Jeg insisterer

Lørdag morgen er lyden af tø. Smeltevand løber og larmer, mens jeg overvejer rækkefølgen af dagens planlagte aktiviteter. Julebag er én af idéerne med lørdagen. Lagkagehusets pebernødder og Madam Mangors Vanillekranse. Oline gider gerne, siger hun. Hyggeligt, siger jeg og ved, at så bliver det ikke dagens første aktivitet, men nærmere en eftermiddagsforestilling.

Der skal foldes flere stjerner til vinduerne herhjemme. Det er hyggeligt sjov og jeg vil eksperimentere med at folde af andet end silkepapir, som er frygteligt skrøbeligt. Stjernerne fra forrige indlæg er foldet af helt almindeligt kopipapir og det går fint an.

Der skal strikkes en pind eller to på det lille, isblå babytæppe, der skal varme en lille, lækker baby i nær fremtid. Der skal vel også strikkes lidt på Kim Hargreaves Ford, som bliver fantastisk og måske også lige det Nessie, som Julia har designet og jeg længe har haft med som supplement til alt det andet. Sekshundrede masker er en slat. Jeg si’r det bare.

Julegaveindkøb, siger du? Dem når jeg nok. Det bliver ikke i dag eller i morgen. Jeg trænger til en weekend hjemme. I fred. Jeg insisterer.

Relaterede skriv

36 kommentarer

 • Svar
  Mette
  13. december 2010 at 21:14

  Den røde fluesvamp er bare sååå skøn. Kan man få et tip om hvor den kan købes, bare ved lejlighed..?
  Og vil jo heller ikke lade en lejlighed gå forbi for at rose din julehyggelige blog, her er bare så fint og oser af hjemlig hygge.

 • Svar
  Pia
  11. december 2010 at 21:15

  Hvor rart at høre, at det ikke kun er mig, der indimellem bare så frygteligt trænger til en week-end hjemme – bag lukkede døre, hvor man med god samvittighed kan “gemme” sig for hele verden og nøjes med at befinde sig i sin egen……….verden altså !!! Må den blive lige så fantastisk som du har behov for !!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   12. december 2010 at 10:11

   Tak Pia – og ja, de weekender er blevet et must herhjemme. Vi elsker dem, alle tre :-)

 • Svar
  Lisbeth
  11. december 2010 at 19:47

  Isblå babytæppe – mmm det lyder smukt! :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   12. december 2010 at 10:10

   Det er det også, Lisbeth… og det er sådan et, man skal gøre sig fortjent til… ;-)

 • Svar
  Heebaz
  11. december 2010 at 17:28

  Tusind tak for inspirationen til at bage de lækre vanillekranse :o)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   12. december 2010 at 10:10

   Selv tak og god fornøjelse – man bliver afhængig :-)

 • Svar
  Hanne B
  11. december 2010 at 14:05

  Ole jeg fik købt 5 julegaver i dag , så nu mangler vi så bare de sidste 7,dem må vi klare næste weekent

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:07

   Åh, hvor er I allerede godt i gang, Hanne. Her er vi ikke startet, men vi skal nok nå det, er jeg sikker på :-)

   • Svar
    Hanne B
    11. december 2010 at 22:30

    helt sikker i nå det ,vi har i år været meget sent om at få købt gaver de andrer år har jeg næsten været færdig ved denne tid men ikke i år det har været lidt trals november /
    decemeber ved god den ikke er færdig i nu, men livet skal jo gå vidrere

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     12. december 2010 at 10:09

     Vi må bare hænge i, Hanne :-)

     • Hanne B
      12. december 2010 at 12:51

      det har du så ret i

 • Svar
  Haust
  11. december 2010 at 13:08

  Trur eg må brette stjerner i dag! Eg klipte forresten snøkrystall av matpapir her ein dag, etter tips frå Katarina.
  http://katarinasverden.blogspo.....del-2.html
  Det fungerte også veldig fint.

  God laurdag!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:07

   Sikke smukke snekrystaller, Haust – måske man skulle forsøge sig… :-)

 • Svar
  Lisbeth K
  11. december 2010 at 12:41

  Var lige inde og snuse på Nessie – whau hvor flot og så i retstrik! Den kan mine dumme fingre vidst godt være med på, og det ser ud til den også udfordre hjernen lidt. Rent winwin :o) Men hvordan laver man en B = boble (går jeg ud fra)? Kan du svare på det… Dejlig hjemme weekend til dig

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:06

   Prøv det, Lisbeth. Resultatet er så smukt :-)

   Omkring boblerne, så tror jeg altså, at du kan Google det, for jeg er rigtigt ringe til at forklare den slags, medmindre du sidder lige ved siden af ;-)

   • Svar
    Lisbeth K
    11. december 2010 at 16:47

    Selvfølgelig ja, resultatet kan gogles. Tak :o)

