15

Århus tur/retur

Århus blev indtaget i højt humør i går. Dagen blev festlig, farverig og sjov akkurat som butikken nedenfor. Jeg vil mene, at der er potentiale for mere end én gentagelse af den tur, for det skulle vise sig, at vi er omhyggelige (kald os bare langsomme) osere, som skal røre, snakke om og ikke mindst ikke gå glip af så meget som én detalje.

Vi brugte det meste af halvanden time på at komme gennem Volden og de stedkendte vil vide, at det ikke er Århus’ længste gade, men vi hyggede os i dén grad.

Festlig og farverig

Det var for enden af Volden og en smule til højre, nede i Box de Lux, jeg fandt mit nye armbånd fra Pendulum. Uha, som det er en lille, fin sag, som jeg allerede elsker. Inden da var der tusinde andre fristelser, som sagtens kunne være faldet ned blandt dagens indkøb, men forude ventede en temmelig kostbar bestilling fra den hjemlige matrikel, så jeg prøvede at være beskeden og endda noget, som med god vilje kunne kaldes fornuftig.

Nyt fra Pendulum

Vi nåede omkring rigtigt mange steder i byen, men vi er virkelig ikke de hurtigste at sende på bytur, fordi vi begge kan lide at sanse og se. Den slags tager tid og der er altid små detaljer at bruge tid på, når man også er et par skabninger, som både har øje for og elsker den slags.

Ved frokosttid endte vi på Café Jorden, hvor vi fik en velsmagende og kærkommen frokost, mens vi talte og talte og talte… og pludselig blev enige om, at den slags for alvor måtte vente, til vi igen sad stille uden anden mulighed. Tiden var knap og der var meget, vi gerne ville nå at stikke fingrene i, inden vi blev nødt til at vende hjemad, så vi fattede os og tog endnu nogle skridt ud i verden på nogle konvolutter, som efterhånden var ved at være lidt slidte. Nej, vel? Ikke mere, end vi igen snuppede en halv marathon gennem byen. Ivan Grundahl holder ophørsudsalg i Århus. Jeg siger ikke mere. Og Marco Friis er der jo… og…

Okkedog, som man kan lade sig friste og virkeligheden er, at der er så mange flere potentielle kunder i Århus, end der er i Aalborg, at det afspejles i antallet af butikker. Udvalget er bredere. Fristelserne flere. Inden det for alvor gik galt, skyndte vi os ud af byen. Ingen panik, ingen trafikforseelser, som ville udløse påtaler og lidt sved på panden senere ankom vi til IKEA.

“Årh mand, det orkede de da ikke efter en lang dag inde i Århus?”, siger du så, men jo da. Vi både orkede og syntes det var fedt og så var der jo den dersens bestilling, jeg havde med hjemmefra. Et halvt køkken! Sådan føltes det omtrent, da vi skulle håndtere ønskerne, men det lykkedes og til sidst havde vi fyldt bilen og satte kursen hjemad.

En herlig dag, som alligevel viste sig at have udmattet mig så meget, at jeg efterfølgende havnede i sofaen og overhovedet ikke orkede at røre mig resten af aftenen. Stamina, hvor er du blevet af? Jeg indrømmer det ikke gerne, men tilsyneladende kan jeg også ramme det punkt, hvor en kop varm kaffe og et tilbud om en fodmassage omtrent kan udløse taknemmelighedstårer, men sig det ikke til et cetera, for hun skal nødig tro, at hun har fået skovlen under mig ;-)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Bingo!
  8. november 2009 at 18:42

  […] var især ellevild, da jeg opdagede de armbånd fra Pendulum – som Liselotte købte ét af, da vi var i Århus for noget tid siden. (Egentlig tror jeg også, […]

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. oktober 2009 at 08:38

  Anne, dét gør vi… engang ;-)

  Karin, vi hentede også bare inspiration og fik en ordentlig én på opleveren, da vi var derinde. En herlig butik :-)

 • Reply
  Karin
  10. oktober 2009 at 00:48

  Box De Lux er en skøn butik. Jeg får ikke altid noget med mig hjem, men synsindtryk og inspiration skal man nu heller ikke kimse ad :-)

  Det lyder som en helt forrygende shoppedag i dejligt selskab!

