Loading...
X

Eftermiddagsluftetur

Dødishul. Det er hvad jeg har været ved i dag. Madum Sø er Himmerlands største sø og var faktisk slet ikke intentionen denne søndag eftermiddag tilbragt i godt selskab. Det var derimod Mosskov Pavillonen og Store Økssø, men vi var ikke de eneste med den idé, så vi skrottede den i en fart og endte ved dødishullet, som var helt og aldeles vores og stille.

Stille som i S T I L L E med stille på. Ah…

En enkelt and trak spor og ellers var søen blank og fordi vandet i Madum Sø er meget klart, kan man nærmest føle, at man kan se til verdens ende gennem det smukke vand. Søvandet er surt og næringsfattigt, men til gengæld er her ingen humusstoffer, til at farve vandet brunt og derfor opleves søen som ren og helt klar. Den er meget smuk.

Det gode selskab var Oskar, Kenneth og Visitsen, som er vores dejlige selskab til engang i morgen, hvor vi sender hende videre ud i verden. Jeg ville gerne vise hende Rebild og Rold Skov, men Kenneth mente at kende vejen og så skal man da være et skarn for at blande sig, så vi så i stedet Madum Sø ;-)

Det blev en dejlig, farve- og duftrig omend alt for kort tur, men man skal altid huske at lidt er bedre end ingenting.

Ingen faldt i åer og vandløb, men Oskar var vild med dem. Der er meget at opleve i en skovbund, når man er menneske og hund.

Nu er vi forlængst hjemme igen og nyder, at vi er mætte af ostemadder, muffins og varm te. Ingen pligter og kun hygge. Årh for pokker, jeg glemte lige, at jeg skal stryge. Fandens!

20 kommentarer til “Eftermiddagsluftetur
 1. Lotte

  Ja søen er så klar, så klar – og derfor også en af landets fineste Lobeliesøer. De er sjældne efterhånden pga. den omfattende forurening med næringsstoffer fra landbruget.
  Det er alt for længe siden, jeg har været ved Madum Sø – tak for de smukke billeder!

   
  Svar
 2. Therese

  Hvor ser der helt igennem fantastisk ud. Søen, minder mig om en norsk sø, af den type man finder oppe på fjeldet. Tænk at vi også har sådanne skønheder, herhjemme.

  Tak for turen.

   
  Svar
 3. Ulla Andreasen

  Nogle skønne billeder af efterårsfarverne, som bare er så flotte, men det har også været vidunderligt vejr i dag, har været i godt humør ige som jer af sådan et vejr. God aften til alle.

   
  Svar
 4. Eli

  Madum sø er ikke så ringe en erstatning for Store Økssø (eller Auke sø) –

  Og så er det ikke langt fra Store Blåkilde, som navnet til trods kun har en halvt så stor vand gennemstrømning som Lille Blåkilde.

   
  Svar
 5. Donald

  Næh nogle skønne billeder! Smukke efterår er bedre end hedebølgesommer med myggestik!
  Jeg har følt mig som et dødishul idag, hvis man kan føle sig sådan; iset, halvdød og hullet.

   
  Svar
 6. Sole

  Tak for turen til Madum sø, der har jeg ikke været i lang tid. Er ofte kørt forbi sammen med min mor, da hun stadig var her, det var hendes barndoms sø. Turen gik på gamle cykler fra Dall og til Madum sø for at bade. Den historie fik vi ofte. Og hver gang vi sammen var i nærheden SKULLE vi køre turen omkring Madum sø – ligegyldigt hvordan vejret var, og det har ind imellem været lidt af en oplevelse, specielt om efteråret, hvor der godt kan være godt mudret og pløret, men det lykkedes hver gang :-)

   
  Svar
 7. Anette Kristine

  Efterårsfarverne er berusende, og selv om mine børn er ved at få pip, fordi jeg taler for meget om alle de vilde farver (der er jo alt fra rødbederød til petrolgrøn), så er det svært at få nok. Madum sø er jeg dog ikke heldig at være i nærheden af.

   
  Svar
 8. Dorthe

  Ej, får helt hjemve af at læse og se dine smukke fotos. Har bare så mange somre cyklet fra Blenstrup til Madum Sø for at bade, når vi ikke kunne få nogle forældre til at køre os til Øster Hurup. Det var dejligt og samtidig ret skræmmende, fordi der jo er bundløse huller i søen. I hvert tilfælde efter hvad jeg har fået fortalt. Og så var der et stykke ude en tømmerflåde, hvor alle de seje svømmede ud og sad. Det turde jeg ikke! Jeg må vist en tur derud omkring næste gang jeg kommer til Nordjylland. Men tak fordi jeg næsten kom derud via din dejlige blog.
  Kh Dorthe

   
  Svar
 9. Liselotte

  Der er smukt ude i verden lige nu. Efteråret er virkelig smukt og indbyder lige i disse dage til, at man får taget nogle traveture derude.

  Madum Sø har jeg vist ikke været ved, siden jeg var barn, så det var også et sjovt gensyn for mig, da vi stod ved bredden. Jeg er mest betaget af, at søen er helt klar. Så smukt var det :-)

   
  Svar
 10. Mette

  Åh, sikke nogle smukke billeder! Efteråret har været så forunderlig intens og smukt de sidste dage. Øjeblikke, vi vil bevare på glas og tage frem på de regnfulde og mørke vinterdage, der venter forude.

   
  Svar
 11. Pingback: visitsen » Når sæsonen lukkes ned

Tak for at du giver dig tid til at gøre det endnu sjovere at læse med herinde :-)