Kommen til et lille frø

Ventetid er noget underligt noget, for når man er bange, som jeg var inden operationen, smutter koncentrationen nemt. Det resulterede i, at jeg ikke kunne læse, for jeg tabte tråden konstant, men strikke; dét kunne jeg! Automatstrik dur fint, når man bare skal have hænderne beskæftiget, så derfor blev det til endnu en babyvest, som er endt med at være både blød, varm og luftig.

Nu skal jeg nok snart finde noget andet at strikke, men som sagt har denne model dækket mine behov, da evnen til at fokusere ikke var på toppen. Den er så ligetil, at man slet ikke behøver tænke.

Fakta:

Design: Babyvest fra Askeladen – denne cirka str. 12-18 måneder.

GarnBlackhill Højlandsgarn fra Garnudsalg.dk i farven Kommen samt en smule Uld/Cashmere 28/4 i farven Honning. Vesten er akkurat så blød som sådan en skal være, når man er en toplækker unge med æblekinder.

Pinde: 3½ – naturligvis mine elskede KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: i alt 63 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg har strikket lige præcis som opskriften beskriver. Det er en rigtig fin model, som er gennemtestet af mere end én generation, så if it ain’t broken, don’t fix it :-)

Relaterede skriv

28 kommentarer

 • Svar
  Janne Stougaard Knudsen
  1. april 2011 at 22:00

  Jeg er helt vild med den lille vest i kommen/honning.
  Jeg har købt opskriften ved Askeladen, og har strikket flere i deres skønne silkeuld.

  Men da det især er din lille vest, jeg er faldet for, netop i den farvekombination har jeg også
  bestilt garnet fra garnudsalg.dk, men det jeg har fået er en honningul i uld/cashmere 28/4, men højlands lammeuld er ikke kommen, men derimod spidskommen (grøn nuance). Jeg ved ikke om det er den du har brugt, i hvert fald synes jeg farven er mere grøn.
  Mit spørgsmål går på, om det er farvekombinationen grøn/gul du har brugt, eller kommen er en anden nuance, som jeg ikke kan finde på deres hjemmeside.

  På forhånd tak

  Janne Stougaard Knudsen

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   2. april 2011 at 08:17

   Hej Janne :-)

   Som jeg skriver, så har jeg brugt “Kommen” og ikke “Spidskommen”. Det er to forskellige farver og derfor to forskellige navne, så du har altså købt en anden farve, end den jeg har anvendt.

   Måske er farven “Kommen” udsolgt og derfor kan du ikke se den ude på siden :-)

 • Svar
  helle sandby
  22. januar 2011 at 22:27

  Skøn vest. Tænker jeg vil lave en i noget af den skønne hindbærfarvede. Men hvilken Casmere farve ville du så anbefale til. Og er det bare en tråd af cashmere 28/4? Så må jeg på shopping i jeres skønne butik:-) KH Helle

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 11:21

   Ja, det er bare én tråd af cashmere 28/4. Hvis du vil strikke i den hindbærfarvede Blackhill vil jeg supplere med en tråd af den, der hedder “post”. De to farver er ikke ens, men det er mine heller ikke og det giver liv og spil til strikken, synes jeg :-)

 • Svar
  Louise
  21. januar 2011 at 21:15

  Den er så fin! :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. januar 2011 at 10:01

   Ja, det er den virkelig, Louise. Sådan én kan man altid bruge :-)

 • Svar
  Ann-Marie Sjöberg
  21. januar 2011 at 19:21

  Hej! Jeg har lige opdaget din weblog og det er jeg glad for. Som du måske forstår er jeg ikke särligt god till at skrive dansk – jeg snakker bedre. Min mor er dansk og jeg tilbragdte min barndom til stor del i Viborg. Jeg er 51 år og bor udenfor Gävle i Sverige. Jeg har en man, tre teenagers og en hund. Vi bor i et dejligt hus ved havet. Jeg arbejder 75% og läser, strikker, og en hel masse andet!
  På gensyn!
  Ann-Marie

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. januar 2011 at 10:01

   Jeg synes faktisk, at du skriver dansk rigtig godt, Ann-Marie – og velkommen til :-)

   Det lyder virkelig dejligt at bo ved havet. Det drømmer jeg om at komme til en skønne dag :-)

 • Svar
  Sidsel
  21. januar 2011 at 19:17

  Godt at du er i bedring trods tæv på pelikanhalsen:-)) du skal nok få en fin svanehals igen. Ellers kender en en som er helt ferm til at strikke sjaler og halstørklæder…. Kommenfarven er OGSÅ smuk. *suk* Jeg når bare intet for tiden. Skal have vundet det fine grovsennep op. Mangler et krydsnøgleapparat…

