12

Det endte med en havesøndag

Jeg ringede til mor, fordi jeg trængte til at se hende. I morgen rejser hun til Staden og inden ville jeg nu godt lige se, at hun havde det godt, så jeg lokkede med kaffe og den slags er tilstrækkeligt til, at hun straks melder sin ankomst.

Vejret har været sådan tungt, tæt på regn, hele dagen, men ikke en vind har der været og vi ramte snildt tyve grader, så faktisk var der ualmindelig dejligt udenfor. Den slags skal udnyttes, så først gik vi i solbærrene, så mor kunne få hjemmelavet sylt til ostemadderne. Jeg plukkede ganske få, for hver gang jeg fik fat i fire, var der otte, der endte på jorden. Èn hånd er ikke tilstrækkeligt til den slags sysler, men så kunne jeg i det mindste underholde, mens mor plukkede.

Arbejdsfordelingen fortsatte, da vi nåede til staudebedet. Pludselig var både mor og Kenneth i fuld sving og sikke dejligt det hele blev, da de først tog fat. Jeg var tilskuer. Helt uden dårlig samvittighed, kunne jeg dirigere slagets gang. Skønt…

Havesøndag

Ind imellem fik jeg lov til en udflugt eller to og jeg brugte en del tid på at iagttage de små sommerfugle, som var helt vilde med æblemynten. De er ikke andre steder i haven, men i krydderurterne og specielt mynten, der sidder de tæt.

Æblemynte med visit

De ligner vel i grunden en mellemting mellem en sommerfugl og en natsværmer, men fine er de og på et tidspunkt var der måske halvtreds af dem samlet i og omkring krydderurterne. Det er først gang, jeg har set disse små sommerfugle. De er ikke mere end 1½ centimeter lange. Kender du dem?

Havesøndag

Kenneth mente nu nok, at kanttrimmeren måtte frem. Verdens længste ledning måtte findes og så gik han ellers i gang. Nydeligt blev det, men hvorfor er alting ved at være afblomstret allerede? Jeg forstår ingenting. August er også sommer og blomsterrigdom. Basta!

Havesøndag

Bagefter var der kaffe, ostemadder og valnøddetærte. Måske jeg ikke havde fortjent det, men de andre to, de havde. Der er sirligt i haven igen og lige nu nyder jeg synet og duften af en fugtiggrøn, nyklippet plæne og et sirligt staudebed, mens regnen stille falder udenfor mit vindue. Hvor er det hyggeligt.

Du vil sikkert også kunne lide