Kusudama næsten…

Origamibille

Jeg har altid været fascineret af origami, den japanske papirfoldekunst, som vist for øvrigt oprindeligt stammer fra Kina, hvilket i denne sammenhæng er en fuldstændig overflødig spekulation. Det handler om origami, men det handler først om billen på bladet.

Jeg fik øje på ham,da jeg tidligere var nede, for at tjekke vindruerne. Da sad han lige foran næsen på mig, og hans slags minder mig altid om origami. Det er den kantede, lidt flade krop, tror jeg. Og så var det jo, at jeg huskede, at jeg for måneder tilbage havde set nogle smukke Kusudamablomster på en eller anden amerikansk blog. De var foldet af siderne fra en gammel, antikvarisk bog og meget, meget fine.

Så kom Ella forbi til en hurtig kop kaffe. Egentlig havde jeg meldt vores ankomst ude i Vejgaard til kaffetid, men Ella havde glemt, at hun skulle til frisøren og derfor blev det til, at hun – lige inden frisørsaksen – kørte her ud forbi. Det var rigtigt dejligt og jeg glemte alt om Kusudamablomsterne indtil for en halv times tid siden. Så huskede jeg dem…

Kusudama

Jeg er til lidt flere farver. I dag, i hvert fald. Jeg fandt en stak gamle boligmagasiner frem og snuppede et par sider. Skæremaskinen stod lige nede under bordet, så den kunne klare det seje træk med at få produceret nogle kvadrater af det glittede papir og det i en hulens fart. Bagefter var det bare at folde.

Jeg foldede nogle stykker, men den går altså ikke. Jeg får ondt. Heller ikke det kan arm/albue endnu, men inden jeg måtte opgive, var der nu alligevel produceret tre fine blomster, som kommer med op på den græsgrønne lysbakke i stuen. “Tænk engang…”, kan jeg så sige, “…dem har jeg lavet. Helt selv. Med en tennisalbue”.

Og så er det for øvrigt også slut med det, men jeg gjorde det :-)

Kusudama

Selvfølgelig kunne jeg ikke huske, hvordan blomsterne foldes, men jeg har bøger fyldt med anvisninger og fandt dem i én af dem. Bagefter fandt jeg flere anvisninger på nettet, så har du lyst, kan du se hvordan her, her og her. God fornøjelse :-)

Relaterede skriv

17 kommentarer

 • Svar
  En nytårsfold
  30. december 2009 at 13:46

  […] Kusudamablomsterne er smukke, simple og alligevel så effektfulde, at det næsten ikke er til at få stoppet, når man først er kommet i gang med at folde og lime. Det er tilmed hyggeligt… […]

 • Svar
  Jette K
  20. august 2009 at 10:19

  Nej, så fine! Jeg har kunnet (og kan måske også endnu) folde en trane. Der er et enkelt trin jeg altid glemmer, men dem kan man jo også finde anvisninger på rundt omkring. Tak for linkene, dem må jeg skis’me også prøve!

 • Svar
  Bodil
  20. august 2009 at 09:33

  Hvor er de yndige – tak for linket!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  20. august 2009 at 08:52

  Blomsterne er rigtigt fine – og det er hyggeligt og sjovt at folde og lime, er det :-)

  Anne, Amanda har også lavet sådan en blød, varm plet på mit hjerte, har hun :-)

 • Svar
  Karin
  20. august 2009 at 08:44

  Du er altså bare talentfuld ud over det almindelige, Liselotte. Så fine, er de!

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  19. august 2009 at 21:45

  Amanda spørger forresten om du mon kan komme den dag, hvor vi skal bruge blomsterne!? Hun har en meget stor blød Liselotte-plet på hjertet…

 • Svar
  Fríða
  19. august 2009 at 21:31

  så smukke!
  kh.fra Island
  Frida

 • Svar
  Regitze
  19. august 2009 at 21:14

  og jeg har ikke mine læsebriller ved næsen, så jeg troede, jeg sku læse om et kursusdrama.
  hvor er de fine!

 • Svar
  Nadia
  19. august 2009 at 20:26

  Det der er ingen ko på isen, jeg har gemt vejl. så på en kold vinterdag hvor forår og blomster savnes, kan man bare lave disse babyer…. 1000 tak for den kommende glæde.

 • Svar
  Little Frog
  19. august 2009 at 20:03

  Du er en tusindkunstner :)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  19. august 2009 at 19:57

  De er bare så fine – og børn kan også sagtens lave dem. Herhjemme er vi vilde med papirfoldning, men vi havde vist bare lige glemt det :-)

 • Svar
  Annette
  19. august 2009 at 19:46

  Hvor er de fine! Imponerende, hvad man kan få ud af papir…
  God bedring med albuen!

 • Svar
  Anne
  19. august 2009 at 19:43

  wauw…tænker da lige at det er noget vi skal lave på børnebiblioteket….aiiii det går nok ikke, men hvor er de dog flotte :-)

 • Svar
  Anne Dyrholm Stange
  19. august 2009 at 19:35

  Smukke!!
  Mon ikke jeg lige skal lagre den idé til borddækning sidst i april næste år…

 • Svar
  KirstenK
  19. august 2009 at 18:46

  De er da godt nok smukke dine foldede blomster…Det bliver jeg simpelthen nødt til også at prøve…

 • Svar
  fisker & fernández
  19. august 2009 at 18:37

  Taenk at man kan faa saa meget ud af saa lidt. De links skal helt sikkert studeres naermere. Tak :-)

 • Svar
  Mrs Cakeaholic
  19. august 2009 at 17:30

  Hvor er de skønne dine foldede blomster…. Sikke som du ryster idee’ ud af ærmerne, selv med en “tennisalbue”, godt gået :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)