47

Jeg bestemmer!

Jeg har varm kaffe, mørkeskræmmer og udsigt til ny plads med lys og udsyn, når jeg finder ind på min pind i Niels Ebbesens Gade. Jeg har mod og glædesbobler i maven. Jeg har husket min d-vitamin. Nye vaner har jeg fundet frem i håb om, at jeg genfinder energien, for den er for kraftigt nedadgående og den slags skal man ikke sidde overhørig.

Jeg har strikkebøger med, jeg skal dele. Det er altid en fornøjelse. Jeg har udsigt til en tur ned i en af Aalborgs spøjse butikker; Stoflageret. Jeg skal brodere og jeg skal for øvrigt også have strikkemaskinen ned fra hylden. Jeg er fyldt med nye idéer. Jeg kan lide det.

Jeg strikker. Jeg hygger mig med det. Jeg lader det hele løbe mellem hænderne i eget tempo og uden prioriteringer. Som det vil.

Jeg tager efteråret ved kraven. Det er MIG, der bestemmer! Jeg hader november og jeg ved godt, at lige nu er alting svært, men jeg tager efteråret ved kraven. Basta!

– og så er det for øvrigt snart weekend igen…

Rigtig god torsdag til dig :-)

You Might Also Like

47 Comments

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  28. oktober 2010 at 16:54

  Det var da utroligt som november kan give anledning til kommentarer her

  Nordbrandt har skrevet digtet “Året har 16 måneder”:
  November
  december, januar, februar, marts, april
  maj, juni, juli, august, september
  oktober, november, november, november, november.”

  I digtet har året faktisk 16 måneder. For november optræder fem gange. Ved gentagelsen får Nordbrandt meget enkelt og elegant udtalt essensen af denne mørke, kolde, regn- og stormfulde måned, samt sin egen oplevelse af den. For han har det ikke så godt med mørke, kulde og regn. Som han i det hele taget ikke har det så godt med Danmark.
  Henrik Nordbrandt blev født d. 21. marts 1945. Uønsket, som han tørt bemærker. Gennem sin opvækst var han ofte syg vinteren igennem. Og jævnt ulykkelig over livet. I Danmark. Derfor har han det meste af sit voksenliv valgt at leve under varmere himmelstrøg: bl.a. i Grækenland, Spanien, Tyrkiet, hvor lyset virker undergørende på et mørkt sind.
  Som forfatter debuterede han med digtsamlingen Digte i 1966. Fra begyndelsen høstede han fine anmeldelser og har siden udgivet en række digtsamlinger. Et par børnebøger, en agentroman, en tyrkisk kogebog, en dagbog, en erindringsbog og forskelligt andet. Men det er først og fremmest som digter, han lyser op på den danske litteraturhimmel. Og det hidtidige højdepunkt i forfatterskabet kom med tildelingen af Nordisk Råds Litteraturpris 2000 for digtsamlingen Drømmebroer.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. oktober 2010 at 08:07

   Nordbrandt og jeg er helt på linje her ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth K
  28. oktober 2010 at 15:16

  Men nu er det Oktober et par dage endnu og idag skinner solen… Dejlig solskins oktoberdag til dig :o)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 16:00

   Tak Lisbeth – og i lige måde. En god oktoberdag til dig :-)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  28. oktober 2010 at 14:01

  November burde udfases og nedlægges, det er en hæslig måned og længere end de andre – jeg er sikker. Og du har rigelig grund til at hade den – og din fødselsdag!

  Min mor døde dagen før min fødselsdag og der gik mange år før jeg kunne nyde den igen – men det kommer.

  Tillykke med din nye pind og udsigt – hold lige øje med Ole for mig, når han samler lyshårede damer op derinde på torvet ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:59

   Du kan tro, at jeg skal holde øje med Ole. Jeg sidder og spejder derned ;-)

   Jeg håber, at glæden ved min fødselsdag en skønne dag vender tilbage, men for nu er den altså langt væk stadig.

   • Avatar
    Reply
    Ella
    28. oktober 2010 at 21:18

    Det er godt at vide, Liselotte – han fører sig frem ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lene
  28. oktober 2010 at 13:39

  Tjubangchokolademand, det er mig der bestemmer her :-) Sangen poppede op ved at læse din overskrift.