 • Reply
  Anne
  9. oktober 2009 at 22:19

  tak :-) så mødes vi bare på Volden …engang :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. oktober 2009 at 16:55

  Anne, jeg lover, at vi nok skal give besked, hvis det lykkes for os ;-)

 • Reply
  Anne
  9. oktober 2009 at 16:44

  *lol* hvor er det hyggeligt at læse hos jer to i dag …sig lige til, hvis et ceteras (og dine?) planer om at flytte Volden til AAlborg bliver til noget…bare så man ikke kører forgæves til Århus en anden gang :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. oktober 2009 at 15:35

  Godt der kom lokalkendte med på sidelinjen og kunne konfirmere gårsdagens tur ;-)

  Jeg er sikker på, at der er flere listige steder at besøge dernede, så næste gang planlægger vi måske med en større tidsmargin og sørger for at medtage et par insider-tips ;-)

 • Reply
  Hanne C
  9. oktober 2009 at 12:10

  Jeg havde på fornemmelsen, at I havde retning mod Århus, og jeg kan se, I har fået dækket det meste af det vigtige :-)

 • Reply
  Tina - omme i London
  9. oktober 2009 at 10:41

  Det var en dag helt i min aand. Jeg ELSKER spontanitet og oseture. Ok, lidt shopping er heller ikke saa vaerst. :)

 • Reply
  Kirsten
  9. oktober 2009 at 10:38

  Århhvad, I har hygget! :-)

  Det er vist efterhånden 15-18 år siden, men jeg savner stadig den periode hvor jeg arbejdede i Læderiet i Århus. Jeg pendlede dertil hver dag fra Nørresundby (ja, det var dengang jeg var ung, og stadig boede i byen…) med det gamle bumleregionaltog, men det var skidehyggeligt.

  …og det var ikke ret mange dage jeg ikke liiiiige skulle en tur igennem de små gader inden turen gik hjemad igen. Jeg elsker Volden :-)

 • Reply
  et cetera
  9. oktober 2009 at 10:13

  Endnu en gang – tak for en dejlig dag! Trætte – ja, det tror da pokker vi var – men det var nu hvert et skridt værd :-)
  – og det armbånd, det er altså noget af det skønneste – det er et superkøb!

 • Reply
  Jenny
  9. oktober 2009 at 09:50

  Jeg forstår din beundring! Jeg flyttede fra Århus i sommer og har allerede planer om at flytte tilbage.. :-)

  Marco Friis.. Så bliver det bare ikke bedre! Fik 6 store kopper af min mor sidste år kort før hun døde… Gæt hvad der står højt på ønskesedlen igen i år ;-) Kan ikke få nok :-)

 • Reply
  Iben Louise
  9. oktober 2009 at 09:42

  Årh boxdelux… Butikken ligger lige ved siden af mit kontor, og jeg kikker derind med laaaange øjne, hver gang jeg går forbi. Men jeg tør ikke gå derind, for så ved jeg, at mit Dankort hurtigt vil være rødglødende og helt tomt, når jeg engang ville komme derfra igen :S Men jeg ved også godt, at jeg en dag vil blive fristet over evne…

  Hav en fortsat god dag :)

 • Reply
  Sidse
  9. oktober 2009 at 09:25

  Altså oseture..det kan jeg godt forstå. Og Århus er dejligst at ose i.
  God synergi!

 • Reply
  unikarina
  9. oktober 2009 at 09:21

  Det lyder som en skøn tur… Jeg skal til Århus lørdag næste weekend. Her skal jeg spise frokost hos min søster i hendes nye lejlighed – men jeg havde noteret mig at jeg skulle forbi BoxdeLux inden – kan se at I kan anbefale stedet. Glæder mig.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)