22

Scraps

Hanne og Anne har altid været store inspirationskilder for mig. Jeg tror aldrig, at de har strikket eller hæklet noget, jeg ikke har syntes om.

Denne gang har Hanne og Anne lavet et mønster på vinterens absolut uundværlige accessorie, nemlig en strikket, kort vest. Jeg var nu noget forelsket i den, men overbevist om, at sådan én ville jeg aldrig strikke. “Jeg er vild med den, men den slags klæder ikke mig…”, var min melding, da Anne en lørdag formiddag pakkede den ud ved mit spisebord, men Annes “Prøv den nu lige…“, fik mig alligevel lokket i den.

Hvad Søren? Vesten var sådan set helt og aldeles fin og slet ikke uklædelig og den varmede jo de helt rigtige steder og med en skjorte under og…

Scraps af Anne og Hanne

Jeg er ikke til stribet vest. Altså sådan er det bare, men det skal jo ikke afholde mig fra at udnytte, at Hanne og Anne har skrevet alletiders mønster, som i virkeligheden kan varieres i det uendelige, så værs’go… her er min Scraps med potentiale for at blive slidt op, inden vi rammer januar. Hvor bliver din af?

Her kommer lige lidt fakta, hvis du skulle have lyst til en Scraps også…

Scraps

Design: Hanne & Anne: Scraps, kan erhverves lige her.

Garn: Supersoft, strikket med to tråde.

Anvendt: Cirka 200 gram, men vesten er ikke vejet, så mere præcist får du det ikke.

Farve: Pebbles.

Pinde: 4½ & 5, naturligvis mine elskede KnitPicks.

Str: M/L.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg har valgt at vende vesten, så den fremstår i glatstrik med et lille, enkelt mønster til at bryde overfladen. Jeg har også valgt at strikke vesten ensfarvet.

Jeg må rose Hanne & Anne for en velskrevet, nem opskrift, som ikke gav nogen problemer overhovedet, men jeg ER jo anarkist og anser kun den slags for at være vejledende, så der er lavet små ændringer undervejs i min vest. Okay… okay, det handler så absolut ikke om Hanne og Annes opskrift, men mere om, at jeg ind imellem ikke læser den ;-)

Opskriften er godt skrevet og lige til at gå til. Også for mindre øvede. Et hurtigt, nemt strikketøj, som helt sikkert gør dig glad.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Jannie
  13. januar 2014 at 19:40

  Hej. Den vest er så fin og lige hvad jeg leder efter. Men hvor kan man finde en opskrift?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. januar 2014 at 23:06

   Google er din bedste ven Jannie. Prøv at lede den vej og jeg er sikker på, at du finder den :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. oktober 2009 at 22:14

  Hanne, tusinde tak for kram, men det er nu ganske fortjent, at I får ros. I er et par dejlige og ualmindelig inspirerende og dygtige kvinder. Det er dejligt at kende jer :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  25. oktober 2009 at 22:13

  Kristine, dét er den bare :-)

 • Reply
  Hanne
  25. oktober 2009 at 22:00

  Liselotte…..
  Du skal have en søndagskrammer, sådan en hvor man først bliver lidt mast og derefter kan trække vejret igen og mærke der er en som kan lide en :O)
  Jeg kan rigtig godt lide din fortolkning af vesten og jeg synes det er skønt at se andre udgaver af den stribede vest. Jeg blev rigtig glad, da jeg så dit indlæg, glad fordi du skriver så pænt om os. Det varmer :O)

 • Reply
  Kristine
  25. oktober 2009 at 07:54

  Så fin!!

 • Reply
  Lisbeth
  24. oktober 2009 at 22:50

  Ja hmmmmn det er altså også det lille mønster jeg er ude efter. jeg strikker meget men det der kan jeg altså ikke lige umiddelbart greje, SÅÅåååå om bare du kunne finde et navn så tusind tak. Men tak alligevel for en dejlig og inspirerende blok.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. oktober 2009 at 21:56

  Åh for pokker… jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal forklare det lille mønster. Jeg er SÅ dårlig til den slags. Sad I her skulle det kun vare et øjeblik, men skrive det…

  Jeg vil prøve at se, om jeg kan finde ud af, om det har et navn. Så kan det vel for pokker Googles :-)

 • Reply
  Anne Thompson
  24. oktober 2009 at 21:04

  Den er da blevet rigtig dejlig at se på! Tak for henvisning til opskriften!