  Når det så er sagt, så ved jeg at november er en svær måned for dig, den er bærer af tunge minder. Jeg håber at du kan få puttet gode ting ind i måneden. Håber dagen i dag blev lige så god, som planerne for den antyder.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:59

   November er sej at komme igennem, Lene. Måske ikke starten, men slutningen. Jeg prøver at give den modstand og modvægt :-)

 • Avatar
  Reply
  Trillemor
  28. oktober 2010 at 11:53

  Forresten…, så husk, at der kun er 30 dage i november, det er da lidt positivt. Januar er længere;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:58

   Det er så det gode, der er ved november, Trillemor ;-)

 • Avatar
  Reply
  Trillemor
  28. oktober 2010 at 11:51

  Jeg kender det godt. Sådan har jeg det med januar, den er så lang og så mørk efter den hyggelige december. Tidligere kunne jeg også synes at november var trist, men for 11 år siden kom mine tre små solstråler til verden i november, så på den måde fik netop den måned et helt nyt perspektiv:) Også god torsdag til dig:)

 • Avatar
  Reply
  Lotte, Langsom
  28. oktober 2010 at 11:48

  At finde energi og ro lyder som en god kombination for glæde i november :-) I år var sommeren for hurtigt forbi for mig. Sjælen følger ikke rigtig med årstiden denne gang…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:57

   Jeg har det akkurat sådan, Lotte – sjælen kan slet ikke følge med, for hvor pokker blev sommeren lige af. Den var jo lige ankommet! :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  28. oktober 2010 at 11:45

  at du ikke kan lide november er der nok ingen der kan bebrejde dig for. men, man kan jo selv göre både det ene og det andet for at lette atmosfæren bare en smule og det er du og I rigtig gode til. glæder mig til til at se hvad det er du har gang i ved symaskinen og snart må vi da få at se et eller andet færdigt strik, for med alle de projekter må da noget nå at blive færdigt?
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:56

   Der er færdige småtterier og andre, som har måttet opgives, men lyset har ikke været til billeder endnu, Frida :-)

   November er ikke min yndling, men jeg prøver at komme helskindet gennem den :-)

 • Avatar
  Reply
  Inge
  28. oktober 2010 at 11:38

  Ifølge den gode Henrik Nordbrandt, så har året jo 16 måneder, netop på grund af november :-)

  Jeg glædes over at høre om dine tiltag mod sivende kræfter, at vi andre kan huske
  d-vitaminer, hverdagsglæder og at inspireres lidt bedre igennem dig – det skal du have klap på skuldren for. Tak!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:55

   Jamen selv tak, Inge – vi må gøre noget, for at komme gennem den lede november, synes jeg ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lone
  28. oktober 2010 at 11:24

  Gør dig klar, snart kræver Oline julepyntet sat op på de rigtige steder, og vejret kræver dine seje Moonboots, som vist blev slidt op sidste vinter ;-))

  Jeg kan da faktisk godt forstå du ikke kan lide november, var lige “et smut tilbage” for at læse om din dejlige dreng!

  Sender dig en torsdags krammer.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 15:55

   Nej, jeg bryder mig ikke det mindste om november længere, Lone – men du har ret. Pludselig er vi på den anden side af den… og så kommer den søde juletid :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  28. oktober 2010 at 11:24

  Ja for du har noget der er langt mere værd end hans mørke og kulde-ruskeri :-) Go for it!

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  28. oktober 2010 at 10:47

  Sådan, Liselotte. Godt du tager ham den rå Hr. November ved kraven!! Nemlig… han skal da ikke nedbryde dit strikkeliv, sysler og andre glæder! Nul og nix. Så fik vi ham sat på plads.
  Jeg talte alvorligt med ham (;-) for 5 år siden, da jeg ikke længere gad at ha’ ham til at styre mit humør! Dejlig dejlig dag til dig!! :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:49

   Måske jeg skal tage en alvorlig snak med ham også, Britta? Jeg tror det :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth
  28. oktober 2010 at 10:39

  Og sådan skal det være!
  Så længe man har den indstilling kan det vist ikke gå helt galt – heller ikke selvom november altid er så kold, mørk, trist, våd og ikke mindst ualmindelig lang.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:48

   November er uendelig, Lisbeth ;-)

