21

Lørdagssnevejrsdejlighed

Vi fik julelandskab alligevel. Jeg nåede lige at blive bekymret, men verden er hvid og det drysser fortsat derude. Jeg kan se det fra min plads ved langbordet og det gør mig glad, for det er essentielt for mit julehumør opdagede jeg i går, da der ikke var et fnug tilbage i hele Aalborg. Julestemningen er flygtig i år, så hjælp i form af snedrys er mere end velkommen.

Hjemmebagte pebernødder hjælper også og jo, jeg har allerede spist en. Jeg er et skarn.

Annemette og Heidi ankom sent i går aftes. Turen herover havde været langsommelig og stridbar, men det lykkedes. Så spiste vi flødegratinerede kammuslinger, en ordentlig baljefuld dampede blåmuslinger og jomfruhummer. Bare fordi vi kunne. Og drak julens skål, mens vi priste os lykkelige over at have hinanden. Man behøver ikke mere.

Jeg er af en familie af syvsovere. De sover hele bundtet. Jeg lytter til radioen, mens jeg nyder kigget til sneen og fnuggene, som vokser sig større og større. Det er ren juleidyl, men forude venter en dag med arbejde og bagefter belønning i form af en skøn julefrokost. Mor kommer om en times tid. Jeg er klar.

Du vil sikkert også kunne lide