Brombærsøndag

Solen skinner. Varme øjeblikke sammen med mirakler nede bagerst i haven gør søndag vidunderlig. Jeg er samler. Oskar er jæger. Sammen hygger vi os i sensommersolen, mens min skål langsomt fyldes af solmodne brombær.

Oline sover endnu, da jeg kommer op i køkkenet igen, for at samle lidt varme, for udenfor er efteråret på vej. Selv i solen.

Brombær kan gøre glad på så mange måder, men i dag skal de vist have lov til at deltage i en pandekagesymfoni, når Oline lidt senere er nærværende igen. Brunchpandekager. Andet når det vist ikke at blive til.

Der er stadig en overflod af brombær nede i krattet. I løbet af de næste uger kan jeg hente flere kilo, hvis jeg orker.

Jeg orker, er jeg sikker på, for jeg sursylter og søder til marmelader. Jeg bygger bro mellem efterårets forskellige gaver, når jeg kombinerer på kryds og tværs. Sidste år sursyltede jeg en stak bær, som smagte vidunderligt til vinterens gryderetter og de frikadeller Oline elsker. I år må jeg prøve noget lignende, men i dag ender det vist bare med en tyk pandekage med indbagte bær. Det er nu heller ikke så tosset.

Relaterede skriv

8 kommentarer

 • Svar
  LindaT, kastrup
  5. september 2010 at 13:34

  Må jeg anbefale brombærmarmelade med et skvæt rom i.

  Velbekomme. Så er der et pift til det friskbagte franskbrød

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. september 2010 at 14:12

   Det blev noget, der ligner, Linda – det endte med Amaretto og hakkede mandler og det er slet ikke skidt :-)

 • Svar
  Anne
  5. september 2010 at 11:49

  Hvor ser det lækkert ud…jeg plukkede hindbær til morgen…satte skålen på jorden…Peter åd det hele …ØV ØV ØV…jeg blev så sur, at jeg glemte at fotografere ..den hund altså !!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. september 2010 at 14:12

   Hold nu da op, som jeg grinte, Anne. De hunde er altså underlige, at de gider spise hindbær. Oskar gør det samme… *suk*

 • Svar
  Sylvia
  5. september 2010 at 11:38

  Mmmmmm….Bjørnebær, som det heter på Norsk, er kjempegodt. For meg er det barndomsminner, siden mine besteforeldre hadde slike i hagen, og jeg kunne plukke så mange jeg orket å spise. det ble mange.
  God søndag, jeg håper hosten har roet seg….

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. september 2010 at 14:11

   Jeg husker også brombærmarmelade fra min barndom, hvor det blev smurt på en tyk skive af farmors hjemmebagte sigtebrød. Det smagte af mere, Sylvia :-)

 • Svar
  Therese
  5. september 2010 at 11:37

  Brombær er så dejlige. Den dag jeg får have, skal brombær også være fast inventar. Pandekager…mmmm…… Spis lige en for mig så.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   5. september 2010 at 14:10

   Brombær er så gode, når de er solmodnet og søde og fulde af vitaminer :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)