Vitskøl Kloster blandt andet

Vejret i dag har ikke været noget at råbe hurra for. Overhovedet.

Vejret har vist aldrig afholdt os fra en tur ud i det blå, hvis det var sådan én, der skulle til for gøre dagen ekstra dejlig. Sådan var det i dag. Gråt, trist og vådt var der. Oline sov som sædvanlig ualmindeligt længe, så til sidst opgav vi at vente og besluttede os for, at hun måtte blive hjemme og passe på mursten, mens vi tog ud og oplevede en lille bid af verden.

Der var virkelig gråt derude. Ikke meget regn, men gråt i gråt. Ingen sol. Kun skyer og udsigt til endnu flere skyer. Og bakker og engdrag. Udsigt til højstemt kvæg, får og lam i hobetal og saftiggrønt skovløv, svaler og begyndende gule rapsmarker…

– og landevej…

Vi nåede ud omkring Nibe, men det var ikke langt nok. Så fortsatte vi. Kursen havde bilen allerede lagt, så vi gjorde ikke andet end følge med. For enden af landevejen ligger Løgstør. Her var vi en smut om havnen. Vi købte lidt bilkomfort i form af både vådt og tørt, inden vi fortsatte med at lade tilfældet råde.

Så tog vi Viborgvej ud gennem Ravnstrup og forbi Ranum. Vi passerede stikvejen til Rønbjerg og færgen til Livø. På den måde endte vi ude ved Risgårde Bredning, hvor fårene har ualmindelig god udsigt og saftigt græs…

Disse får går på stykket mellem bredningen og Vitskøl Kloster. Meget smukkere omgivelser får man ikke. Får får heller ikke. Måske er de ligeglade, men jeg syntes, der var meget smukt.

Andre af dagens gæster tog sig tiden til en smut ind i klosterhaven. Det gjorde vi ikke. Vi snuppede udsigten over vandet og holdt om lammeører, mens vi enedes om, at verden er et dejligt sted og så er der stille på de kanter. Helt stille. Det er dejligt. Med alderen bliver min længsel efter stilhed mere og mere påtrængende.

Efter Vitskøl Kloster ville bilen mod Overlade. Så blev det sådan. Ved Snoghøj gjorde vi holdt, så jeg kunne beundre vandspejlet et øjeblik. Og fornemmelsen af hede. Og den friske luft. Og…

Turen var slet ikke slut, men vi forlod bredningen, Limfjorden og vandudsigten for en stund, for i stedet at hellige os intens beundring af landbrugsager, smukke og velholdte gårde, kødkvæg og Himmerlands smukke natur, som er værd at digte om.

For enden af enhver sti, ligger et eventyr og venter.

Relaterede skriv

28 kommentarer

 • Svar
  Trine
  14. maj 2010 at 10:23

  Du ber altså også god til at indfange det smukke. Jeg bor i det og ser ofte det triste og forladte. Kommer I forbi igen så kig ind til Bruuns Keramik i Overlade. Der er også dejligt………

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 10:34

   Åh, det skulle vi da lige have vidst, Trine – så var vi kommet forbi, kan jeg love. Næste gang skal vi da helt sikkert indenfor. Sikke smukke ting du laver :-)

   Du har nok ret m.h.t. kun at se det triste og forladte, når man bor midt i det, men så er det godt, at vi andre kommer forbi og øjenåbner, for I bor altså ualmindelig smukt :-)

 • Svar
  Mia Folkmann
  14. maj 2010 at 07:48

  Sikke en dejlig tur I har haft. Vitskøl Kloster ser spændende ud, og urtehaven må være særlig skøn til sommer, når alting blomstrer og bliver besøgt af bier… :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:11

   Mia, jeg tror også, at haven er ekstra skøn på en solrig sommerdag, men en gråvejrsdag er nu heller ikke så dum til sådan en udflugt :-)

 • Svar
  Tina - omme i London
  13. maj 2010 at 23:34

  Og naar man staar med ryggen mod Vitskoel Kloster og kigger ud over Limfjordens blaa vand kan man kigge over til Fur – lige til den gaard hvor jeg voksede op. Jeg har staaet i den anden ende saa mange og kigget over mod det smukke kloster. :) Tak for turen!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:09

   Tina, man ser nemlig lige over til Fur. Kan du ikke se den i baggrunden på billederne af fårene. Jeg kan! Det er et smukt barndomsland, du har :-)

   • Svar
    Tina - omme i London
    14. maj 2010 at 12:21

    LOL – jo, vel kan jeg saa og jeg kender kystlinien saa godt at du ogsaa har mit barndomshjem med paa billedet! En lang hvid gaard, den eneste i miles omkreds!

