6

Bybilledet

Bybilledet består af rigtigt mange dele, som kan samles til helheder eller nydes i fraktioner. Nogen gange er det godt at samle. Måske er det godt for at skabe overblik eller fordi, man har brug for den ro, der følger i kølvandet på det mindre detaljeorienterede. Andre gange er det modsatte sjovt og giver anledning til refleksioner, man ellers ikke ville få.

Billedet ovenfor kunne godt – i sin helhed – give et meget fint indblik i den byggestil, der er fremherskende lige omkring Frederikstorv. Så ville det fortælle historien om, at de omkringliggende huse er gamle, smukke bygninger fra det forrige århundrede, men hvis man bliver detaljeorienteret, som jeg ofte bliver, kunne man få øje på det lille, grønne skilt øverst i hjørnebutikkens vindue. Man ville kunne læse, at der sælges Blomster, Gaver, Afro og Haircare… eller?

Mon ikke, man sælger – eller retteligen solgte – Afro Haircare? Jeg tror det, men der er alt for lidt afrohår nede omkring Frederikstorv, hvis du spørger mig. Det er måske derfor, at det ikke længere er indlysende, om der er butik eller ikke butik på hjørnet. Til gengæld er der, når man får set sig omkring, rigtigt mange af de gode butikker, med indehavere af anden etnisk herkomst end dansk, som falbyder varer lige omkring Frederikstorv.

Danmarksgade rummer faktisk temmelig mange butikker efterhånden og verdens bedste grønthandler ligger akkurat skråt overfor kontoret. Der er driftige mennesker både i stuen og på første sal, men jeg kommer kun i gadeplan, hvor jeg til gengæld synes, at de har det fineste, bredeste og mest friske udvalg indenfor frugt og grønt, du overhovedet kan drømme om. Det kan du ikke se på billedet ovenfor. Til gengæld kan du se, at der er entrepreneurship både oppe og nede.

I dag skinnede solen og der duftede af forår, da jeg åbnede gadedøren og trådte ud i Niels Ebbesens Gade. Ikke af bilos, smog eller nedslidt by, men af forår. Det er da stort. Også selvom det skulle være min fantasi, der spillede mig et puds.

Du vil sikkert også kunne lide