Tversted med svinkesving…

Kenneth drømmer om en ekstra residens. Det gør jeg ikke, men jeg elsker at drømme og fantasere, så jeg er nem at lokke med på en tur, som indeholder de ingredienser.

I dag gik turen nordpå til denne lille charmerende plet. Udsigten var kornmarker, hvis ikke den var havens frugttræer og prisen absolut overkommelig, men det bliver altså ved drømme. Jeg si’r det bare… men Tversted var det. Det er ganske vist.

Tversted

I baghaven lå masser af skønhed og naturoplevelser på spring.

Vi måtte lige ned og se Vesterhavet, som ligger en kort cykeltur fra det lille husmandssted. Ikke at vi i bil kunne komme rigtigt tæt på, men vi fik nu alligevel en betagende udsigt…

Tversted

Vi var endt et meget fint sted… hvor der ikke var langt til enden…

Ude i verden

Vi slog nu et herresving, inden vi endte i reservatet, for vi ville gerne ned og være tæt på Vesterhavet et øjeblik, selvom det viste tænder i dag. Jeg skal love for, at der var vind dernede, men luften og duften var helt i top.

Stranden ved Tversted

TverstedVi blev ikke længe på stranden og det var heller ikke en af de berømte is, vi endte op med bagefter.Vi frøs mere end vi var istrængende, så vi kørte lige forbi isudsalget og længere op i byen.

Vi søgte indenfor i varmen. Ikke hos Marianne Isager, som havde søndagslukket, hvilket helt sikkert var bedre end godt, for jeg havde altså ikke kunnet bære at se alle de smukke og fristende strik velvidende, at det ikke bliver mig, som i grumme lang tid kommer til at svinge strikkepindene.

Vi endte hos Teglgården, som havde en meget lille, men også meget charmerende butik placeret i gavlen. Efter et hurtigt kig endte vi igen i Alphalfa, som tog den ene omvej efter den anden, så vi til sidst – og meget belejligt og en lillebitte smule planlagt – endte i Lønstrup. Selvfølgelig snuppede vi Marguriteruten hele vejen. Når man skal, så skal man. Vi skulle i dag og vi var rigeligt fulde af “Næ”er og “Åh”er, så der er sukket igennem nu.

Sen frokost i Lønstrup

I Lønstrup blev der tid til en lille osetur og et stykke Marimekko til sofaen, inden vi endte på Slugten, hvor vi var midt i den sene frokost, da min kusine pludselig gjorde os selskab. Hun var lige ankommet til Skallerup Klit et par timer forinden og ville lige fouragere i Lønstrup, inden butikkerne lukkede.

På vej derop, havde vi overhalet hende på motorvejen – hun havde opdaget os, men vi havde ingenting set, så hun havde opgivet at vinke. Nu kunne vi i stedet mødes på Strandvejen i Lønstrup. Hvad er oddsene lige for det? Hyggeligt var det i hvert fald og en dejlig afslutning på en skøn søndag eftermiddag, som endte inde i Reberbansgade efter Olines yndlingssandwich. Hvorfor? Fordi Olines forældre ikke når i nærheden af at være sultne, før vi skriver mandag og så længe kan en pige i voksealderen vist ikke vente.

Sommerhusdrømmene? De vedbliver at være drømme i mange år endnu, men derfor må man jo godt fodre dem med jævne mellemrum.

Relaterede skriv

14 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  9. september 2009 at 22:15

  Mille, tusinde tak for ønskerne – og der var skønt deroppe :-)

  Xanita, det er en sjov historie med søerne i stedet for at stå på nakken af alle turisterne, men sådan er det vist alle steder, hvor man invaderes. Man finder små heller, som er hemmelige og kun for de indviede (lokale) og sådan skal det nok være :-)

 • Svar
  Xanita
  9. september 2009 at 21:29

  Dejligt med lidt billeder fra hjemegnen :-) Det er da fint, når jeg ikke selv får taget mig sammen til at komme derop.
  Og jeg må jo med skam erkende, at de antal is jeg har spist fra det Blå Ishus kan tælles på to hænder! Mine forældre gad ikke alle menneskene ved Tversted Strand, så vi tog altid ned til søerne – hvilket bestemt også er et besøg værd, hvis jeg skal sige det ;-)

 • Svar
  Mille
  9. september 2009 at 11:04

  sikke et sted, bar’ d’ var maj! önsker snarlig god bedring, *önsker-önsker-önsker*

 • Svar
  Line
  7. september 2009 at 15:24

  Tversted er dejlig – mine forældre bor der og det er en skøn by om sommeren, om vinteren kan der godt være lidt kedeligt….

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2009 at 12:53

  Frau Putz, vi kunne altså godt undvære isen i går, for vi ville hellere gemme appetitten til frokosten i Lønstrup ;-)

 • Svar
  Frau Putz
  7. september 2009 at 12:06

  Altså… Jeg kan jo slet ikke forstå, at man kan komme til Tversted uden at spise en is fra det blå ishus…
  Det kan vel aldrig blive så koldt, at man ikke kan spise is i bilen???

  Hm….

  Men nu kommer jeg jo heller ikke forbi Tversted så tit :o)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2009 at 10:05

  Bodil og Letten, I bor til gengæld op ad steder, som jeg ville elske at kunne besøge på en søndagstur, men sådan er det nok. Vi vil så gerne have det, vi ikke har ;-)

 • Svar
  Letten
  7. september 2009 at 09:32

  Ja, jeg er også meget misundelig. Jeg elsker Nordjylland og især Vesterhavet. Men der er altså lidt langt på en smuttur fra Bornholm.

 • Svar
  Bodil
  7. september 2009 at 09:29

  Jeg elsker Tversted – og er en lille smule misundelig på jer nordjyder, som bare kan køre derop på en smuttur.

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  7. september 2009 at 08:49

  Susan, jeg håber din drøm snart går i opfyldelse :-)

  Ha ha ha, du har da sikkert ret med “sneen”… og nej, pister af den slags, det har jeg alligevel aldrig hørt om… endnu ;-)

 • Svar
  Susan
  7. september 2009 at 02:27

  Droemme skal man have. I disse dage droemmer jeg om en tur til Danmark og dine billeder fodrer helt klart den droem :-)

  Jeg tror ikke du og Sidse taenker paa helt den samme slags sne … den slags jeg tror Sidse taenker paa haaber jeg ikke man nogen steder kan lave pister af ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. september 2009 at 22:41

  Stina, drømme skal man have – og vi er gode til at fodre vores :-)

  Sidse, jeg havde slet ikke set, at de hvide sten lignede sne. Måske vil man snart udbyde vinterferie inklusive klitpister med indbygget marehalm oppe “på” Skagen. Hvem ved? ;-)

 • Svar
  Sidse
  6. september 2009 at 22:23

  Skiltebilledet..der er sne på græsset, har det noget med “jetset” Skagen at gøre? Nej men det ser jo sjovt ud.
  Varmen har langet et par stråle-arme ud fra brændeovnen.
  Jeg føler trang til at blogge, men synes ikke tiden levner plads. Men jeg følger dig på afstand og du er god til det der …”blogge”!

 • Svar
  Stina
  6. september 2009 at 21:45

  Det bliver man nødt til – ellers mærker man ikke , at man lever. Og så kan drømmene ellers være nok så både realistiske og urealistiske… det´eet fedt. Minder & drømme har man lov at ha´,- og ingen kan tage dem fra “dig” .
  Som altid…skønne (sensommer)-billeder.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)