 • Svar
  Fríða
  11. december 2010 at 12:31

  det lyder som din weekend kommer at blive helt og aldeles super god. jeg er så heldig at jeg er kommet på ferie, vi har lukket og slukket på kontoret helt indtil midten af januar. i weekenden har jeg tænkt mig at hænge op lidt mere julepynt, blive færdig med at skrive julekort og pakke ind de gaver der er parat. så håber jeg at mandag har jeg et bedre overblik over det der stadig mangler. ud af huset skal jeg helst ikke i löbet af weekenden.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:05

   Åh Frida, jeg er misundelig på din tidlige juleferie. Sådan en ville gøre godt her også, men jeg arbejder helt frem til og med den 23. Skidt, så er der jo bare det længere at glæde sig i ;-)

 • Svar
  Helle
  11. december 2010 at 10:51

  sneen vælter ned her hos mig jubii :) og i morgen skal der bages … dejligt :) og jeg kan læse at du ikke kommer til at ked dig i dag … en god dag til dig :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:04

   Heldige asen, Helle – får du sne? Her tøer det fortsat :-(

 • Svar
  Sidse
  11. december 2010 at 10:34

  Der er parat-ness i dine planer. Det lyder lækkert. Og vildt hyggeligt. God formiddag.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:04

   Det blev en dejlig og hyggelig dag, Sidse. Det med at være omstillingsparat er rigtigt godt, når man er i min familie ;-)

 • Svar
  anita nielsen
  11. december 2010 at 10:25

  Hej Liselotte,
  Jeg bagte Madam Mangors vanillie kranse (kunne huske opskriften fra sidste år) i mandags..mums…hvor er de bare gode. Jeg hakkede mandlerne meget groft, de var bestemt ikke nemme at rulle ud, men nøj en himmerrigsmundfuld!! Behøver jeg at skrive at der kun er en halv kasse tilbage….
  Rigtig god lørdag..fra en som skal bage rouladesmåkager idag

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:03

   Mine vanillekranse er også klar nu, Anita… og så får vi se, hvor længe de holder ;-)

 • Svar
  Helma
  11. december 2010 at 10:15

  Det smitter … :-)

  Startede med at folde i aftes – altså “Waldorf”-stjernerne. Idag skal der laves endnu flere, for alle vinduer skal fyldes ud og folderiet går som en leg. Jeg bruger også almindelig kopipapr, af mangel på bedre, og det fungerer okay.

  Tak for inspirationen og rigtig god weekend

  /Helma

  • Svar
   Tina Basse
   11. december 2010 at 11:31

   Vi foldede stjernerne i gult og orange papir på klip og klistredagen i yngstemandens klasse. Ny pryder de klasseværelsets store vinduer. De kan laves i mange variationer og drenge, som er vant til at folde papirsflyvere fanger det hurtigt.
   Tina :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:03

   Jeg synes de stjerner er så utroligt smukke med lyset skinnende igennem, Helma. Jeg er også mest vild med at folde i lidt kraftigere papir – og så er jeg allermest vild med den ternede model :-)

 • Svar
  violykke
  11. december 2010 at 09:36

  Jeg er ved at strikke Nessie i Kenneth´s silke merino, det bliver luxsus, og jeg glæder mig til at få det/den om halsen :0) God bage/strikke weekend.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 16:02

   Åh… det var faktisk min mening at gøre også, Lykke, men det endte med en cashmere og det bliver altså også lækkert :-)

 • Svar
  Adam
  11. december 2010 at 09:17

  HOV! Har du slukket for din radio?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 15:59

   Ja, det havde jeg, Adam. Eller Kenneth havde!

   Gik jeg glip af noget? Årh nej…

 • Svar
  jytteb2
  11. december 2010 at 09:15

  Rigtig dejlig slappehyggedag til dig.
  Uh, som det rusker og river i buske og træer – godt at sidde i læ i den lune hule.
  Nessie er rigtig fin! Jeg har lavet den i det tyndeste, tynde uld og elsker den.
  Lige om lidt er den tredie Skovtur (AD) færdig og så skal endnu en Nessie på pindene.
  Mon ikke den luner og glæder en skøn pige, der holder jul sammen med mig?

  Tror bestemt Kenneth er lige så begejstret over min produktion som jeg ;-D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   11. december 2010 at 15:58

   Kenneth er med garanti akkurat lige så glad, som du og ikke mindst modtagerne er, Jytte ;-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  11. december 2010 at 09:01

  Rigtig god tur, Helle – der er nok ved at være snefri hele vejen ;-)

 • Svar
  Helle Læsø
  11. december 2010 at 08:51

  Ha en dejlig “hjemmehyggebagestrikke” weekend. Jeg vil bevæge mig mod nord, nærmere betegnet Ålbæk, og besøge min svigermutti ;-)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)