Eftermiddagsluftetur

Dødishul. Det er hvad jeg har været ved i dag. Madum Sø er Himmerlands største sø og var faktisk slet ikke intentionen denne søndag eftermiddag tilbragt i godt selskab. Det var derimod Mosskov Pavillonen og Store Økssø, men vi var ikke de eneste med den idé, så vi skrottede den i en fart og endte ved dødishullet, som var helt og aldeles vores og stille.

Stille som i S T I L L E med stille på. Ah…

En enkelt and trak spor og ellers var søen blank og fordi vandet i Madum Sø er meget klart, kan man nærmest føle, at man kan se til verdens ende gennem det smukke vand. Søvandet er surt og næringsfattigt, men til gengæld er her ingen humusstoffer, til at farve vandet brunt og derfor opleves søen som ren og helt klar. Den er meget smuk.

Det gode selskab var Oskar, Kenneth og Visitsen, som er vores dejlige selskab til engang i morgen, hvor vi sender hende videre ud i verden. Jeg ville gerne vise hende Rebild og Rold Skov, men Kenneth mente at kende vejen og så skal man da være et skarn for at blande sig, så vi så i stedet Madum Sø ;-)

Det blev en dejlig, farve- og duftrig omend alt for kort tur, men man skal altid huske at lidt er bedre end ingenting.

Ingen faldt i åer og vandløb, men Oskar var vild med dem. Der er meget at opleve i en skovbund, når man er menneske og hund.

Nu er vi forlængst hjemme igen og nyder, at vi er mætte af ostemadder, muffins og varm te. Ingen pligter og kun hygge. Årh for pokker, jeg glemte lige, at jeg skal stryge. Fandens!

Relaterede skriv

20 kommentarer

 • Svar
  visitsen » Når sæsonen lukkes ned
  2. november 2010 at 12:28

  […] Jeg er rullet nordpå hvor den ekstra time jeg har fået foræret blev brugt til at se på en klar sø og nogle flotte efterårsfarver. […]

 • Svar
  Mette
  2. november 2010 at 00:02

  Åh, sikke nogle smukke billeder! Efteråret har været så forunderlig intens og smukt de sidste dage. Øjeblikke, vi vil bevare på glas og tage frem på de regnfulde og mørke vinterdage, der venter forude.

 • Svar
  Lone
  1. november 2010 at 16:50

  Madum Sø har da en fanside på FB hihi

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   1. november 2010 at 18:25

   Måske man skulle overveje et medlemskab, Lone :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  1. november 2010 at 16:05

  Der er smukt ude i verden lige nu. Efteråret er virkelig smukt og indbyder lige i disse dage til, at man får taget nogle traveture derude.

  Madum Sø har jeg vist ikke været ved, siden jeg var barn, så det var også et sjovt gensyn for mig, da vi stod ved bredden. Jeg er mest betaget af, at søen er helt klar. Så smukt var det :-)

 • Svar
  Dorthe
  1. november 2010 at 11:20

  Ej, får helt hjemve af at læse og se dine smukke fotos. Har bare så mange somre cyklet fra Blenstrup til Madum Sø for at bade, når vi ikke kunne få nogle forældre til at køre os til Øster Hurup. Det var dejligt og samtidig ret skræmmende, fordi der jo er bundløse huller i søen. I hvert tilfælde efter hvad jeg har fået fortalt. Og så var der et stykke ude en tømmerflåde, hvor alle de seje svømmede ud og sad. Det turde jeg ikke! Jeg må vist en tur derud omkring næste gang jeg kommer til Nordjylland. Men tak fordi jeg næsten kom derud via din dejlige blog.
  Kh Dorthe

 • Svar
  Anette Kristine
  1. november 2010 at 09:13

  Efterårsfarverne er berusende, og selv om mine børn er ved at få pip, fordi jeg taler for meget om alle de vilde farver (der er jo alt fra rødbederød til petrolgrøn), så er det svært at få nok. Madum sø er jeg dog ikke heldig at være i nærheden af.

 • Svar
  Sole
  1. november 2010 at 08:58

  Tak for turen til Madum sø, der har jeg ikke været i lang tid. Er ofte kørt forbi sammen med min mor, da hun stadig var her, det var hendes barndoms sø. Turen gik på gamle cykler fra Dall og til Madum sø for at bade. Den historie fik vi ofte. Og hver gang vi sammen var i nærheden SKULLE vi køre turen omkring Madum sø – ligegyldigt hvordan vejret var, og det har ind imellem været lidt af en oplevelse, specielt om efteråret, hvor der godt kan være godt mudret og pløret, men det lykkedes hver gang :-)

 • Svar
  Donald
  1. november 2010 at 00:39

  Næh nogle skønne billeder! Smukke efterår er bedre end hedebølgesommer med myggestik!
  Jeg har følt mig som et dødishul idag, hvis man kan føle sig sådan; iset, halvdød og hullet.

 • Svar
  KirstenK
  1. november 2010 at 00:22

  Madum sø er nærmest i min baghave, så jeg kender både den og omgivelserne særdeles godt…men det bliver den altså ikke ringere af!

 • Svar
  djohanne
  31. oktober 2010 at 23:13

  Jeg nød den smukke efterårsdag ved den østjyske kyst.
  Så skønt, lunt, smukt og smattet.
  Vidunderlige billeder du har fanget på jeres udflugt.

 • Svar
  Tina - omme i London
  31. oktober 2010 at 21:42

  Uhmmm… jeg synes naesten jeg kan dufte skovbunden. Skoenne billeder, fra en garanteret skoen tur. :)

 • Svar
  Eli
  31. oktober 2010 at 20:58

  Madum sø er ikke så ringe en erstatning for Store Økssø (eller Auke sø) –

  Og så er det ikke langt fra Store Blåkilde, som navnet til trods kun har en halvt så stor vand gennemstrømning som Lille Blåkilde.

 • Svar
  Ulla Andreasen
  31. oktober 2010 at 20:07

  Nogle skønne billeder af efterårsfarverne, som bare er så flotte, men det har også været vidunderligt vejr i dag, har været i godt humør ige som jer af sådan et vejr. God aften til alle.

 • Svar
  Lone
  31. oktober 2010 at 19:49

  Hvor sjovt, i denne sø tilbragte jeg MANGE timer som barn :-)

 • Svar
  Therese
  31. oktober 2010 at 19:30

  Hvor ser der helt igennem fantastisk ud. Søen, minder mig om en norsk sø, af den type man finder oppe på fjeldet. Tænk at vi også har sådanne skønheder, herhjemme.

  Tak for turen.

 • Svar
  Moster Tulle
  31. oktober 2010 at 19:25

  Skønne billeder – har vist aldrig været i Rold skov, ikke hvad jeg kan huske i hvert fald, så der er lidt til gode til en dag, vi ender på de kanter

 • Svar
  Lotte
  31. oktober 2010 at 19:05

  Ja søen er så klar, så klar – og derfor også en af landets fineste Lobeliesøer. De er sjældne efterhånden pga. den omfattende forurening med næringsstoffer fra landbruget.
  Det er alt for længe siden, jeg har været ved Madum Sø – tak for de smukke billeder!

 • Svar
  Helle K.
  31. oktober 2010 at 19:02

  Der er så dejligt der ude i Rold SKov :) god fornøjelse med strygetøjet og god aften :)

 • Svar
  Sidse
  31. oktober 2010 at 18:59

  Sørens også, en tur jeg gerne ville have været på. Hvor er der fint, derude. Skønne billeder du har derfra.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)