 • Avatar
  Reply
  mona
  28. oktober 2010 at 10:11

  Altså – skrivestum!!! – det er dog det fedeste ord, hvor får I dog det hele fra? Jeg glæder mig til at se, hvad du skal bruge maskinen til Liselotte. Måske bliver jeg, som så ofte før, inspireret til at komme i gang med min maskine også. Ja November-, men jeg synes nu altid den går så hurtigt, og lige pludselig er det December, og man har ikke fået købt gaver og lavet julekalendere endnu.
  God dag til dig.
  Mona

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:48

   Jeg bliver handlingslammet i november, Mona. Jeg bliver altid overrasket over december og fornemmelsen af at være bagefter er konstant den måned ;-)

 • Avatar
  Reply
  Beate
  28. oktober 2010 at 09:19

  Min “Yogi Tea” denne morgenen sier at ” Joy is the essence of success”, så du er bestemt på veg i riktig retning hva november-utfordringer angår:) jeg tror jeg vil følge ditt eksempel med litt ekstra vitaminer både til kropp og sjel. Ha en gledesfylt inngang til november måned!
  Beate

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:47

   Beate, glædesbobler er vejen frem, er jeg sikker på :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidse
  28. oktober 2010 at 09:02

  D-vitamin og BRODERI? Liselotte, du gør mig skrivestum.. (C: Fantastisk torsdag til dig.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:47

   Jeg gør mange stumme, Sidse ;-)

 • Avatar
  Reply
  yt
  28. oktober 2010 at 08:57

  Sikken en dejlig torsdag du har taget hul på ;)
  Nu venter vi alle i spænding på hvad du nu har fundet på.

  Yt, som pakker til messe.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:47

   Ja, det er jo ikke til at vide, hvad jeg nu har fundet på, Yt :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  28. oktober 2010 at 08:00

  Den eneste formildende omstændighed ved november er, at jeg har fødselsdag ;-) Men, du har så ret, mentalt kan vi gøre rigtig meget, så det deprimerende ved vinteren ikke ta’r overhånd. SÅ: ha’ en fantastisk torsdag – må besøge Stoflageret, når min tur går omkring Aalborg om 4 uger (hmmmm, er det ikke den samme biks i Brønderslev)!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:46

   Jeg har også fødselsdag – den dag blev Alexander indlagt og han kom aldrig med hjem igen, så jeg hader november og jeg hader min fødselsdag :-(

   Stoflageret kan måske gøre en forskel :-)

   • Avatar
    Reply
    Sole
    28. oktober 2010 at 12:20

    (((Liselotte))) – fuld forståelse, dårlige minder hægtet op på måneder, steder, begivenheder osv, de er svære at slippe af med!!!

   • Avatar
    Reply
    Gaia´s mor
    28. oktober 2010 at 12:47

    Hvor jeg forstår dig….
    Mærkedag ER bare rædselsfulde – når der hæfter sig svære og hårde minder til…..
    Knus

 • Avatar
  Reply
  djohanne
  28. oktober 2010 at 07:42

  Det bliver BESTEMT en dejlig torsdag.
  En rigtig dejlig en, og den sidste af oktober-slagsen;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:44

   Det bliver en skøn torsdag, er jeg sikker på :-)

 • Avatar
  Reply
  Tine - Den kreative and
  28. oktober 2010 at 07:38

  November måned er hurtig overstået, især hvis man lade Halloween pynten blive fremme i den første uges tid af måneden og man lade julepynten komme frem i den sidste uge af måneden og så er det lige pludseligt blevet jul med alt dens hygge samt lys.

  God dag til dig og måske får du lov til at hilse på solen i dag.

  P.S.
  Køb nu lidt rigeligt, når du besøger Stoflageret, der er jo altid skønt at have lidt på lager. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:31

   Det er godt med forslag til novemberforkortelse, Tine, men den bliver for altid en hademåned og sådan er det vist bare, er jeg bange for :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle K.
  28. oktober 2010 at 07:38

  og god torsdag til dig :) Du har vist fat i den lange ende.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:30

   Og jeg holder fast, Helle ;-)

 • Avatar
  Reply
  kirsten pauli
  28. oktober 2010 at 07:03

  good for you,
  you also have a great day. :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:30

   I will, Kirsten :-)

 • Avatar
  Reply
  Jane
  28. oktober 2010 at 07:02

  Sådan skal det lyde. God torsdag ;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. oktober 2010 at 10:29

   Tak og i lige måde, Jane

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)