{Nice One} – min nye bedste ven

Ponchoen blev færdig i går. Der var kun få trådender at hæfte og så røg den – mens jeg holdt vejret – ud i vaskemaskinen til en blid, bølgende uldvask. Efter en halv times tid var den klar til en tørring. Den blev placeret på gulvet i soveværelset, hvor der var plads til at lade den fylde, som den skal.

Den er strikket i det blødeste, lækre uld med cashmere, så der var virkelig noget at glæde sig til, mens jeg ventede på, at den skulle tørre. Min eneste bekymring var, at garnet er mere end blødt og derfor ikke formfast, men med en forførende blødhed var jeg parat til at tilgive det meste. Heldigvis faldt ponchoen smukt og passende, mens varmen med det samme bredte sig over skuldre og ryg.

Jeg har endnu en gang strikket en kort model. Jeg vil gerne kunne anvende ponchoen indenfor og vil derfor have brug for at have armene fri. Længden er blevet helt perfekt. Jeg kan snildt arbejde med den om skuldrene.

Fakta:

Design: {Nice One} af Liselotte Weller. Poncho strikket efter egen intuition med små, nemme snoninger fordelt med kærlighed.

GarnCashmere Tweed 6/2 fra Garnudsalg.dk i farven Lys Grå samt en smule Cashmere 28/4 i farven Rullesten.

Pinde: 5 – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: i alt 257 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg har strikket per intuition, så det er altid spændende at se, om fornemmelser er tilstrækkelige til at få gode resultater. Her var det. Ponchoen smyger sig i passende og med en rar tyngde om skuldre og ryg.

Jeg havde mange overvejelser omkring at strikke ponchoen længere, men jeg stoppede altså, da den havde en arbejdsvenlig længde og det har jeg ikke fortrudt. Jeg kan lide, at jeg kan anvende den i stedet for en cardigan. Den er fantastisk blød og varm på en meget forførende måde. Jeg tror snart, at jeg må strikke en cardigan i cashmere. Hvem fortjener ikke sådan én?

Anvisninger på at lave en lignende poncho kan du finde ude på ravelry. God fornøjelse :-)

Relaterede skriv

44 kommentarer

 • Svar
  Bettina Wulff
  12. oktober 2012 at 10:43

  Hej Liselotte.
  Kan det passe at ponchoen er strikket af 2 omgange og syet sammen til sidst? Det er bare ikke sådan jeg forstår opskriften:-) Er 80 cm. rundpind nok til alle de masker der er til sidst???
  Tusind tak fordi du deler denne super fine opskrift:-) – glæder mig til jeg blir færdig!
  Go dag:-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. oktober 2012 at 14:46

   Ponchoen er strikket i ét stykke på rundpind og derfor ikke syet sammen. Det er længe siden, jeg strikkede ponchoen, så jeg kan ikke huske, om alle masker kan være på en 80 cm rundpind, så du må nok bare prøve dig frem .-)

 • Svar
  Malene
  13. juni 2012 at 10:44

  Hej Liselotte…

  Her sidder jeg og er ved at være til vejs ende med at hæfte ender på nyligt endt projekt hæklet sengetæppe, og mens hænderne arbejder er hovedet i gang med at finde på nye projekter. Og jeg bliver ved med at vende tilbage til denne hersens poncho…som jeg sporadisk har gjort det siden det oprindelige blogopslag. :-)

  Jeg tror tiden er kommet!

  …Men jeg kan ikke finde opskriften på ravelry… Kan jeg lokke dig til at lægge et link?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   13. juni 2012 at 10:59

   Der er link i indlægget her, så jeg forstår simpelthen ikke dit spørgsmål, er jeg bange for?

   • Svar
    Malene
    13. juni 2012 at 11:11

    Åh nej…smiler…jeg fór vist vild i kommentarerne. Det lå jo lige der til sidst i dit opslag… Kan jeg bruge den med træerne og skoven…?Jeg skynder mig at opfinde en selektiv farveblindhed overfor rødt som undskyldning for din ulejlighed. Håber du får en skøn dag.

