16

Terrasseklar

Solen kunne have været mere stabil. Den havde været en velkommen gæst i forbindelse med dagens arbejde, men sådan skulle det så ikke være. Vi er i stedet blevet givet regnbyger, gråvejr og så et enkelt solstrejf eller to, når der ikke lige er sendt hagl ind over matriklen.

Vi er heldigvis ikke sådan at tage modet fra, så vi er fortsat og nu endelig ved at være færdige…

Som det plejer, ser det lidt sølle og en smule fattigt ud, men jeg ved, at så snart varmen kommer, vokser det hele til i løbet af omtrent en eftermiddag og bliver frodigt, smukt og rigeligt.

Jeg har plantet i krukker. Mor har luget i bedet. Kenneth har renset lavendler på gårdspladsen. Det er fast arbejde med de her årstidsskift, men vi hygger os og ind imellem har det været tid til en kop varm kaffe. Den slags smager ekstra fantastisk, når den indtages udenfor.

Jeg er trukket indenfor. Jeg passer endnu et brød, som er i ovnen. Det dufter vidunderligt og om et øjeblik, er det klart og skal tages ud fra varmen.

Om ikke så forfærdelig lang tid vil vi begynde at tænke på aftensmaden. En dag ude i luften genererer en sund og påtrængende appetit, så indbagt mørbrad er lige akkurat så retro-mad-fra-ungdommen, at vi glæder os helt vildt. Jeg er klar med butterdej og hjemmerørt krydderfars. Uhm…

Nu kan varmen, solen og sommeren bare komme an. Vi er klar!

Du vil sikkert også kunne lide