Loading...
X

Brombærsøndag

Solen skinner. Varme øjeblikke sammen med mirakler nede bagerst i haven gør søndag vidunderlig. Jeg er samler. Oskar er jæger. Sammen hygger vi os i sensommersolen, mens min skål langsomt fyldes af solmodne brombær.

Oline sover endnu, da jeg kommer op i køkkenet igen, for at samle lidt varme, for udenfor er efteråret på vej. Selv i solen.

Brombær kan gøre glad på så mange måder, men i dag skal de vist have lov til at deltage i en pandekagesymfoni, når Oline lidt senere er nærværende igen. Brunchpandekager. Andet når det vist ikke at blive til.

Der er stadig en overflod af brombær nede i krattet. I løbet af de næste uger kan jeg hente flere kilo, hvis jeg orker.

Jeg orker, er jeg sikker på, for jeg sursylter og søder til marmelader. Jeg bygger bro mellem efterårets forskellige gaver, når jeg kombinerer på kryds og tværs. Sidste år sursyltede jeg en stak bær, som smagte vidunderligt til vinterens gryderetter og de frikadeller Oline elsker. I år må jeg prøve noget lignende, men i dag ender det vist bare med en tyk pandekage med indbagte bær. Det er nu heller ikke så tosset.

8 kommentarer til “Brombærsøndag
 1. Sylvia

  Mmmmmm….Bjørnebær, som det heter på Norsk, er kjempegodt. For meg er det barndomsminner, siden mine besteforeldre hadde slike i hagen, og jeg kunne plukke så mange jeg orket å spise. det ble mange.
  God søndag, jeg håper hosten har roet seg….

   
  Svar
  1. Liselotte

   Jeg husker også brombærmarmelade fra min barndom, hvor det blev smurt på en tyk skive af farmors hjemmebagte sigtebrød. Det smagte af mere, Sylvia :-)

    
   Svar
 2. Anne

  Hvor ser det lækkert ud…jeg plukkede hindbær til morgen…satte skålen på jorden…Peter åd det hele …ØV ØV ØV…jeg blev så sur, at jeg glemte at fotografere ..den hund altså !!

   
  Svar
  1. Liselotte

   Hold nu da op, som jeg grinte, Anne. De hunde er altså underlige, at de gider spise hindbær. Oskar gør det samme… *suk*

    
   Svar

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)