 • Reply
  Fríða
  24. oktober 2009 at 20:43

  ej, hvor blev den bare söd, lige sådan en ting man kan bruge i årevis og så med en ny skjorte under i ny og næ.
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply
  yt
  24. oktober 2009 at 20:34

  Jep, den er bare super den opskrift.
  Godt du lod dig lokke ;)).
  Din vest er rigtig fin.

  Yt

 • Reply
  Tina
  24. oktober 2009 at 20:04

  Hej Liselotte.
  Jeg har netop taget min færdige stribet vest fra Anne ud af vaskemaskinen.
  Den er SÅ fin.
  Tina.

 • Reply
  Mette
  24. oktober 2009 at 20:04

  Har lige erhvervet mig opskriften også. Dt må jeg da kunne finde ud af selvom det er 100 år siden (omtrent) jeg har strikket. Vil du løfte sløret for det lille mønster..? eller..?

 • Reply
  Helle K.
  24. oktober 2009 at 20:02

  Mine tanker var som dine – men med en skjorte under, så … tak for tippet :)

 • Reply
  Anne Dyrholm Stange
  24. oktober 2009 at 19:45

  Så fin den blev, godt du lod dig “omvende” :-)
  Jeg må hellere lige strikke én mere. NU…

 • Reply
  fru vesterskov
  24. oktober 2009 at 19:44

  Den er blevet rigtig sød. Jeg er også mere til den ensfarvede, men ikke desto mindre har jeg alligevel gang i en stribet vest :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. oktober 2009 at 19:03

  Sifka, den er bare så fin, så du kan godt sætte i gang :-)

  Ingeborg, det er kun dig, der ved, om det er omsorg eller et surt opstød :-)

  Der er ikke sat tid på strikkepindene. Det handler om, hvad albuen kan og du kan tage det helt roligt. Her strikkes meget begrænset og i langsomt tempo med lange og mange pauser. Det er slet ikke hver dag, der strikkes for netop hele tiden at registrere, mærke efter og handle derefter :-)

  Kirstenk, jeg er vist mest klædelig i ensfarvet og ikke striber på tværs ;-)

 • Reply
  Kirstenk
  24. oktober 2009 at 18:54

  Jamen den er skøn den opskrift, og du har ret, her kan alle være med…faktisk er den mere klædelig end man skulle tro, din er rigtig fin, synes jeg…

 • Reply
  Ingeborg Hansen
  24. oktober 2009 at 18:53

  Hej Liselotte
  Af og til læser jeg i din blog, fordi du har nogle meget fine fotos, men så bliver jeg til gengæld også ked af at læse at du nu strikker igen – på livet – eller albuen løs. Var det ikke først efter jul der kunne tages fat på pindene? Som du selv skriver, er du lynstrikker og det er der vist ingen, der kan kurere dig for, så den næste omgang “albue” er allerede forprogrammeret. Gæt, hvor jeg ved det fra ??? Der er vist ikke mange læger der kan gætte sig til, hvor meget du strikker, når du strikker, så det er da klart at ingen tager det ad notam, når du spørger om du må strikke. Tag den dog med ro – du mangler jo ikke just striktrøjer eller andet pindefrembragt ??????
  Se det som et surt opstød eller som omsorg – du må selv vælge.
  Mange venlige hilsner
  Ingeborg

 • Reply
  Sifka
  24. oktober 2009 at 18:53

  Det er en meget smuk vest, og jeg har lige korresponderet om selv samme mønster. Du er altså et lyn med en strikkepind, og det er godt at du er i gang igen.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  24. oktober 2009 at 18:50

  Louise, den er bare sådan et dejligt stykke strik. Jeg ville ønske, at Oline også gad at gå med vest, men den hopper hun altså ikke på, som hun siger ;-)

 • Reply
  Louise
  24. oktober 2009 at 18:46

  Den er smuk! Jeg har også erhvervet mig opskriften ;)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)