 • Svar
  Rikke
  24. januar 2011 at 20:27

  Kort og godt: SMUK!!!
  Gid jeg kunne trylle en sådan frem! Men jeg nøjes med mine penselstrøg istedet ;)
  Kik forbi min blog, måske jeg kunne friste med en give away?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   25. januar 2011 at 08:32

   Du skal bare gribe pindene, Rikke… men alting kræver, at man også har lyst og har man ikke det er det jo også sådan, at vi ikke alle skal strikke ;-)

 • Svar
  Fríða
  23. januar 2011 at 22:22

  ok, nu blev jeg bare for spændt. har siddet og kigget dine fotos på Ravelry og er kommet frem til at du nok har slået op noget i nærheden af ca 100 masker, kan det passe? forresten har min datter sagt at “den kunne man jo skiftevis bruge som poncho eller nederdel, alt efter humör og vejr”, så nu har du en idé til et miniskört i foråret.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. januar 2011 at 08:24

   Frida, jeg tog mig lige sammen og talte – og skrev det op ude på ravelry, så smut derud og bliv meget klogere :-)

 • Svar
  Sidse
  23. januar 2011 at 21:17

  Aij….suk, hvor er den smuk.. Og dejlig farve.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. januar 2011 at 08:24

   Den er superdejlig, Sidse :-)

 • Svar
  Wong Wai
  23. januar 2011 at 19:23

  Uhh, “sukker” & “Strikketøj” kombi er bare HELT OKAY :-)

  God aften til dig og dine herfra ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   24. januar 2011 at 08:23

   Det er helt okay, Wong Wai :-)

 • Svar
  Sidsel
  23. januar 2011 at 16:54

  Hvor du dog tryller Liselotte. Den er superflot og meget klædelig. Noget ALLE ville kunne bruge. Sikke blød den ser ud.
  Og tak for tilbud om garnopvinding. Det vender jeg tilbage med. Du skal have lov til at gå og hele og jeg arbejder med mit Læsø-projekt.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 19:07

   Den er helt vildt blød… uhm :-)

   Når du får tiden, kommer du bare forbi :-)

 • Svar
  Trine F
  23. januar 2011 at 15:56

  Den er rigtig flot Liselotte, har du bare brugt en enkelt tråd af hver ?, tænker garnet er jo meget tyndt.
  Har en ide i hovedet,jeg skal se om jeg kan få ud på nogen pinde.
  Det garn jeg fik købt, tror jeg var casmere 28/6, men har selvfølgelig ikke fået det skrevet ned. Men det var af den første portion garn Kenneth havde til salg

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 19:06

   Tak, Trine – og ja, det er en tråd af hver, jeg har strikket med :-)

 • Svar
  Signe
  23. januar 2011 at 14:39

  Ihhh – hvor er den bare fin! Sådan helt rigtig til en råkold og grå dag i januar. … Ja og til en sensommer aften ved vandet…. eller eller eller….. den skal du nok få brugt!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 15:03

   Ja, det tror jeg altså også, Signe – den er dejlig :-)

 • Svar
  En blå tunika i cashmere
  23. januar 2011 at 14:32

  Jeg har lige lavet en tunika i det garn. Det er det blødende og letteste jeg nogen siden har strikket af. Jeg er ligesom dig spændt på, om den holder faconen.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 15:02

   Det gjorde det altså her. Holdt faconen. Så jeg tror, at du kan glæde dig :-)

 • Svar
  Trine B
  23. januar 2011 at 14:13

  Den er smuk. Hvis man vil strikke noget lignede, er der en fin en, som ligner meget i Helga Isagers bog Strikketøj. Den har spalter til et bælte, hvilket er super klædeligt – men man kan jo bare undlade dem, hvis man ikke er til den slags.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 14:34

   Den startede jeg faktisk på sidste år, Trine. Jeg fik den aldrig gjort færdig, men smuk var den.

   Den er lang, så vidt jeg husker. Min er kort, for jeg vil gerne have armene fri, så der kan bestilles noget samtidig ;-)

 • Svar
  Lisbeth K
  23. januar 2011 at 14:07

  Hvorfor skrive selv når man er helt enig med Stella! Bare det var mig der kunne det der pr rutine – kan du høre misundelsen under ordene ;o) SUPER lækker og lige til at hoppe i. Er sikker på den hjælper halsen til snarlig bedring.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 14:32

   Den er rigtig hyggelig og lun, er den :-)

