17

Edens Have eller ualmindelig tæt på

Først smed jeg Kenneth i bad, mens jeg kogte æg, fandt gode, solmodne tomater, kogte vand, fandt thermokanden… og så blev jeg smidt i bad, mens han fortsatte med at pakke en kurv med enkle, men gode sager. Jeg fandt et tæppe, en solhat og solbrillerne og opgav at overtale Oline til at deltage. Så var vi på vej.

Vi kørte nordpå og lidt til venstre, inden vi igen drejede lidt til højre og altsammen i adstadigt tempo, mens vi huskede at nyde Danmark, som præsenterer sig så betagende smukt lige nu.

Da vi var på vej gennem en skovtykning, kastede Kenneth pludselig bilen ind til siden. “Her skal vi spise frokost”, sagde han, mens han tog kurve over armene og skyndte på mig. Han var sulten, tror jeg…

Da vi drejede om hjørnet afsløredes en lang, smuk allé af skov på den ene side og kæmpestore, saftigtgrønne skræpper på den anden side. For enden ventede endnu en smuk overraskelse, for lige dér, midt i ingenting, lå den smukkeste, lille sø…

Det var svært at styre begejstringen. Guldsmede sværmede over vandet. Nøkkeroser flød omkring og ænder gav sig til kende under skræpper og på vandet. Solen skinnede smukt og varmt ned over os, da vi fandt en skøn plet med udsigt og halvvejs i skyggen af en stor pil.

Sjældent har min frokost smagt så godt og jeg er nødt til at sige, at det ikke var maden, men selskabet og den udsøgte udsigt.

Efter frokosten var det fristende at lægge sig og lurpasse en halv times tid, inden vi skulle videre nordpå og da vi ikke kunne trække tiden længere uden at ende med at gøre dagen til en natteforestilling, var vi nødt til at samle os sammen og trave tilbage af stien i retning af bilen.

Fuglefløjt, guldsmede og andesnak akkompagnerede vores ufrivillige retræte. Vi var virkelig ikke meget for at forlade stedet, men vi havde en mission…

Inden vi forlod skræpperne, måtte jeg lige se, om jeg kunne fange en and eller to, men ikke tale om…

Ikke engang den grimme ælling kunne jeg finde, men jeg kan finde vores lille sted igen. Åse gemmer på vores hemmelighed, for det er nemlig hvad det sted er. En hemmelighed. Og en dejlig ekstra-bryllupsdag. Uhm :-)

Du vil sikkert også kunne lide