8

Go’ torsdag

Morgenskærm

Blå himmel og snerten af sol. Forude venter en tur nordpå. Kaffen var varm og velsmagende, Oline er oppe og frisk. Jeg er klar til at snuppe en torsdag, mens jeg spekulerer på, hvor pokker tiden bliver af.

Om kun to uger starter min sommerferie. Jeg synes lige, vi vendte os fra vinteren, men I skal ikke høre mig klage det mindste. Jeg glæder mig voldsomt til den sommerferie, som endnu ikke er andet end en løs skitse båret af gode idéer og drømme. Det er så typisk os. Kun i sidste sekund materialiserer drømmene sig i noget konkret, men det gør aldrig oplevelserne ringere, så jeg er sikker på, at det hele ender med at lykkes. Ferie får vi i hvert fald, men først om nogle uger, så jeg snupper bilen og nøjes med at stikke kursen af stik nord.

God torsdag til dig :-)

You Might Also Like

8 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. juni 2009 at 18:23

  Louise, der er ikke noget sommerhus her, men vi finder nok et sydpå et sted… eller B&B… eller… lad tiden råde, så er jeg sikker på, at der falder noget ned i turbanen :-)

  Solveig, det lyder da ualmindelig skønt med en tur til Ribe. Jeg er vild med Sønderjylland, så jeg er omtrent misundelig. Godt du kan guide lidt, Laila – med masser af gode idéer :-)

  Lærling, der er lige præcis ikke så tidlig ferie for ellers var det garanteret en oplevelse, det var værd at rejse lidt for :-)

  Kirsten K, vi skal såmænd nok få en dejlig ferie, uanset hvor vi ender. Det handler bare om at have lyst til at opleve :-)

 • Avatar
  Reply
  Kirstenk
  11. juni 2009 at 13:36

  Vi plejer også at planlægge i sidste minut, måske en afbudsrejse, måske bilferie, vi ved det ikke endnu, men der er heldigvis rigtig mange forslag i spil…også god torsdag til dig

 • Avatar
  Reply
  Laila
  11. juni 2009 at 12:13

  Hej Solveig,

  Ribe er en gammel by, med vikingemuseum og hyggelig gågade med rigtig mange forretninger. Men Ribe kan du læse om mange steder.
  En afstikker ud til slusen vest for byen er en god lille udflugt. Her er en kro til en kaffetår, en is eller godt at spise. Gå tur i træernes skygge langs åen og se det lille samfund af ‘kolonihuse’ langs åbredden.

  En tur til Mandø kan gøres i egen bil, når det er lavvandet. Det er virkelig en oplevelse, bare det at køre ‘over vandet’. Der arrangeres også ture med naturvejleder på vaderne. Du kan læse om Vadehavscentret, og hvad de tilbyder. Herfra kører også Vadehavsbussen, hvis I ikke har mod på at køre i egen bil.

  En tur til Fanø kan gøres uden bil. Ret dyrt at få bil med over. Køb evt. klippekort til færgen, alt efter hvor mange i er. Man betaler kun den ene vej, retur er gratis. Det er jo eneste vej tilbage!

  I stedet kan man tage bussen rundt på Fanø. Den holder lige ved færgelejet. Og kører helt til Sønderho, hvor der er ‘lidt’ byliv i sommerhalvåret, lille cafe og forretninger med kunsthåndarbejde.

  Det gode ved at tage bussen er, at den kører på stranden en del af vejen. Her kan man jo hoppe af, og hoppe i bølgen blå, hvis vejret er til det. Det er en imponerende bred strand, så der er lidt af en gåtur ud til vandet!

  Alternativt kan man leje en cykel i Nordby til at komme rundt på. Nordby er meget charmerende, med meget liv i sommertiden. Hvis man går ud ad hovedgaden finder man på højre hånd en fin, gammel kirke. Kig indenfor i kirken og se også de spændende gravsten på kirkegården, der fortæller historien om Fanø fra storheds-æraen i sejskibenes tid.

  God ferie – ønskes fra Esbjerg. Som også er et besøg værd ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lærlingen
  11. juni 2009 at 11:47

  Hvis I har tidlig ferie er dette en unik oplevelse – som jeg desværre ikke selv når at opleve :-(
  http://www.sculpturebythesea.dk

 • Avatar
  Reply
  solveig
  11. juni 2009 at 10:07

  God torsdag til deg og!
  Vi har heller ikkje kunne planlagt så mykje av ferien, då vi ikkje visste når/om den skulle vere….. Men vi tok ein sjanse og det blir bilferie i Danmark på oss, til Ribe. Har du gode tips på kva vi bør få med oss så kom gjerne med dei;.)

 • Avatar
  Reply
  Louise
  11. juni 2009 at 09:17

  Tak i lige måde – vi har samme ferieskitse, som måske ender i en afbudsferie. Uvisheden er en del af glæden. Og så er der jo sommerhuset…
  Det må gerne holdt tørt til kl. 15, når man har børn, der er på tur til Fårup :)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  11. juni 2009 at 07:56

  TanteT, så glæder I jer til regnen. Heroppe glæder jeg mig over tørvejret, så længe det holder – og god dag til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  TanteT
  11. juni 2009 at 07:51

  Det lyder som om torsdagen allerede er godt begyndt…
  Her på Fyn er vi varslet hele 29 mm regn i dag, og det kan bare komme kan det, vi trænger!
  Alle de gange jeg har læst om regnvejr hos dig, og set fantastiske billeder af blomster med dråber på, – har her været tørt, sådan tørt som i knastørt!
  Selv god torsdag ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)