Jakke med hulmønster

Strikjakken er endelig klar til brug. Den er vasket, tørret og hænger nu klar. Den er blevet akkurat, som jeg havde forestillet mig, da jeg slog masker op til de første 56 centimeter glatstrikning. Jeg havde en idé om, at den kunne blive frygteligt kedelig at strikke, fordi der var disse lange stræk med ingenting ud over endeløse pinde ret og vrang, men jeg tog fejl eller var heldig afhængigt af hvordan man ser det. Ingen bil gjorde bussen til strikketøjets bedste ven og der kommer glat til sin ret, for det kræver absolut ingen hjernevindinger.

Bærestykkerne og ærmerne er straks sjovere at strikke, fordi de kræver tungen lige i munden og lidt tælleri, inden man endelig har mønstret kodet ind i hjernebarken. Måske ser mønstret vanskeligt ud, men det er det ikke. Det består også kun af en stak ret og vrang, lidt huller og enkelte drejede masker.

Strikjakke

Model: Jakke med hulmønster, en opskrift, som var at finde i Hendes Verden nr. 21/2009. Opskriften er gennemarbejdet og nem at følge, så projektet var en dejlig investering af tid og materialer. Opskriften kommer oprindelig fra Coats HP.

Materiale: Holst Garn i farven Nougat. Trøjen er strikket med to tråde/dobbelt garn på pind 4.

Garnforbrug: Trøjen endte med at veje 512 gram.

Størrelse: Jeg har strikket størrelse M/L, som er rigelig stor.

Modifikationer: Jeg har valgt at strikke et ekstra knaphul, så der i alt er fire. Trøjen er lang og kun lukket foroven, så jeg syntes, at den krævede knapper, som sad lidt tættere end foreslået.

Trøjen ender som en yndling, der bliver slidt op. Jeg elsker, at den er så lang og garnet kan jeg varmt anbefale. Strukturen gør, at modellen rigtigt kommer til sin ret. Det anbefalede garn i opskriften er bomuld, men jeg ville aldrig strikke så stor og tung en trøje i bomuld. Helle Holsts garn er derimod helt perfekt til en strik af den størrelse, for det er fjerlet selv i så massive modeller.

Relaterede skriv

27 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  30. juni 2014 at 08:24

  Opskriften har for nylig været genoptrykt i et strikke-tillæg til Hendes Verden, så prøv at kontakte dem :-)

 • Svar
  Diana Steenstrup
  30. juni 2014 at 06:51

  Hejsa jeg har besøgt mit lokale bibliotek der ikke kan hjælpe mig med opskriften og bladet. er det muligt at købe en kopi af dig? Mvh Diana Steenstrup Hillerød

 • Svar
  susan
  24. september 2013 at 20:01

  hej.
  vil bare lige høre om du evt har opskriften til den flotte jakke.
  hvis du har kan jeg så evt købe en kopi.
  mvh
  susan

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. september 2013 at 23:14

   Prøv at læse lige ovenfor Susan ;-)

 • Svar
  Hanne Aaby
  11. august 2013 at 10:40

  Ups: måtte lige rette E-mailen

 • Svar
  Hanne Aaby
  11. august 2013 at 09:16

  Jeg har forgæves ledt efter opskriften på den grå jakke med hulmønster du her har strikket. Jeg kan ikke få den i forretningen. De siger den er udgået. Den har været i Hendes verden for et par år siden, så der kan jeg heller ikke få den. På coats HP hjemmeside kan jeg kun finde billedet af den men ikke selve opskriften. Kan du evt. hjælpe mig
  På forhånd 1000 tak.
   
  Med venlig hilsen.
   
  Hanne Aaby
   
  Horsens

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. august 2013 at 10:03

   Hej Hanne – og nej, det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med :-(

 • Svar
  Frau Putz
  4. juni 2009 at 11:12

  Nå… nu kan jeg godt se, at jeg kommer til at trævle op, for det mønster passer bare helt perfekt til det garn, jeg lige har taget i brug til et andet (Mindre fantastisk) projekt.
  Sådan en lang trøje vil lige passe til mig.
  Så må jeg vist lige på biblioteket og se, om de har Hendes Verden til låns…

 • Svar
  Sus
  3. juni 2009 at 23:10

  Liselotte du er fantastisk kreativ. Jeg plejer at læse med her på din blog dagligt, men i dag må jeg skrive til dig, da jeg lige har været på biblioteket og fandt en bog, jeg er sikker på lige er dig. Titlen er : Beyond the square crochet motifs. Placering 64.65. 144 hæklede firkanter, trekanter, sekskanter cirkler mm i alle mulige vidunderlige farver.

