14

Eddikesyltede brombær

Jeg har aldrig før eddikesyltet brombær, så jeg improviserede en hurtig lage. Det endte med den absolut sidste rester af Visitsens gode hyldebæreddike i en gryde sammen med en supplerende sjat lagereddike, rørsukker, et par kanelstænger, rigeligt med peberkorn, lidt chili og en skefuld eller to af syltekrydderierne, jeg altid har på lager. Det hele fik lov til at koge små fem minutter, mens jeg forberedte brombærrene.

Lagekogning

Brombærrene blev renset, skyllet en ekstra gang og lagt op i en skål, indtil eddikelagen var klar. Herefter overhældte jeg bærrene med den kogende lage, snuppede en hulske og hev bærrene op igen i en pokkers fart, så de ikke tabte for meget farve, inden jeg igen hældte lagen tilbage i gryden, hvor den fik lov til at stå og simre, mens jeg hældte bærrene på glas, så de var klar.

Brombærrene venter i glassene på eddikelagen

Glassene blev fyldt med den kogende lage og lukket til med det samme. Kanelstængerne tog jeg fra, ligesom jeg fjernede chilien. Resten fik plads i glassene, sammen med de modne brombær.

De surtsyltede brombær skal trække en måneds tid

Resultatet er glas med hele, surtsyltede brombær, som garanteret smager dejligt til kødretter, men fordi lagen er lavet med løse håndled, er der absolut ingen garantier for, at jeg ikke har lavet den enten for sur eller for sød. Om en måneds tid ved jeg det. Så længe vil jeg lade bærrene stå og trække. Jeg tror, at de har godt af det…

De surtsyltede brombær skal trække en måneds tid

– og pæne er de altså. Gad vide, om farven holder.

Du vil sikkert også kunne lide