28

Regntunge maj

I radioen lover de lidt sol senere på dagen og det skal da være velkommen, for her er gråt og vådt. Udenfor regner det fortsat. Jeg ved det, for nok er majmorgener kolde på disse breddegrader for øjeblikket, men de er dog majmorgener, hvor jeg plejer at inspicere haven som det første, når jeg står op. Tradition følge eller land fly.

Ud med mig i gummistøvler og morgenhår. En kop kaffe i den ene hånd og kameraet i den anden og så ud og fornemme, hvad dagens vejr ligger op til.

Det regner denne morgen. Ikke intens regn, men mere sporadiske dryp, der efterlader håb om tørvejr i nær fremtid. Maj er en svigefuld og ustadig måned, som slet ikke efterlader nogen tvivl om, at vi ikke kan regne med noget som helst.

Jeg venter ingenting og indstiller mig på, at det skal regne hele dagen. Efterår blev nævnt, da vejrudsigten blev præsenteret for et øjeblik siden. Jo, det kunne man da næsten forledes til at tro, hvis man altså ikke lige kunne følge træernes forårsdans lige udenfor vinduet. Alting grønnes…

Bøgen springer ud sammen med kastanjen og alle de andre venner. Rabarber pibler frem og frister. Krydderurter grønnes og hækken er snart tæt. Det ER forår, selvom det kan være svært for alvor at mærke det.

Jeg har endnu ikke siddet en eftermiddag med næsen i solen, mens jeg drak kaffe og læste gode bøger. Det er udsædvanligt på dette tidspunkt, men jeg er sikker på, at det kommer. Tålmodighed er kodeordet. Jeg finder min frem, mens jeg overvejer, hvad torsdagen skal fyldes af. Mulighederne er nærmest uendelige…

You Might Also Like

28 Comments

 • Avatar
  Reply
  Annette Lund Andersen
  13. maj 2010 at 15:42

  Uha ja Liselotte! vejret her i det nordjyske er ikke lige det vi har lyst til lige nu!

  Men vi kan da heldigvis glædes over at det grønnes og ikke er så kedelig for øjnene at kigge ud som det var for bare en måned siden… :o)

  Ha’ ne dejlig dag alligevel…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 18:21

   Der sker alligevel noget udenfor, Annette. Du har helt ret. Det bliver faktisk grønnere og foråret MÅ vel også snart byde på lidt sol og varme. Lad os krydse fingre :-)

 • Avatar
  Reply
  Gaia
  13. maj 2010 at 12:34

  Jeg tænker: ER det maj – ikke september?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 18:20

   Man kan sagtens tillade sig at blive i tvivl, Gaia – vi FRYSER herhjemme! Hvad er det dog for noget? :-(

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  13. maj 2010 at 12:19

  væksthuset .. er på vej til dig er jeg sikker på ..:-) solen er tvivlsom på sydfyn , men alligevel må jeg ud i al det grønne go dag til alle kage eller ej :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 12:22

   Bolette, jeg tvivler efterhånden også på solen, men ud vil jeg altså :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle W J
  13. maj 2010 at 11:59

  Ang. Rabarberkage, så søg på “Gammeldags rabarberkage” så kommer opskriften på Liselottes helt fantastiske rabarberkage frem ( 10.juli 2007)
  Jeg har scoret rigtig mange points på den kage, og-selvfølgelig- hver gang fortalt hvor den kom fra !

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 12:22

   Helle, det er en DEJLIG variant, den gammeldags rabarberkage. Uhm… :-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  13. maj 2010 at 11:51

  Jo men det grønne og lyset, ikke minst lyset i bildene dine, er ikke til å ta feil av. Det er virkelig snart sommer. Jeg synes hagen din ser deilig ut selv i gråvær.
  Jeg følger spent med på din snøfugl. Begynt selv på en for 2 måneder siden men har foreløpig lagt den på is (snø.. hehe) nettopp pga den endeløse rekken av vrangpinner den forlanger. Men en vakker dag er det nettopp vrangpinner jeg lengter etter og da henter jeg dem frem igjen.. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 12:21

   Karen, min Snowbird er også sådan et stykke strik, som holder lange pauser, så det er bestemt ikke sikkert, at jeg er færdig, før du er :-)

   Ja, foråret ER da ankommet… bare i en lidt kold og våd version dette år :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  13. maj 2010 at 11:23

  Du har været tidligere oppe end jeg – her var regnen stoppet, da jeg stod op kl. 9.30 :)
  Du har også en bedre radio – min lovede nemlig ingen sol – jeg satser på, at din er den rigtige :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 11:24

