23

Dok#1

Vi parkerede ude på Østerbro og havde fornøjelsen af et vidunderligt gavlmaleri, som så absolut pynter, hvor det er placeret.

Nogen ser hærværk. Andre ser kunst. Jeg kan lide det, hvor det pynter på triste omgivelser og kvaliteten er i orden. Når der bare tagges uden andet end en græsgrøn spraydåse og et uopfindsomt navn, er det lige meget, men med kærlighed til formsproget bliver det noget helt andet og så absolut en oplevelse for beskueren. Lidt træt er det måske, men jeg er nu alligevel vild med det.

Bagefter passerede vi Sømandshjemmet på vej op til Nørregade, som blev vejen frem for os i dag. Vi endte ved Boulevarden, hvor vi skridtede rask til i retning af Tolbod Plads. Undervejs passerede vi rådhuset, som var iklædt festligt rødt i dagens anledning.

Måske sad de festklædte foran Rådhuset og ventede på et brudepar. Vi blev ikke så længe, så vi nåede at finde ud af det. Vi fortsatte ned over Nytorv og ned langs bushungrende horder, som kiggede temmelig fornærmet på os, når vi vovede os forbi det stoppested, hvor de havde tilkæmpet sig en plads i første række. Underligt, som man kan ende med at være utålmodig, rigid og i en slags nultolerancetrance, når man venter på bussen på Østerå.

Der var faktisk en samling udstillere, som i dén grad overraskede med den meget høje standard. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, men jeg blev glædeligt overrasket. Ingen hjemmesløjd, men smukke, gennemførte værker af virkelig høj kvalitet. Der var nok at tage hul på.

Du kan selv tage et kig på hjemmesiden, hvis du vil se, hvad du er gået glip af, men der var flere ting, som stak ud og gjorde indtryk på mig…

Kirsten Sonnes festlige, farverige smykker gjorde stort indtryk og specielt disse armbånd fristede ligesom Liv Eskholms firkantede sølvringe var noget, som absolut gjorde en kvindehånd smukkere. Jeg har noteret og ønsker mig…

Lotte Kjær havde lavet fine, farverige halslykker. Jeg ærgrer mig fortsat over, at jeg ikke fik købt en af dem. Sådan kan det gå, når snusfornuften for et øjeblik overtager.

Det gik ikke helt så galt, da jeg ramte Porcelinge… eller det kommer vel an på øjnene, der ser…

Her var fristelser i hobetal. Jeg er vild med porcelænssmykkerne, som er så populære lige nu, men jeg er også sådan lidt træt af, at det hele ligner hinanden. Altså det var jeg. Det var kun til jeg fandt vej til Porcelinge, for nok er idéen den samme, men resultatet er unikt og lidt skævt, men med en utrolig sikker sans for æstetik. Se bare indpakningen.

Jeg var snart tabt for omverdenen, for der var nærmest ikke det, jeg ikke kunne tænke mig at eje…

Jeg endte med et meget beskedent udvalg, men jeg kunne ikke stå for åkanderne og søpindsvinene her. Ja, det hedder ingen af dem altså, men det er navne, jeg synes de burde have og åkanderne er allerede flyttet ind i ørerne her. Jeg elsker dem!

Nej, de var ikke spor dyre. De var dagens kup. Tohundrede kroner for begge sæt, fordi jeg kun skulle have skiverne og havde ørenringe at bruge herhjemme. Det er da rørende billigt.

I teltet om hjørnet stod så pludselig denne fede stol. Vi er så sjove, for som én bevægelse snupper vi modpartens arm, som for at sige “Hey, har du set?” og det havde vi jo. Begge to og på én og samme tid. Vi var forelskede. Vi er desværre ikke formuende, for ellers var den allerede at se herhjemme.

Nu kan vi bare drømme om Zeen Lounge og de andre topseje møbler fra LOP FURNITURE.

Bagefter faldt jeg over RubFur by Branner, som lavede de fedeste ting. Tøj og tasker. De havde en herlig, stor taske hængende, men altså… jeg mangler jo ikke ligefrem…

En af de sjoveste oplevelser var cooperation//STANDARD, som er unge mænd med alternativ tilgang til verden. Dok#1 skriver:

cooperation//STANDARD er en tysk-schweizisk designergruppe, der leger med begreber og betydninger. Gruppens fire medlemmer designer smykker, møbler, belysning og brugskunst i porcelæn. Deres håndværk er upåklageligt – smukt og funktionelt – men det mest opsigtsvækkende er perspektivet. Hver gang er der stillet skarpt, og som regel er vinklen drejet 180˚, så vi ser hverdagens brugsting og pyntegenstande på en ny måde.

cooperation//STANDARD viser værker med humor og kant – f.eks. signetringen uden signatur, lysekronen skabt af kaffekopper i klynge og et klædeskab påsat et væld af knager til at opfange henkastet tøj. Eller møbler, der leger med vores opfattelse af symmetri og balance.

Kenneth var vild med deres klædeskab med udvækster. Jeg var vild med det meste. Det var absolut værd at gæste Dok#1. Absolut.

