15

Burde man snart tage varmefri?

Først var der alle blomsterne. De mange, mange og meget smukke sommerblomster, som Annemette og Heidi havde givet Kenneth med hjem i starten af ugen. De skulle sættes i jord. Nogle på terrassen, nogle nede i staudebedet, hvor de kan afløse nogle af lupinerne og staudevalmuerne, som er på retur nu. Det blev fint og der er igen meget at kigge på dernede.

Valmuerne klippede jeg hovederne af. Nu får de lov til at tørre. Frøene drysser senere og der er potentielt hundreder af planter, når vi rammer efteråret. Måske gider jeg så i år. Måske venter jeg til næste år.

Den første liter vand røg indenbords nede i staudebedet. Sammen med en god kop kaffe i øvrigt, for man skal endelig ikke blive fanatisk. Der blev også tid til pauser og en sang, lidt bold med Oskar, som faktisk ikke gad på grund af varmen og til en vækning af Kenneth. Bagefter fik jeg aktiveret hans havetrang også, så der er faktisk nyklippet plæne og sirlig orden nu – altså efter ovenstående billeder.

Alting kan bruge regnen, der er lovet. De nye planter vil have vældig godt af en omgang vand, men også alt det andet står og svajer lidt og er tæt på hedeslag. Vi venter bare…

Katosten er sprunget ud. Jeg har spist frokost med masser af rugbrød og søde tomater. Om lidt breder jeg et tæppe ud på terrassen, inde i skyggen, og finder en god sommerbog frem. Den friskbryggede kaffe står og venter. Ah…

You Might Also Like

15 Comments

 • Avatar
  Reply
  Annette Lund Andersen
  5. juli 2010 at 08:34

  ….tja det kunne jeg godt have brugt – var på arbejde og aircon var brudt ned i Storcentret puha det var hedt og fugtigt, men vi overlevede lige akkurat…!

 • Avatar
  Reply
  julie
  4. juli 2010 at 11:09

  Jeg høster også valmuer, sidste år blev det til 3/4 liter. – og bruger de fleste frø (birkes) til bagning i brød og kager.

 • Avatar
  Reply
  Silje og Vibecke
  4. juli 2010 at 10:44

  wow!!! For noen fine blomster!

 • Avatar
  Reply
  Stine
  3. juli 2010 at 20:14

  Jeg besøgte engang som barn keramikeren Herman Jørgen Kähler sammen med min mor, der er veninde med hans kone. Han brugte den tørrede valmue kapsel som mærke i bunden af hans “pensionist” arbejde.
  Glædelig sommer

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. juli 2010 at 09:31

   Sikke da en skøn historie, Stine – og mønstret efter sådan en valmuekapsel er garanteret smukt :-)

   – glædelig sommer til dig også :-)

 • Avatar
  Reply
  Conny
  3. juli 2010 at 17:12

  Åh, for en flok yndigheder til at pynte din dejlige have, og der skal nok komme en regnbyge forbi – jeg kan se en, der falder udenfor mit vindue lige nu :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. juli 2010 at 19:20

   Jeg er sikker på, at de byger også rammer her, Conny, men ikke endnu. Der er helt fantastisk udenfor og jeg nyder at trave haven tynd :-)

 • Avatar
  Reply
  Fru Andersen
  3. juli 2010 at 16:10

  Lige et lille sommerkig her hos dig. DEJLIG DEJLIG sommer. God weekend.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. juli 2010 at 17:00

   Dejlige, dejlige sommer, Fru Andersen – jeg er helt enig :-)

 • Avatar
  Reply
  Therese
  3. juli 2010 at 15:28

  Jeg tager varmefri fra bloggen, og skynder mig ud i solen ;-) hi hi

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. juli 2010 at 16:59

   Det var et fornuftigt tiltag, Therese – vejret er lige til lidt strand i dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Hege
  3. juli 2010 at 14:00

  Ahh.. for noen nydelige bilder, og for en vakker hage. Dette var rene inspirasjonen til å gå ut å gjøre noe hos meg selv :-)
  Jeg tror du vel har fortjent både sommerbok og kaffe. Nyt lørdagen og resten av helgen!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. juli 2010 at 16:59

   Tak skal du have, Hege – og sikke dog en dejlig eftermiddag med god bog, kaffe og absolut intet andet end hygge… i skyggen – uhm :-)

 • Avatar
  Reply
  Pernille
  3. juli 2010 at 13:42

  Det er slet ikke så ringe endda, og jeg sidder med friskplukkede jordbær, bragt fra overskuddet af underboernes kolonihave :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. juli 2010 at 16:58

   Uhm, hvor du har været heldig, Pernille :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)