 • Svar
  Helle Quentin
  3. juni 2009 at 18:13

  den er bare super flot.. ærgeligt jeg ikke har det blad .. må bare have fat i det ..
  hq

 • Svar
  Pia
  3. juni 2009 at 17:58

  Njøøøøø…… den er super flot!

  Hilsen Pia fra Ringe

 • Svar
  Helle
  3. juni 2009 at 14:30

  Glæder mig til jeg får fat i opskriften, for jeg har hyacintfarvet Holstgarn liggende.

 • Svar
  yt
  3. juni 2009 at 14:18

  Hvor er den blevet flot.
  Farven er også bare super anvendelig ;)
  Yt.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  3. juni 2009 at 13:18

  Pernille, min mormor var akkurat ligesådan :-)

  Lotte, jeg er ikke sikker på, at jeg er den rette til den slags. Jeg kender ikke til de mekanismer, som bestemmer garnpriserne, men har bare selv en fin fornemmelse af hvilket garn, der er værd at spendere både tid og penge på :-)

  Tina, den er bare rigtig flot og ærmerne er meget smukke :-)

  Charlotte, det er et herligt strikketøj, som kan anbefales :-)

  Bebiane, den er blevet så skøn :-)

 • Svar
  Bebiane
  3. juni 2009 at 12:41

  Hvor er den blevet sød, kunne slet ikke genkende den fra Hendes Verden. Jeg er selv til cardigans med få knapper og garnet er jo super.

 • Svar
  Charlotte
  3. juni 2009 at 12:27

  Hvor er den bare flot. Den skal vist på min to-do-liste:-)

 • Svar
  Tina - omme i London
  3. juni 2009 at 11:40

  Hvor er den blevet laekker. Aermerne er isaer flotte, der kommer moensteret rigtig til sin ret.

 • Svar
  Lotte
  3. juni 2009 at 11:30

  Du Liselotte, kunne du ikke engang skrive lidt om garn, kvaliteter, tilbehør osv.
  Det virker som om garnland er en sammentømret mafia, hvor der helst skal stå DROPS på alt.

  Alpaca f.eks. hvor kommer det fra?
  F.eks forstår jeg ikke en hattemeter af, hvordan det kan være billigere end islandsk eller færøsk garn – eller endnu bedre dansk uld.
  Logisk set skulle det danske garn da være det allerbilligste, men det ser ikke ud til at forholde sig sådan..

  Ved du sådan nogle ting?

 • Svar
  Pernille
  3. juni 2009 at 11:14

  Den får minder frem om den åbne trøje jeg for mange år siden strikkede til min mormor.
  Hun var af den gamle skole, af dem der skiftede tøj før middag og aldrig gik ud uden hat. Til trøjen købte hun en nerdel og skjorte og selvom klædeskabet bugnede af de lækreste klæder, var det umuligt at tænke sig en anden kombination – det var jo et sæt :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  3. juni 2009 at 11:13

  Jakken er rigtig skøn og lige om et øjeblik, vil jeg indvie den… og min nye bil :-)

 • Svar
  Christina
  3. juni 2009 at 11:06

  Hvor er den bare lækker din trøje… kan godt se at den blive en yndlings – ellers siger du bare til ;)

 • Svar
  solveig
  3. juni 2009 at 11:05

  Nydeleg jakke;.)

 • Svar
  Fríða
  3. juni 2009 at 10:57

  lææækker, og passer godt til dig.
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  Christine
  3. juni 2009 at 10:52

  Den er virkelig, virkelig flot og lækker…

 • Svar
  Hanne
  3. juni 2009 at 10:40

  Skjønn jakke!

 • Svar
  Linda
  3. juni 2009 at 10:24

  Hvor blev den bare flot – og den passer jo modellen der skal bære den. Sikke et flot arbejde!

 • Svar
  Margrethe
  3. juni 2009 at 10:07

  Hvor er den lækker og smuk, Liselotte. Både når den hænger på bøjlen og når – og dér især – den sidder på dig!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)