9

En torsdag i juni

Hver eneste morgen starter jeg med at gå ud på terrassen og tage et kig ned over haven. Jeg spejder nervøst til den store kastanje, som står nederst i haven, for sidste år blev den angrebet af minérmøl og nåede i løbet af sommeren at blive så ramt, at den allerede i juli lignede efterår med gule og orange blade.

Jeg tror stadig, at den er syg, men endnu er der ikke noget synligt tegn på, at den er på vej til at antage efterårsfarver. Det var trist sidste år, da efteråret indfandt sig i højsommeren, så jeg krydser fingre for, at det ikke sker igen i år.

Stauderne trives til gengæld. Valmuer og lupiner pynter og om lidt kommer lavendlerne til og begynder at sende duften af Provence til mine næsebor. Jeg synes, at det er mere end vellykket med de lyserøde valmuer og jeg er glad for, at jeg valgte lige netop dem, da jeg for et par år siden var til Blomsterfestival i Bangsbo. Der er for øvrigt mulighed for endnu en tur derop denne weekend. Måske man skulle…

Staudebed og kastanjen i baggrunden

Inden venter dog et par arbejdsdage og nu bag eget rat. Alphalfa og jeg er endelig på landevejen. Nu er du advaret.

You Might Also Like

9 Comments

 • Avatar
  Reply
  Ella
  5. juni 2009 at 00:08

  Måske sku’ vi ? – jeg er frisk på søndag :-)

 • Avatar
  Reply
  Ege
  4. juni 2009 at 12:01

  er der overhovedet plads i Alphalfa til alle ,dine evt køb fra Bangsbo
  Fik du ik shoppet godt sidste år ;-)

 • Avatar
  Reply
  Frau Putz
  4. juni 2009 at 11:08

  Åh… jeg må helt sikkert på jagt efter sådan nogle lyserøde valmuer.
  Jeg så også lyserøde iris på min tur til Berlin. Lige præcis den farve har jeg aldrig set før, så nu går jagten ind. Måske på tyske internet-planteskoler. Min egen, lokale planteskole duer i hvert fald ikke til noget så eksotisk :o)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. juni 2009 at 10:24

  Kirsten K, det er sikkert fornuftigt ;-)

  Sisse, en have er et dejligt frirum og jeg ville have svært ved at undvære min – og god dag til dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  Sisse
  4. juni 2009 at 10:01

  Liselotte, din have er fuldstændig fantastisk, den vil jeg have (hø-hø) i baghovedet når vi en dag får vores egen have. Indtil da øver jeg mig her i vores leje-have, og det er nu heller ikke tosset. Her er lavendel, lupiner og georginer også på vej.
  Go’ dag.

 • Avatar
  Reply
  Kirstenk
  4. juni 2009 at 09:58

  Nå, men så tror jeg bare jeg holder mig indenhuse i dag, så… :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. juni 2009 at 09:37

  Det gør jeg næppe, Hanne C ;-)

  Lotte, det er dejligt med blomster og have og jeg nyder min i fulde drag. I dag skal det gøre rigtigt godt at komme ud og trille på landevejen igen – jeg glæder mig :-)

 • Avatar
  Reply
  Lotte
  4. juni 2009 at 09:11

  Jeg går også og holder øje… der er for nogle år siden plantet en lavendelhæk langs sejlklubbens klubhus og det er lige op over. Lige om lidt springer den ud i fuldt, duftende flor og jeg glæder mig hvert år. Når man ikke har have, men savner at have det, så er sådanne små ting som en lavendelhæk hér og et blomsterflor dér virkelig kærkomne. Det er også derfor, jeg holder så meget af dine billeder fra haven…
  Hav en dejlig dag i selskab med Alphalfa :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne C
  4. juni 2009 at 08:15

  Du kommer vel næppe til Falster………….

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)