5

Morgenlys

Morgenlys

Tidligt denne morgen, før urets visere havde ramt syv, steg jeg på bussen oppe på Gugvej. Turen ind til byen foregik i adstadigt tempo og med udsigt til regnvåde gader, mens jeg stille sad og nød, at der var både varmt og tørt indenfor. Jeg vidste, at der ventede en lille gåtur, inden jeg var helt fremme, så jeg krydsede fingre for opholdsvejr det sidste stykke og endnu en gang, var jeg heldig. Turen op ad Niels Ebbesens Gade foregik i noget, der med god vilje kunne kaldes tørvejr og oppe ved Frederikstorv stoppede jeg et øjeblik, for det var første gang, jeg havde lejlighed til at se på den nye facade.

Det er ikke grimt. Faktisk er det rigtigt pænt. Vi bor lige derovre på hjørnet til højre for lastbilen. Han er kun én ud af mange, som hver dag ugen ud langer varer til Netto lige dér på det travle hjørne. Oppe på første, lige over Smedekroen, sidder jeg – nu i et smukt, gråt og nymalet hus, som nu kun mangler en stak stearinlys, granguirlander og lysende stjerner i vinduerne for at være helt decemberperfekt. I morgen kan vi da starte med stearinlysene, tænker jeg…

You Might Also Like

5 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. december 2009 at 22:08

  Sidse, det er hyggeligt, at du gør det :-)

  madam m, det er skønt at læse, at du kan lide de små beskrivelser af byen :-)

 • Avatar
  Reply
  madam m
  10. december 2009 at 21:28

  Jeg har kun een gang været i Ålborg. Men jeg elsker dine beskrivelser af byen, suger til mig og er sikker på, at jeg ville kunne færdes rundt i byen næsten uden guide, – hvis jeg tog mig sammen til at komme helt derover.
  Det var bare det jeg ville sige.

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  10. december 2009 at 20:38

  Jeg følger med..

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  10. december 2009 at 19:15

  Beliggenheden er i top. Den kan der ikke klages det mindste over, men parkeringsmuligheder er ved at være vanskelige at afdække derinde :-)

 • Avatar
  Reply
  Dell
  10. december 2009 at 18:39

  Pudsigt. Min datter har i flere år, og indtil for et år siden, boet lige overfor i
  Niels Ebbesensgade 6 st. th. Beliggenheden er super. Bygningen er vel nok
  blevet flot, så nu må I til at pynte :-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)