21

Sådan søndag! Tag den!

Først gik vi ombord i pandekagerne. Oline vågnede op til duften af dem og nåede lige et hurtigt bad, inden vi satte en stak af dem til livs.

Jeg kan lide at eksperimentere med dem og truede jo med kanel og reven æble, men fandt i frugtskålen nogle meget modne pærer. De blev skrællet og skåret i små bidder, som blev lagt i den våde dej på panden. Når tid var, blev det hele vendt og pærer og pandekage smeltede sammen til noget nær det perfekte påskesøndagsindslag, vil jeg mene. De får med sikkerhed en chance mere en anden gang.

Jeg bliver hurtigere mæt af den slags, end resten af familien gør. Så hæklede jeg lidt på sirlige festkjoler til de bøjler, jeg ville på jagt efter. Åh jo og jeg tænkte jo, at sådan en søndagsudflugt måtte tale til samtlige i husholdningen, men deri tog jeg fejl, for der var kun én foruden mig, som syntes, at det var en god idé med en tur ud i det blå.

Det var tilstrækkeligt, for det var ham med kørekort.

Er du klar over, hvor stille der er i Hjallerup på en påskesøndag? Helt stille! Ikke én lyd, var der at høre. Ikke ét menneske på gaden. Tystnad. Dét var hvad der var i Hjallerup i dag. Og åbent i genbrugsbiksen…

Havde han så gamle træbøjler, som trængte til balkjoler og faldera?

Nej, det havde han ikke. Han havde til gengæld gammel melamin, som var A L T for dyrt og Björn Wiinblad man skulle tro, var lavet af det pureste guld, men sådan er det jo ikke og nok er interessen måske opadgående, men det er jo ikke sådan, at vi har fået en kollektiv hjerneblødning og gerne betaler noget, der ellers passende kunne være brugt til en sommerferie på Mallorca, bare fordi der står Wiinblad i bunden, vel?

Vel?

Nej og så blev jeg heldigvis sur og så kørte vi da bare igen. Basta. Og inde i Nørresundby var en butik, som jeg ikke engang kan huske navnet på nu, men den var så skrækkelig, at Kenneth fik en allergisk reaktion. Altså fordi der kun var kunststoffer og duftlys og ting, som slet ikke burde sælges i Danmark, fordi de overtræder enhver regel om giftige tilsætningsstoffer og garanteret også er fremstillet af underbetalte børn med tændstiktynde arme og slunkne maver. Så fik Kenneth udslæt. Og distanceondt af alle de stakkelse børn.

På vej hjem købte vi ind til en gammeldags mørbradgryde. Du ved, sådan én, hvor der er både bacon og cocktailpølser i. Man skal vel trøstespise, når man bliver smådeprimeret af at køre søndagstur, så vi skal smovse. Om lidt.

Imens vi venter, hækler jeg balkjoler efter disse anvisninger. Sirligt og sødt. Basta!

You Might Also Like

21 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2010 at 18:08

  Iben, det er da utroligt, som den mands talent for at prissætte er proportionalt med noget ingen endnu har været i stand til at gennemskue, men mistænker for at være antallet af polarræve set omkring Vejle Fjord denne vinter. Jeg fatter i hvert fald ingenting…

  Lisbeth, jeg synes faktisk, at det er til at forstå, men jeg er vist ikke uvildig, for jeg kan jo :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth V
  5. april 2010 at 17:53

  Tusind tak for linket – nu kan jeg lære det! Det må være målet for april måned – mægtigt!

 • Avatar
  Reply
  Iben
  5. april 2010 at 17:42

  ha, ha, ha, ha.

  Ja de tror det er guld, åh, Liselotte du blev dagens bedste grin:) jeg elsker din måde at berette om livet på.
  Hilsen Iben

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2010 at 16:55

  Lisbeth, jeg synes, at Drops gør det fornuftigt i deres beskrivelser af de forskellige masker. Kan man dem, kan man hækle :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth V
  5. april 2010 at 16:41

  Hvor er de fine de bøjle balkjoler. Men jeg var åbenbart fraværende den dag i håndarbejde i skolen hvor vi havde om at hækle (min mor er til strik, så det kan jeg), så jeg kan kun hækle en lige lang snor. Har du en god bog du kan anbefale for en hækle-nybegynder – for jeg ville forfærdelig gerne kunne hækle selv. Og jeg er blevet meget inspireret af de fine ting du hækler.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2010 at 16:04

