27

I dag blev det…

Efter en dejlig arbejdsdag, hvor jeg har hygget mig (det må man rigtigt gerne, hvor jeg er), grinet og lært en masse nyt, var det oplagt lige at smutte indenom Stoflageret. I dag var der ikke langt fra tanke til handling. Andre dage kan det være en helt anden sag med kunsten at handle. Det tog ikke mange sekunder at skrå over Frederikstorv og åbne døren til Alladins Hule.

Indenfor åbenbarede sig en rigdom af trikotageingredienser forlængst glemt af de fleste. Stakkevis af stoffer, knapper, bændler, garn, strikkepinde, tryklås, hægter… ja, det du ikke kan finde andre steder, kan du finde derinde, er jeg næsten sikker på.

Hjem til en kop kaffe

Jeg skal love for, at det er et slaraffenland, hvor man skal have god tid og talent for at skabe et hurtigt overblik. Det sidste talent har jeg ikke i selskab med garn, stof, knapper og bændler. Så taber jeg hovedet og fortaber mig i detalje… efter detalje… efter detalje… indtil jeg er helt rundtosset og i virkeligheden ikke er i stand til at fokusere. Overhovedet!

I dag kapitulerede jeg og besluttede mig for, at jeg ville gå. Ud af butikken. Væk fra alle sanseindtrykkene. Jeg kunne vende tilbage en anden dag, nåede jeg at tænke, inden jeg på vejen ud passerede de smukkeste, håndskårne og indiske knapper. Så var jeg fortabt igen og fordybede mig straks i detaljerne.

Adspurgt måtte jeg fortælle, at jeg var på jagt efter én bestemt knap, som ikke var sådan lige at få øje på og så var det, at den søde ekspedient straks tilbød at hente ALLE knapperne ude på lageret, så jeg kunne finde de helt rigtige… og så stod jeg dér og okkuperede hele disken med en KÆMPEKASSE fyldt til randen med håndlavede knapper, sirligt sorteret i små poser, mens kunder måtte kante sig omkring min latterligt store taske og påtrængende ubeslutsomhed.

Håndskårne, indiske knapper

Jamen det lykkedes da! Jeg fandt præcis de to knapper, jeg var på jagt efter. Plus et par ekstra. Altså. Man må vel sørge for, at holde hjulene i gang inde på Stoflageret, ikke?

Og kig nu forbi derinde, for det er fantastisk :-)

Du vil sikkert også kunne lide