   Helle K, jeg satser sørme også på, at det er min radio, der har rigtigt fat i virkeligheden, men det ser altså ikke for lovende ud, er jeg bange for ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lea Poulsen
  13. maj 2010 at 11:13

  Jeg prøver med “Rabarberkage” men desværre..
  Men selvfølgelig skulle der komme noget striktøj frem, det er da logik.
  Glæder mig til tærten med låg.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 11:23

   Lea, rigtig god fornøjelse :-)

 • Avatar
  Reply
  Bolette
  13. maj 2010 at 11:12

  tænkte på dig , da jeg holdt morgenmød med blomster og tomatplanter i mit lille bitte væksthus ..om det var blevet virkelighed deroppe hos dig … men ikke endnu .. Jeg holdt nemlig omrokeringsdag igår da jeg fandt kruvestol nr .. to til væksthuset for en hund nede den lokale genbrugshans :-) .. nu kan vi sidde 2 og kigge på blomster og ud .. første år jeg virkelig nyder det så meget .. her er det også fugtigt , koldt men tørt ..Jeg vil afvente lunere tider , og tage tålmodighedstrøjen på .. go fridag , ud i det grå eller bare nulren og lign
  kh fra sydfyn

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 11:23

   Bolette, jeg glæder mig sådan til det væksthus. Uha, som det skal blive godt og fantastisk, er jeg sikker på :-)

 • Avatar
  Reply
  Catarina
  13. maj 2010 at 11:11

  Ja, det er lidt af en grå dag, men heldigvis blæser det ikke så det føles knap så koldt. Ha’ en dejlig dag med hvad du/I nu finder på. :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 11:22

   Der er ikke en vind, der rører sig heroppe, så koldt er der ikke. Bare vådt ;-)

   I lige måde med dagen – ha’ en god én :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  13. maj 2010 at 10:45

  Øv da for kedeligt vejr… Denne årstid er ellers så fantastisk, problemet er, at jeg sidder indenfor mens tiden går. Synes at den SOL skal komme… Ellers er det ud i regntøj..Nå, pyt, vi har FRI…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 10:59

   Sidsel, vi har nemlig FRI og kan gøre, som det passer os. Jeg tænker hygge indenfor eller en dejlig køretur ud i det blå… eller det er vel det grå :-)

 • Avatar
  Reply
  Lea Poulsen
  13. maj 2010 at 10:42

  Apropos rabarber, kikket jeg forleden dag om du havde en god ide med rabarber. Saft, tærte, grød, kompot eller noget andet. Men op dukker et par striksokker.
  Det grinet jeg en del af.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 10:59

   Ha ha ha, ja, det var nok ikke sokker, du havde ventet, Lea. Jeg kan ærlig talt ikke huske, om ikke der skulle ligge noget med rabarber, men det skulle undre mig, hvis der ikke gør. Vi bager den mest vidunderlige rabarberkage med marengslåg. Uha, som den er god… og jeg kan da mærke, at jeg måske bliver nødt til at… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Bibbi
  13. maj 2010 at 10:00

  Kom maj du søde milde….

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 10:54

   Åh ja, vi venter i hvert fald, Bibbi :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  13. maj 2010 at 09:56

  sjovt som forårs- og sommervejr altid er helt omvendt i Danmark og på Island. her sidder jeg med morgenkaffen, solen skinner fra en skyfri himmel og det tegner til at blive dejlig varmt i dag, når solen bare når lidt höjere op på sin himmel. jeg har planer om at sidde udenfor med mit strikketöj og få lidt flere fregner på næsen. god weekend til jer dernede.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   13. maj 2010 at 10:53

   Uha, som det lyder dejligt, Frida – her regner det fortsat, men heldigvis på den hyggelige måde :-)

   God fornøjelse med strikketøj og fregner :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  13. maj 2010 at 09:20

  Helma, det havde været vidunderligt med væksthuset i dag. Helt vidunderligt. At stå under glastag i regnvejr med en kop kaffe og hænderne begravet i jord… åh, som det ville have passet mig dejligt :-)

  Snowbird bliver garanteret dejlig, men den er LANGSOM strik, så det bliver vist ikke foreløbig, den ser dagens lys ;-)

 • Avatar
  Reply
  Helma
  13. maj 2010 at 09:16

  Jeg ønsker – for dig – at du får dit væksthus … NU :-) For regn er ekstra godt, når man står lunt og lyst under glas.

  Og rigtig god fornøjelse med den tidselfarvede snefugl – både farve og model er noget helt specielt og det må blive en smuk kombination.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)