14

Thaiboxen i en snæver vending

Det har aldrig været fordi jeg har tilbragt usundt mange timer inde i Aalborg midtby, men i de sidste mange år er det virkelig ikke blevet til mange.

Når man i embeds medfør kommer i små og store byer i hele den nordlige del af Jylland, har lejlighed til lange pauser i mange af dem og er en nysgerrig natur, får man hurtigt dækket behovet for butikskigning, pølsevognsspisning og deslige og så ér der jo ting at lære om eget hood, hvis jeg ellers lige sørger for at komme ind i kampen. F.eks. om byens bedste frokost…

Her kommer en anbefaling nede fra Danmarksgade. Du véd, lige der, hvor KFUM ligger. Ved siden af Louisegades menneskefjendske betontorv og med nakken omtrent nede ad Rantzausgade. Der ligger den gamle pølsevogn, som ikke længere langer nissearme, men i stedet pusher den bedste, grønne curry, du kan forestille dig. Man bliver nærmest i stand til at dræbe for mere. Jeg si’r det bare.

Thaiboxen

Jo, der er altså virkelig noget ved at smutte hen forbi Thaiboxen og hente frokosten. Ikke hver dag, men ind imellem får vi frygteligt ondt af os selv og så er det luksus at forkæle med sådan en omgang af den glohede thailandske mad, der langes over disken nede på hjørnet.

PS – i dag var pølsevognen flankeret af überfed Volvo Duet, som jeg ville give begge mine tennisalbuer for at eje. Jamen… *suk*, hvor er den altså bare så totalt fed, at jeg næsten kaster op på gulvet af misundelse.

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  9. december 2009 at 20:07

  Der er også en anden, der har opdaget Thaiboxen og som er vanvittigt begrejstret :) – hos ham kan du se menu’en da Thaiboxen ikke har noget site!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  9. december 2009 at 13:45

  Ghostwriter… det er hvad jeg har fået… ;-)

  Omkring Volvoen, så er den vist ikke god til mine arme, men derfor er jeg vild med den alligevel :-)

  Wenche, vores første bil var en Volvo 142 (rød), som havde sit helt eget liv… eller noget ;-)

 • Avatar
  Reply
  Wenche
  9. december 2009 at 09:19

  Thaimat er virkelig godt! Men vakre gamle biler er noe helt for seg selv. Selv er jeg den LYKKELIGE eier av en Volvo 142 1968. Helt strøken er den. Det er min bestefars gamle bil, og det gjør den bare enda bedre. Den er kalt opp etter min bestemor; Ella heter den ;o) Den har ikke gått langt og jeg håper jeg klarer å ta vare på den og ha den leeeenge. Jeg tror faktisk den har vært i Danmark en gang for lenge siden ;o) Den er tung på rattet men jeg ser på det som ekstra styrketrening. Men jeg er så heldig at jeg ikke her armer som plager meg.

  Ta en titt hvis du vil: http://knitnetty.blogspot.com/.....-baby.html

  Ha en fin dag, hilsen Wenche

 • Avatar
  Reply
  Mokken
  9. december 2009 at 08:34

  Hahahahahhaa, Liselotte – sad længe og overvejede, om du mon havde fået Oline til at forfatte dagens tekst… dér…lizzom…eller nåed?!

  :D

 • Avatar
  Reply
  Mitte
  8. december 2009 at 22:54

  Hvad vil du gi? ;o)

 • Avatar
  Reply
  Laila Hinrup
  8. december 2009 at 22:01

  Åh, de gamle volvoer var verdens bedste biler. Har faktisk selv haft et par stykker af slagsen. man bliver helt nostalgisk eller noget

 • Avatar
  Reply
  Deborah
  8. december 2009 at 20:10

  Det smager dejligt sådan noget Thai-box noget :)

  Nu kan jeg jo også godt lide biler, og også gamle biler. Lige den der må du gerne beholde for mig og jeg skal fortælle dig hvorfor. Min morfor havde en Volvo Amazon, som er den almindlige vesion af den her, eller også er det modellen lige før din Duet. Men ihvertfald en almindelig personvogn. Da morfor gik bort, fik vi den her Volvo, fordi den var ekstremt godt holdt. Dens kobling og bremser var slidt op – ikke så underligt, for morfor kom aldrig over 2. gear! :)

  Da jeg fik kørekort, fik jeg også “fornøjelsen” af den og jeg lover dig, skidtet er så tungt som en tank og med dig og dine dårlige arme, så lover jeg dig, at sådan en vil du under ingen omstændigheder have!! Hvad med den lille røde sportsvogn??

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. december 2009 at 20:07

  Tante T, det smager SÅ godt… og formentlig kun første gang :-)

  Polka, prøv det! :-)

 • Avatar
  Reply
  Polka
  8. december 2009 at 18:54

  Tak for tippet om god nem (!) mad – jeg går altid udenom sådanne vogne. Jeg kan ikke holde lugten derinde ud. Men her er det vist helt anderledes ;-) Det skal da vist prøves!
  Polka

 • Avatar
  Reply
  Tante T
  8. december 2009 at 17:55

  Pokkers, hvorfor skal der også være så langt til Ålborg, – man fristes jo…

  Og hvis du lige har kørt noget lækkert ned i mavsen, så lad det da endelig blive dér. Det smager garanteret ikke så godt anden gang ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. december 2009 at 16:57

  Karin… jeg skal prøve at lade være, men den er dælme for lækker :-)

  Nummer 3 – jamen altså, den smager af et stykke af himlen :-)

 • Avatar
  Reply
  Karin
  8. december 2009 at 16:46

  Herligt med en lokal anbefaling :-) Og nr. 3 er noteret!

  Bare du ikke kaster op på bilen af ren misundelse ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  8. december 2009 at 16:30

  Nemlig! Nummer 3! Absolut favorit…. ahhhh :-)

 • Avatar
  Reply
  Kristine
  8. december 2009 at 16:23

  Jeg har først opdaget den for et par måneder siden. Og også jeg er hooked;-) Nummer 3, ooooooh, nummer tre:-)!!!!!!!!!!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)