ved lige hvordan du har det, for jeg har det på samme måde… :-)

  Må dine fridage blive af den bedste slags…

 • Avatar
  Reply
  Anita
  19. maj 2009 at 12:37

  Det=at få ordnet håret … er jeg ret sikker på. På mig virker det indlysende, da det er en frisørsalon ;-)

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  19. maj 2009 at 12:30

  Altså, når weekenden allerede starter på en tirsdag, så er alt andet vel ligegyldigt :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)