10

Mere Vifte

Jeg har stor glæde af at være medlem af ravelry, som danner inspiration for rigtigt mange af mine strikkeprojekter.

Jeg kan bruge timer på at kigge, få idéer, notere, gemme og vælge til og fra, ligesom jeg elsker, at der er mange, rigtigt gode opskrifter til salg derinde. Jeg sørger også selv for at bidrage med inspiration i form af billeder af nogle af mine projekter.

I dag var det Viftens tur til forevigelse, så nu får den lige endnu en tur her på bloggen og denne gang vil jeg prøve at uddybe en smule.

Viften

Jeg endte med Viften som projekt biltur ned gennem Europa, fordi jeg vidste, at jeg var nødt til at vælge noget, som kunne vare mere end en eftermiddag. Jeg har Marianne Isagers bog Japan Strik, men på engelsk, fordi jeg faldt over et ualmindelig godt tilbud og tænkte, at vi ikke er gode venner på dansk, så måske vi ville være det på engelsk.

Jeg fik delvist ret, men ikke mere ret, end jeg kan konstatere, at vi ikke taler samme strikkesprog. Jeg forstår simpelthen ikke hendes måde at forklare strik på. Det er ingens skyld, men det er et faktum. Jeg render altid ind i problemer og denne gang var jeg heller ikke fri for at tænke, at mit store held er, at jeg er garvet strikker og derfor selvstændigt tænkende. Hvor tingene blev uklare, uforståelige eller bare ualmindelig indviklede, sprang jeg direkte ned i urstrikkerhjernen og fandt al min opsparede erfaring frem og gjorde, som jeg fandt logisk. Det endte lykkeligt, men det var altså ikke uden sværdslag.

Viften

Resultatet er til gengæld, at jeg nu er indehaver af et smukt stykke strik, som har været rigtigt sjovt at sidde med.

Jeg fascineres og imponeres over Mariannes design. Hun ER dygtig. Hun forstår virkelig at arbejde med de mange kreative muligheder, enkle strikteknikker giver for formgivning. Hun skaber smukke stykker strik. Designet er tidløst og anderledes. Jeg kan ikke lide alt hun designer, men jeg har enkelte modeller, hvor jeg virkelig synes, at hun rammer plet.

Viften

Viften har været sjov at strikke. Rigtig sjov. Den har været sådan et stykke strik, som næsten ikke er til at slippe igen, fordi man hele tiden skal se, hvad det næste skridt bliver og faktisk er den ikke spor svær at strikke. Vanskelighederne eksisterer kun, fordi jeg har så svært ved at forstå hendes opskrifter, for teknikkerne er enkle, og selv en novice indenfor strikning vil kunne strikke denne her, forudsat at man forstår opskriften.

Monteringen var en hyggelig beskæftigelse. Omhyggeligheden omkring detaljerne gør, at det er en fornøjelse at samle trøjen. Alle dele passer smukt sammen og der er fine anvisninger på, hvordan man får et godt resultat, så jeg er faktisk rigtig tilfreds med slutproduktet.

Hvis jeg ikke (igen) var rendt i forståelsesproblemer i opskriften, ville jeg varmt anbefale Viften. Er du sikker på, at du og Marianne Isager taler samme strikkesprog, er der absolut ikke noget, som skal stå i vejen for en rigtig sjov strikkeoplevelse og så fatter du bare pindene, men har du det som mig, skal du være garvet strikker, for at turde arbejde ud fra egen intuition. Til gengæld får du også en fin strikkeoplevelse og et resultat, som er anstrengelserne værd. Jeg er i hvert fald rigtigt glad for min Vifte – og klar til endnu en, hvis det skulle blive aktuelt.

