Jeg gjorde det sgu!

Da vi nærmede os “over middag”, hvilket vil sige, at klokken havde passeret tolv, sendte jeg bønner i retning af chaufføren. Jeg ville ud! Jeg ville faktisk i IKEA.

Jo, jeg ved godt, at det er lørdag og naboen holder pengetræer, som jeg holder møl, men jeg ville nu alligevel gerne have afsøgt belysningsmulighederne i den ende af byen, så af sted gik det. I al mindelighed. Næsten, for jeg holdt mig ikke for god til at blive lidt irriteret på de, som tilsyneladende havde glemt, at de ikke var de eneste i varehuset og derfor snildt kunne parkere både vogn, sig selv og resten af familien midt i alting. Og stå stille og diskutere farven på dette eller hint. Eller måske tage snakken om, hvorvidt de skulle indtage den sene frokost i IKEA eller ovre i Shoppen. Eller…

Jeg syntes bare, at de skulle flytte sig. Jeg sagde det kun én gang. Jeg er pænt opdraget.

Vi kom hjem igen med et par lamper, som ingen af os kunne lide, da vi fik dem søsat. Jeg vidste det godt, men jeg har mand, som gerne tager del i boligindretningen herhjemme og det er jo immervæk sådan, at vi er to, som skal holde af at være her, så ind imellem holder han sin kæft og ser smuk ud. Ind imellem – som i dag – gør jeg. Så sluger vi en kamel, fordi vi elsker og de kameler smager bedre end så mange andre, men i dag fik jeg altså returløb på min uldne ven, for Kenneth kunne dælme heller ikke selv enes med. Der skal tænkes i alternativer. Så bliver det sådan.

Til gengæld var vi rørende enige, da vi faldt over sengetøj, som sender tankerne i retning af Missoni med smukke farver og striber. Vi finder ikke nyt i tide og utide. Vi har dobbeltdyne og er kræsne, så der går år, mellem vi enes. Det gjorde vi i dag og det ligger allerede og snurrer i vaskemaskinen.

Jeg snuppede også et par festlige plastikbakker med. Små er de. Cirka 30 x 30 cm, tror jeg og fulde af  pip. De skal agere småborde i den kæmpe flyder af en sofa, vi har fået inde i stuen. Det er et loungemøbel, så den er dyb som bare pokker, men stram i formen og derfor velegnet til små bakker hist og pist, til den varme te, den iskolde cola eller madderne, der lige må nydes foran tv’et.

I virkeligheden er jeg til naturmaterialer. En bakke i bambus eller træ. Det havde IKEA ikke og når disse fugle er blevet en tand for festlige for mine øjne, kan de heldigvis skiftes ud uden dårlig samvittighed. De kostede ingenting. Det kan jeg lide.

Relaterede skriv

10 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. april 2010 at 19:49

  Pip får jeg garanteret ikke, men glad bliver jeg af at se fuglene :-)

  Det var en dejlig tur til IKEA. Det skete kun enkelte gange, at jeg var ved at få svip af for mange på ét sted ;-)

  Britta, det lyder skønt med en lang sømand :-)

 • Svar
  Britta
  10. april 2010 at 19:04

  Jeg så i dag i Magasin i Odense, at Stella Nova har lavet en lang cardigan med sømandsboblerne – den var rigtig flot – med 2 rækker store knapper på langs og 3 rækker ned.

 • Svar
  Malene
  10. april 2010 at 18:35

  Jeg har selv ét stk pip bakke stående i mit køkken, og jeg bliver altid glad af at se på den. Dem skal du nok blive glad for :)
  Fantastisk blog du har i øvrigt. Jeg har selv boet i Aalborg i en del år men er nu flyttet, og det er altså lidt skønt stadig at kunne følge lidt med i den skønne by via din blog :)

 • Svar
  Lisbeth Bula
  10. april 2010 at 18:25

  Det var SVÆRT modig å dra på IKEA på en lørdag. Det igner sikkert på Ikea i Norge på en prikk! Alle de uhøflige er ute på en og samme dag og på samme sted… Og de har med seg barn som gjør det JEG får lyst til: legge meg ned på gulvet og skrike høyt og sparke med bena. Det er iblandt det eneste fornuftige man kan gjøre på IKEA- og det har de kloke 3åringene skjønt! HIHI

 • Svar
  Sister Bonde
  10. april 2010 at 18:15

  Fantastisk – men jeg har fået alt for mange til at slå mig oven i hovedet, hvis jeg skulle få den ide, at køre i IKEA på en lørdag – så den går desværre ikke.

 • Svar
  Kirsten
  10. april 2010 at 18:15

  Ha! Bakkerne kunne jeg heller ikke stå for da jeg købte dem for godt et år siden – og jeg er ikke blevet træt af dem endnu. Jeg får bare en ny yndlingfugl en gang imellem :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. april 2010 at 18:08

  Lika, lysestagerne er fra Bahne og kan købes i alverdens signalfarver :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  10. april 2010 at 17:36

  Sister, jeg synes faktisk, at det gik overmåde godt. Det varehus er jo KÆMPESTORT, så selvom kunderne var mange, så var det kun ganske få steder, der opstod flaskehalse :-)

 • Svar
  Lika
  10. april 2010 at 17:36

  Sikke skønne blå lysestager du har i baggrunden – hvor kan man mon købe disse?

 • Svar
  Sister Bonde
  10. april 2010 at 17:32

  Aldrig gå i IKEA på en lørdag – det er ikke godt for noget som helst – bortset fra skønt nyt sengetøj og pip ;o)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)