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. januar 2011 at 10:00

   Du kommer bare forbi, Sidsel – så snupper vi lige krydsnøgleapparatet inde ved siden af. Det tager ingen tid, så du er velkommen :-)

 • Svar
  Vibeke
  21. januar 2011 at 16:08

  Nu har jeg beundret den vest mange gange og selv prøvet at kopiere den, men uden det bedste resultat. Hvor kan jeg købe den opskrift henne når jeg bor på sjælland?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   22. januar 2011 at 09:59

   Tja, det ved jeg virkelig ikke, Vibeke, men mon ikke Askeladen gerne sender den, hvis du ringer til dem? Jeg tror det næsten :-)

  • Svar
   Pia
   22. januar 2011 at 13:46

   Jeg har lige købt garn og opskrift hos Askeladen – De sender gerne :-) Venligst Pia, Ribe

   • Svar
    Louise
    22. januar 2011 at 15:34

    Det har jeg også :) (Askeladen.dk – garn – modelgalleri under silkeuld).
    Hun sender lynhurtigt.
    Håber, det er ok, Liselotte?
    Vh Louise

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     23. januar 2011 at 11:18

     Det er i hvert fald helt i orden – dejligt at andre også kan få glæde af den opskrift :-)

 • Svar
  randi
  21. januar 2011 at 14:55

  Saa søt denne er!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. januar 2011 at 15:00

   Ja, det er et lille, taknemmeligt stykke håndarbejde, Randi. Tak :-)

 • Svar
  Sole
  21. januar 2011 at 14:07

  De veste er bare så fine, men knappehuller ligger ikke godt for mig, min FLS ser altså ikke for køn ud omkring knappehullerne ;-);-)

  Skønt at høre at du er på vej op igen, det er da også bare pisseuheldigt, at I begge lægger jer på samme tid…. ØV!!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. januar 2011 at 14:58

   Der er teknikker, som gør knaphuller pæne og faste, Sole. Et omslag og to masker strikket sammen. På næste pind strikkes omslaget drejet ret gennem den bagerste løkke. Så er den ged barberet. Næste gang du kommer forbi, minder du mig lige om, at jeg skal vise. Aftale? ;-)

   • Svar
    Sole
    21. januar 2011 at 18:02

    Se, det er en deal, der er til at forstå :-) Men nu prøver jeg lige din teknik af, hvis jeg kan finde ud af det – brugte ellers ret lang tid på nettet for at finde den rigtige teknik, og det så da også flot ud…….. på billederne, bare ikke så flot, da knaphullerne havde været igennem mine strikkepinde. Men jeg gi’r ikke op, det skal nok lykkes :-)

 • Svar
  Karina
  21. januar 2011 at 13:47

  Nej nej nej nej… Den er simpelthen så super super fin!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. januar 2011 at 14:57

   Tak Karina – den ER fin og nem at strikke, så det er vist sådan én, du skal i gang med snart ;-)

   • Svar
    Karina
    21. januar 2011 at 23:00

    Det skal jeg da virkelig. Den der farve slog mig helt ud – kæft den er skøn :-) Men lige nu er jeg hende som laver nips af fimo jo og sku egentlig hækle. Men den her ku blive projektet som kommer med på sygehuset igen lige om lidt.
    Kan man købe selve opskriften i Askeladen?? Der kommer jeg jo sometimes :-)

    • Liselotte
     Svar
     Liselotte
     22. januar 2011 at 09:58

     Jeg er temmelig sikker på, at du sagtens kan købe opskriften nede i Askeladen stadig – det er jo en klassiker, Karina :-)

 • Svar
  Donald
  21. januar 2011 at 13:29

  Kun 63 gram? Det er dog fantastisk at du kan lave noget så småt – men jeg ved jo godt at vi er meget små når vi begynder livet.

  Men nu til noget helt andet. Kan du ikke forklare dit princip til politikerne? jeg mener: “if it ain’t broken, don’t fix it” :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. januar 2011 at 14:56

   Vi ER virkelig små, Donald. Vi har bare glemt det, fordi vi ikke har babyer omkring os :-)

   Jeg vil mene, at en af politikernes største udfordringer er at lære at lytte, så tror du, at det nytter at forklare dem noget? ;-)

 • Svar
  Randi
  21. januar 2011 at 13:04

  Så ligetil, at man slet ikke behøver tænke. Jeg ville være nødt til at tænke, så det knagede, hvis jeg skulle strikke sådan en vest. Og så ville der alligevel ikke være garanti for et godt resultat. Så jeg må sige med beundring: Hvor er den bare fin! :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   21. januar 2011 at 13:06

   Tak Randi – og du har ret, det var noget af en melding at komme med, det med ikke at behøve at tænke, for det kræver vist, at man har strikkeerfaring, som mig. Det glemte jeg et øjeblik, men i hvert fald ville den også være et godt begynderprojekt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)