You Might Also Like

10 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  20. juli 2009 at 11:20

  Helt enig Liselotte, men det var undskyldningen ;-) Jeg synes også selv, at jeg har set/kan det meste mht. strik, men nogle af mine grå hår tilskriver jeg nu stadig MI.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  20. juli 2009 at 08:29

  Margrethe, det er blevet en rigtig smuk Vifte, som jeg er meget glad for. God idé at holde hovedet fri af regning, når du holder ferie. Fortsat god ferie til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Margrethe
  19. juli 2009 at 23:47

  For en vakker vifte! Den var virkelig nydelig. Jeg er dårlig på å kommentere i bloggen din, men er stadig innom. Du har så flott blogg og så godt skrevne innlegg. Snart skal jeg ta fatt på circacardigan til meg selv. Jeg har 7 nøster angora tweed i en nydelig jeansblå farge som kan bli en perfekt cardican/vest etter hva garnet rekker til. Jeg må bare finne ut av det med målene og masker til meg selv – og akkurat nå har hodet ferie fra all regning :) Ha en riktig fin ferie videre!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. juli 2009 at 19:46

  Fie, Viften er et rigtigt godt bud på en sjov ting at strikke, så den vil jeg da anbefale, hvis du er en ørn til Isagers opskrifter. Selv med rettelser ved hånden syntes jeg ikke, at det var nemt :-)

  Mette, Isagers forklaring med garvede strikkere som teststrikkere køber jeg ikke, for det er noget, jeg med sindsro vil kalde mig selv også. Det er ikke tilstrækkeligt at være garvet strikker. Man skal også være klar til at håndtere fejlbehæftede opskrifter og formuleringer, som i hvert fald ikke falder ind i mit strikkevokabularium, men er man frisk, kan det godt lade sig gøre at komme igennem :-)

  Yt, tak og ja, det er et meget smukt stykke strik :-)

  Merete, selvfølgelig kan du strikke til dig selv og Viften er et rigtigt godt bud. Glæd dig, for den er så sjov at strikke :-)

 • Avatar
  Reply
  Merete
  19. juli 2009 at 19:21

  TAkk for vakre bilder av viften! Garn er på vei i posten nå, etter at jeg har siklet på den et års tid eller noe, så fant jeg ut at jeg godt kan strikke noe til meg selv, og ikke bare babyklær…

  Vakker farge du hadde valgt!

 • Avatar
  Reply
  yt
  19. juli 2009 at 17:49

  Den er bare smuk ;)
  Yt.

 • Avatar
  Reply
  Mette
  19. juli 2009 at 15:36

  Den er SÅ lækker!

  Jeg har været til et af Marianne Isagers foredrag og der indrømmede hun selv, at det ikke står for godt til med de opskrifter ( dog ikke lige med de ord!) Hun mente, at det er, fordi hun bruger alt for garvede teststrikkere og vil nu prøve med nogle næsten nybegyndere i stedet.

  Lad os håbe, at det hjælper. Jeg har i hvert fald endnu ikke hørt nogen sige, at MIs opskrifter er lige til at gå til.

 • Avatar
  Reply
  Fie
  19. juli 2009 at 15:29

  Jeg bruger al for lang tid med at kigge og få inspiration på Ravelry og alt for lidt tid til at strikke. Men det betyder så oftest også, at jeg har undersøgt opskriften og de færdige udgaver med kommentarer inden jeg begynder, så jeg har en idé om, hvor faldgruberne kan være.

  Efter at være blevet inspireret af dig fik jeg inkluderet Japanese Knits til min adlibris kurv tidligere i dag. Nu er det bare et spørgsmål om tid, før jeg kan overveje om viften bliver det første projekt.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. juli 2009 at 15:09

  Tak Irene – og dine forbehold svarer til mine, men det lykkedes for mig, så det kan sagtens lykkes for dig også :-)

  Garnet er en 100% uld fra P&P, en af mine lokale garnpushere, og jeg har selvfølgelig forlist banderolerne, men den passede perfekt til strikkefastheden. Måske er det en Hjerte Garn, men jeg er altså ikke sikker…

 • Avatar
  Reply
  Irene Aagaard
  19. juli 2009 at 15:03

  Hvor er den blevet smuk Liselotte! Jeg er helt vild med den, men tør ikke rigtig give mig i kast med den, fordi jeg har heller ikke de bedste erfaringer med hendes opskrifter. Hun laver bare indimellem så fede og anderledes designs, som ingen andre gør:-)
  Hvilket garn har du strikket den i – er det Cascaden igen?

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)