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     14. maj 2010 at 12:27

     Hvor er det i grunden hyggeligt :-)

 • Svar
  lise marie
  13. maj 2010 at 22:46

  Risgårde Bredning mit barndoms ferieland…. med dit kameraøje var jeg lige tilbage til standen i Trend og hjemme hos bedstefar i Overlade…. bliver helt blank i øjnkrogen ved mindet om varme somre i Himmerlands smukkeste natur. Tak Liselotte

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:08

   Lise Marie, der er smukt på de kanter – der er så mange, smukke steder i Danmark. Jeg har et job, som har bragt mig vidt omkring og det har jeg været utrolig glad for :-)

 • Svar
  Mutter
  13. maj 2010 at 22:04

  Det var dog en vidunderlig tur, du tog os med ud på. Det var helt bestemt ligesom at være med selv.

  Selv er jeg ikke god til sådanne ture i gråt vejr, men jeg kan se, at det sagtens kan blive godt uden fuld sol-skrald.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:07

   Mutter, vejret er jo en urolig følgesvend, men en tur ud i det blå er nu rigtig hyggelig uanset regn, sol eller sne, synes jeg :-)

 • Svar
  Anne
  13. maj 2010 at 20:54

  hvis bare man vil, så er eventyrene der jo…lige for næsen af een…sikke en dejlig dag I har haft :-) også et cetera :-D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:06

   En rigtig dejligt dag, Anne :-)

 • Svar
  Morten Thøgersen
  13. maj 2010 at 20:23

  Løgstør og omegn er nu også skøn :) Bor selv en spytklat fra havnen i Løgstør :D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:04

   Morten, jeg har spist min madpakke mere end én gang nede ved Fredrik den 7. Kanal, så jeg synes bestemt også, at Løgstør og omegn er dejlig :-)

 • Svar
  Helle K.
  13. maj 2010 at 20:07

  Dejligt :) Vi kørte vejen i Himmerland tynde, men lidt tættere på hjemme :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:02

   Helle K, vi nåede også at køre nogen kilometer, men vi elsker det :-)

 • Svar
  Elin
  13. maj 2010 at 20:03

  Tak for turen – som for mit vedkomende var et dejligt gensyn med en cykelrute for ‘hundrede år siden’ en sommerferie med duft af hybenroser, saltvand og fåreuld . . .

  Smukke fotos og en tekst der ramte rent ind.

  Ja, tak for turen!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   14. maj 2010 at 08:01

   Elin, der er så smukt derude – virkelig smukt :-)

 • Svar
  Eva
  13. maj 2010 at 19:24

  Tak for turen. Det er skønne billeder.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. maj 2010 at 19:57

   Det var en skøn tur, Eva, Den er anbefalelsesværdig, hvis man er på de kanter :-)

 • Svar
  karen
  13. maj 2010 at 19:04

  ” Et yndigt land” ! Jeg elsker Danmark som bare en nordmann kan! :-) Takk for fantasktiske bilder – både i ord og fotografier!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. maj 2010 at 19:56

   Karen, vi skandinaver er vist lidt forelskede i vores nabolande og det er da i grunden dejligt, synes jeg :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  13. maj 2010 at 18:50

  et cetera, det er da for sjovt… men i stedet for Ertebølle, snuppede vi en lidt anden rute, så helt tæt har vi alligevel ikke ligget :-)

 • Svar
  et cetera
  13. maj 2010 at 18:48

  Nej, det ER sgu’ da for sjovt :-D – vi var forresten ved Ertebølle og Løgstør også …

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  13. maj 2010 at 18:27

  Dortheivalo, jeg er helt sikker på, at jeg ville elske Grønland. Måske en skønne dag, jeg virkelig får rejst op til jer :-)

 • Svar
  Dortheivalo
  13. maj 2010 at 18:24

  Hvis du er til dyb, dyb stilhed, burde du komme en tur til Grønland, sejles ind i en fjord og opleve stilhed..Der findes intet mere stille og der er kun naturens lyde såsom vinden, havet og fjeldenes sukken.
  Vitskøl kloster er nu også et skønt, afslappende sted.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)