  Donald, man skal ikke klage over småting, men jeg ærgrede mig mest over, at der ikke var en god handel at gøre ;-)

  Kirsten, der var altså stille nede ved genbrugsbiksen. Jeg sværger! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  5. april 2010 at 15:36

  Næh hov! Der var overheleho´det ikke stille i Hjallerup i går. Ikke der hvor VI var, i hvert tilfælde… Dér var skam også både god mad i stride strømme, glade børn og voksne – men ingen melaminfade og Wiinblad-godter til overpris ;-)

  Næste gang må jeg hellere komme hjem til brormand og kæresten lidt før – så kan jeg nå at slå et smut omkring genbrug´en :-)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  5. april 2010 at 14:40

  Akkeja, genbrugsen i Hjallerup var bare ingenting. Til gengæld er der på almindelige hverdage mange smukke ting i Aalborgs butikker :-)

  Sikken nogle smukke hæklebøjler!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2010 at 13:37

  Mette, det er hyggeligt arbejde… og kan varieres i det uendelige. God søndag til dig også :-)

  Sole, der er nok af fristelser herinde, hvis man ved, hvor man skal lede – og du bliver jo glad, ikke sandt? ;-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  5. april 2010 at 13:14

  Noget helt andet: du er mig en dyr dame :-) Vidste at du havde et link til Redken produkter, faldt så lige over dit link til Chaplon hjemmesiden. Plejer selv at købe min jasminthe i Magasin eller Irma, anede slet ikke at man kunne købe det online….. såååååååååå, lige nu er jeg godt 400 kr fattigere!!!! Så nul Redken-produkter til mig idag :-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  5. april 2010 at 12:28

  …gad vide om jeg bare skulle tage mig sammen og finde både garn og bøjler, som ligger her og venter på klædedragten. God søndag, det er min.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  5. april 2010 at 10:02

  Susanne K, puderne er også hæklet efter engelsk opskrift, men du må nok kunne finde noget tilsvarende på dansk, hvis du prøver at Google efter det :-)

  Mia, jeg fortsætter… :-)

  Aina, tak skal du have – og så kaster jeg mig over alt det sjove igen :-)

 • Avatar
  Reply
  Aina
  5. april 2010 at 09:31

  Så enormt dyktig og kreativ du er med farger og former !! Personer som våger, gir seg i kast med sin lidenskap er vel noe av det mest motiverende og Inspirerende som finnes.

  Ønsker deg all lykke til med ditt arbeid,
  Aina

 • Avatar
  Reply
  Mia Folkmann
  5. april 2010 at 08:38

  Bøjler kan man altid finde… Hækl du bare videre indtil videre – de bliver så fine! :-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne K, Lellinge
  5. april 2010 at 08:00

  Fine bøjlekjoler :-) Desværre for mig er opskriften jo på engelsk. Jeg kan altså ikke hækle på engelsk.
  Jeg lagde også mærke til din fine hæklede pude i baggrunden. Den kan jeg li! Du har sikkert tidligere beskrevet hvordan du har lavet den – men vil du være søde at gøre det igen?

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. april 2010 at 21:54

  ThinkingSpace, noget er for pebret, dét er helt sikkert :-)

  Bea, der må vi vist op forbi ;-)

  Ja, skal vi ikke, Hanne? :-)

 • Avatar
  Reply
  Hanne C
  4. april 2010 at 21:49

  Jeg tror da nok, jeg er leveringsdygtig i et par træbøjler eller 7… skal vi bytte ;-)

 • Avatar
  Reply
  Bea
  4. april 2010 at 21:10

  jo de gebrugsbutikker tror visstnok de selger gull og det kan købes for dyrt!!

  kig ind her når du tar nordpå neste gang. Her får man alltid en god pris!!
  Ingstrup Antik og moderne – Løkkensvej 440

 • Avatar
  Reply
  ThinkingSpace
  4. april 2010 at 18:22

  Hvor bliver de fine, dine bøjler.

  Øv for genbrugsbutikker med alt for høje priser. Det er meget irriterende!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  4. april 2010 at 18:04

  Anne-Marie, de er rigtigt fine :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne-Marie
  4. april 2010 at 17:58

  Hvor er de fine, de bøjlebalkjoler! Jeg havde godt set dem hos Dottie Angel, og synes de er et festligt alternativ til de traditionelle retstrikkede hylstre!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)