12

Lidt mere jul

Et julekup

Gårsdagens tur til Lønstrup bød på mere end Beriths Lille Indien. Butikkerne nede i byen havde åbent. Det udnyttede et cetera og jeg skamløst. Vi strøg fra butik til butik, hentede inspiration til både dette og hint og ind imellem gjorde vi så små kup, når vi havde øjnene med os.

Jeg snuppede en omgang røde æggebægre med prikker på. Ingen penge kostede de og jeg elsker dem allerede. Jeg kan allerede smage mit blødkogte æg 1. juledag om morgenen, når jeg, sikkert som den første, er oppe og se land. Så skal de pynte på julebordet, disse festlige æggebægre og byde velkommen ind i verden igen efter en forhåbentlig dejlig juleaften.

Der var også lige en lille skål, som jeg med det samme havde en idé til. Min jul ER nemlig rød. På den måde er jeg traditionel, men ikke  mere, end den gerne må indeholde både skæve, sjove og etniske indslag i form af juletræskæder i alverdens kulører, lotusstager i alverdens farver og hvad der ellers kunne tænkes at falde ned i julen i løbet af december.

Forvandling

Skålen skulle have en hyacint i toppen, lidt mos til at bløde op og en fluesvamp eller to… og så må den udgøre dette års bud på en juledekoration. De traditionelle med gran og kogler, guld og glimmer, ler og lys, dem er jeg ualmindelig talentløs til at fremstille. Så hellere en hurtig, men gangbar erstatning i form af en prikket skål og en hvid hyacint. Jeg er klar… næsten altså :-)

Du vil sikkert også kunne lide