You Might Also Like

23 Comments

 • Avatar
  Reply
  kirsten
  2. februar 2011 at 12:45

  Herligt beretning!
  I kan også finde lign. markeder i Århus – KIC, Kbh – Vor frue plads marked, Skals Højskole ved Viborg + nogle enkelt gode design julemarkeder ex. i Silkeborg og dok1 lille julemarked også i aalb.

 • Avatar
  Reply
  jette
  7. september 2010 at 19:38

  Uh, ja, de smykker fra Porcelinge er så fine. Jeg bor ikke såååå langt fra butikken (når man bor ved verdens ende, så ligger alt inden for en radius af 75 km, tæt på. :-)) men jeg har aldrig været derinde. Hvis der nu var plads i min søster og svogers bil, når de skal hente deres nybetrukne stole, så kunne der være en chance. Det er nemlig hendes mand, som er møbelbetrækkeren. Lotte Kjær er også fantastisk – og lokal. Der er kun ca. 55 km ud til hende herfra. Der har jeg været et par gange og hørt hende fortælle engageret om strik og prøvet at strikke med gavebånd og kassetteditto.

  Hm, det blev lidt langt.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   8. september 2010 at 08:02

   Det var virkelig spændende udstillere, der var heroppe. Du er heldig at have adgang til et par af dem, Jette, så skynd dig at bestille plads i svogers bil ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  5. september 2010 at 11:09

  Det er netop skriverier som disse, der gør at jeg er vild med dig Liselotte. Du er altid god for links til sjove, fantasifulde produkter. Tusind tak fra en der har øje for det, men ikke falder over det til daglig.
  Mange varme tak fra Lone

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. september 2010 at 11:14

   Tak for at skrive det, Lone – det gjorde mig sørme lige ekstra glad denne søndag :-)

 • Avatar
  Reply
  ThinkingSpace
  5. september 2010 at 08:22

  Sikke mange fristelser. Tak fordi du deler og dermed lige gjorde min søndag morgen endnu mere skøn! :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. september 2010 at 09:03

   Der var rigtigt mange skønne ting, ThinkingSpace :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne Mette Toft
  5. september 2010 at 08:14

  Hvor ser det bare ud til at have været et helt fantastisk ‘marked’. Hvis der er nogen, der kender lignende i Kbh, ville det være fedt at høre om det :) Det findes jo garanteret – det er bare mig, der er Fru Danmark fra provinsen :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. september 2010 at 09:02

   Der er markeder i København, Anne Mette, men jeg vil overlade det til de lokalkendte at fortælle om dem :-)

 • Avatar
  Reply
  Sylvia
  4. september 2010 at 22:56

  For et sted. Der hadde jeg likt å vært! (men jeg hadde brukt opp alle mine penger)
  Jeg er vill med din ørepynt, som du skaffet deg. Til gjengjeld har jeg Ann Blacks øreringer som jeg kjøpte i Kjbh i mai.
  Og jeg elsker GRAFITTI!!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. september 2010 at 07:55

   Det var altså en skøn dag, Sylvia – og mange fristelser senere nåede vi hjem fyldt med herlige oplevelser :-)

 • Avatar
  Reply
  Estermarie
  4. september 2010 at 21:14

  Orkede ikke at køre helt til Ålborg men regnede med en god rapport derindefra og ganske rigtigt :)
  Tak.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. september 2010 at 07:55

   Det forstår jeg godt, at du ikke orkede, Estermarie, men der var meget at kigge på :-)

 • Avatar
  Reply
  astrid
  4. september 2010 at 20:19

  Porselensmykker er flott – og noen ganger kan man også si noe med dem.
  Se på ordknappene til Snella&Petronella – herlige
  http://www.mamut.net/snellaogpetronella/shop/

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   5. september 2010 at 07:54

   Åh nej, nu er jeg forelsket, Astrid ;-)

   • Avatar
    Reply
    astrid
    5. september 2010 at 11:36

    tenkte nok det ja ;-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  4. september 2010 at 19:09

  Det klædeskab er da helt genialt :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. september 2010 at 19:12

   Det er virkelig sjovt, Sole :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  4. september 2010 at 18:50

  Tusind TAK for billeddokumentation fra turen. Da du først skrev om udstillingen var jeg lige forbi hjemmesiden og så alle de fantastiske udstillere. Jeg blev helt elektrisk på den måde det kun er muligt at blive når det ikke er muligt at deltage ; men nu har jeg været der lidt. Tak !

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. september 2010 at 19:06

   Det var virkelig en herlig oplevelse, Gitte – du skulle have været her :-)

 • Avatar
  Reply
  madam m
  4. september 2010 at 18:44

  Pragtfuld tur du har haft til hovedstaden, og meget spændende udstilling.
  Forstår godt at du blev fristet.
  Den snusfornuft, – åh, hvor kan den være irriterende……..

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   4. september 2010 at 19:03

   Madam M, det kan nu højest blive til hovedstaden i Nordjylland så, for det var lige herinde i Aalborg :-)

   • Avatar
    Reply
    madam m
    4. september 2010 at 22:49

    København eller Ålborg – tja, når man nu bor i Sydsjælland.
    Du skrev jo Nørrebro, og så troede………

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)