 • Svar
  Lisa
  23. januar 2011 at 13:36

  Hørt Stelle!
  Jeg stiller mig gerne i kø for en opskrift på den poncho…..
  Den er uber-lækker! Du er simpelthen så dygtig, Liselotte!
  Go´ søndag!
  Vh Lisa

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 14:32

   Tak skal du have, Lisa :-)

 • Svar
  Stella Dea
  23. januar 2011 at 13:18

  Hej Liselotte.
  Skulle du pludselig få lyst til, at skrive den gode ide´og gerne endnu flere ned, er der mange andre end mig, som ville elske at købe en Liselotte opskrift sammen med vores garn hos din gode garnmand. Sådan nogle opskrifter som ikke er for svære og noget vi alle ikke kan leve uden, både til kvinder og babyer.
  Jeg håber det sker en SKØNNE dag.
  Fortsat god weekend og strikkelyst, for du er sikkert allerede videre, ja og god bedring med farveskalaen på halsen. det lyder svært dekorativt, men er sikkert sjovere at læse om, end at gå rundt med.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 14:32

   Jeg ved det, Stella, men jeg er faktisk ikke ret god til at skrive opskrifter. Det koster mig rigtigt mange kræfter og er en meget omfattende proces, som jeg er dybt taknemmelig for, at så mange andre både orker og er meget dygtigere til, end mig ;-)

   Nej, halsen er ikke sjov. Øv :-(

 • Svar
  unikarina
  23. januar 2011 at 12:56

  Hvor er den blevet smuk – og lækker. Ærgerligt at du ikke har skrevet din intuition ned undervejs. Nu må jeg evt. selv i gang med intuition og kærlighed :o)
  Nyd den når den bliver tør nok til at tage på…

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 13:08

   Tak Karina – og ja, jeg er slem til at glemme at skrive, men sådan er det jo, når der bare kommer en idé flyvende forbi og man griber den i farten ,-)

 • Svar
  Helle
  23. januar 2011 at 12:40

  den ser super flot ud :) kan godt lide farve grå :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 12:45

   Det kan jeg også, Helle – den bliver aldrig kedelig i mit univers :-)

 • Svar
  Lisbeth Bula
  23. januar 2011 at 11:59

  Riktig fin ser den ut til å ha blitt. Ha en god søndag

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 12:35

   Tak Lisbeth Bula, den er blevet skøn – og god weekend til dig :-)

 • Svar
  Fríða
  23. januar 2011 at 11:56

  nöj, hvor lækker! du er bare god til det der, Liselotte. og det kan ske jeg er fræk og snupper din idé, håber så du ikke bliver fornærmet hvis jeg gör. og nu kommer der snart billeder på min blog af fremgangen på min poncho, der er ganske anderledes end din.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 12:35

   Tak Frida – og snup endelig idéen, for det er jo derfor den deles. Den kan med sikkerhed udbygges og forbedres, så gå endelig i gang :-)

   Jeg er spændt på at se din poncho :-)

 • Svar
  Betina
  23. januar 2011 at 11:49

  Mums hvor ser den bare lækker ud. Endnu engang må jeg hulke ind i sofapuden over at jeg ikke evner at få noget godt ud af et sæt strikkepinde. Men nyder med glæde synet af alt det smukke du tryller frem. Rigtig god søndag til dig og dine.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 12:34

   Vi kan (gudskelov) ikke allesammen det samme, Betina. Strikkepindene er jeg gode venner med. Der er meget andet, jeg overhovedet ikke kan finde ud af :-)

 • Svar
  Louise
  23. januar 2011 at 11:44

  Virkelig smuk! Det er den skønneste følelse, når noget man forestiller sig bare lykkedes :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 11:46

   Det er meget tilfredsstillende, Louise :-)

 • Svar
  Fisker & Fernández
  23. januar 2011 at 11:25

  Den ser utrolig lækker ud, Liselotte. Jeg er så imponeret over, at du bare kan strikke sådan en efter dine helt egne forestillinger :-)

  Jeg er på jagt efter en poncho (det bliver vist ikke lige hjemmestrik i den her omgang) – min vinterjakke kan snart ikke knappes mere, og et eller andet skal man jo have over sig på den her årstid.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   23. januar 2011 at 11:29

   Du er størrelsesudfordret, Pernille ;-)

   En poncho ville være alletiders til dig, så jeg håber, at det lykkes at finde en dernede. Det er et dejligt stykke overtøj, synes jeg :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)