12

Helleboris, så er det da blevet forår…

Mellem vaskemaskinfulde tøj blev der altså lige tid til at tjekke, om sneen endelig havde sluppet sit tag i mine Helleboris, som sidste gang jeg var forbi, lå fladmaste hen ad jorden efter en vinter under en tung snedyne. Nu skal jeg love for, at de har genfundet gejsten…

Hver eneste blomst er et kunstværk. Jeg er kun lykkedes med denne ene slags indtil videre. Ikke fordi planterne ikke vil gro, men fordi der kommer mosegrise forbi hver eneste gang, jeg forsøger mig med andre modeller. Hvorfor de lader denne stå, har jeg ingen forklaring på, men det gør de.

Blomsterne er resultatet af en feberfebrilsk tanke om, at jeg pludselig ikke kunne forlade vores forrige hjem i København uden at have en knold af disse med i bilen. Jeg løb ind i haven, gravede en plante op og smed den i en af Olines små plastikspande, som blev placeret på bagsædet blandt flyttekasser, diverse løsdele og en pakke Mariekiks, som skulle holde Oline stangen på turen tværs gennem landet.

Planten startede sin karriere nede i bunden af haven i kanten af skoven, men flyttede siden op i det staudebed, jeg indrettede. Det lå halvvejs i skygge på bagsiden af mit væksthus og planten trivedes og har bredt sig, så jeg nogle år har et helt tæppe af blomster. I år er ingen undtagelse. Jeg elsker blomsterne, for de kommer som præcise forårsbebudere. Nu tror jeg på det! Det er forår for alvor :-)

Du vil sikkert også kunne lide