26

Måske…

Det er de underligste ting, der kan fungere som inspiration. Denne morgen startede en flaske Pellegrino en rejse ind i mulighedernes land.

Pellegrino tappes i Bergamo i Lombardiet i Italien. Fra Bergamo var der ikke langt til Cerageto lige nord for Lucca. En lille, smuk bjerglandsby, hvor vi tilbragte en dejlig sommerferie for år tilbage. Kenneth råber Palermo. Oline og jeg sukker og tænker, at der er meget, meget langt til Palermo, men Bergamo, Cerageto, Lucca, Siena og alle de andre smukke steder ligger jo lige akkurat på vejen og vi tror bare, at Kenneth har glemt, hvor smukt der er i Toscana.

Mens jeg finder farver, strikker lidt, planlægger og drømmer, begynder en plan at tage form, for hvem siger, at vi ikke kan lokke Kenneth til Toscana i stedet for Palermo? Ingen! Jeg går i gang med at male skønmalerier for ham af landskaber, der er bjergtagende smukke. Han véd, at jeg taler sandt. Han har set dem. Han skal bare mindes om dem.

Aftenlyset i Toscana er helt unikt. Gyldent nogle aftener. Andre er det blåt. Så blåt, at man næsten blændes. Jeg kan godt huske det. Jeg ved også, at vi allesammen er vilde med Italien. Det italienske køkken er så meget mere end pizza. Vi elsker det enkle, men utroligt velsmagende mad, de byder på dernede. Vi kan lide menneskene. Vi kan lide landet. Vi kan lide det hele, tænker jeg.

Så strikker jeg lidt videre, mens jeg drømmer. Højt…

Der går ikke lang tid, inden han kan se muligheder og idéer begynder at tage form. Vi drømmer pludselig om at vise Oline Venedig. Fodre duer på Markuspladsen og spadsere over Sukkenes Bro. Vi husker det frygtelige regnvejr, vi blev ramt af ved sidste besøg, men vi er friske og bagefter kan vi sætte kursen stik syd. Altså bare til vi rammer Toscana.

Vi vil ind i bakkerne. Vi vil se solen stå op og gå ned over bjerge, bakker og dale med udsigt til landskaber, som levner plads til svulmende hjerter, madglade maver og bare tæer. Vi vil sidde i skyggen af citrontræer med vand og ost. Vi vil lave ingenting og alting. I Toscana.

Jeg tror, at han er ved at være overbevist… måske :-)

Du vil sikkert også kunne lide