15

Morgenhygge i november

Den valgte

Hyggen er ved at indfinde sig om morgenen. Eller om natten, er jeg tilbøjelig til at sige, for der er sort som kul de første timer, jeg er oppe. Jeg står op lidt før seks og jeg skal ærlig indrømme, at det føles helt forkert. Om sommeren vil det være en kunst på højde med at trække vejret, men om vinteren er det en helt anden snak. Det er naturstridigt, siger min krop og min sjæl.

Når man har det sådan med den mørke morgenstund, er julens lys en stor fornøjelse. Her i huset har vi den dårlige vane, at nogen af lysene er tændt døgnet rundt i julemåneden. Det er f.eks. stjernen ovenfor. Inde i stuen hænger den og lyser smukt på en mørk novembermorgen, hvor jeg synes det er mere end almindeligt svært at komme ud af fjerene.

Den hjælper. Sammen med dagens første kop kaffe, som jeg sætter i gang med at brygge, så snart jeg er tør efter morgenens brusebad, hjælper den.

Forude venter en dag, som kan bruge al den hjælp, den kan få, er min fornemmelse. Danmark er influenzaramt. Vi kan mærke det, så vi omdirigerer, aflyser og mingelerer i et væk. Det gør man bedst på god energi. Jeg har den med i dag, kan jeg mærke. Jeg er klar.

Du vil sikkert også kunne lide