14

Aquadom, Berlin

Vi forlod frokosten onsdag for at skynde os videre til vores næste destination, men vi havde forregnet os. Der var mere at opleve, inden vi nåede frem…

Skal I med?”, lød det fra den unge, lidt febrilske mand, som kom løbende ud mod os, da vi forlod frokosten. “Øh, nej…“, mente jeg, men så kiggede Oline opad, sukkede betaget og sagde: “Det er denne her, jeg har læst om“, mens hun henført gloede lige op i det største akvarie, jeg nogensinde har set…

25  meter er højt er det cylindriske akvarium. En million liter vand er der i Aquadom Berlin. Akvariet beskæftiger to fuldtidsansatte dykkere, som sørger for rensning, fodring og andet vedligehold. Det er det eneste af sin art i verden. Over totusinde fisk bor i det galehus og lader sig sindigt overbeglo fra morgen til aften. Helt kloge er de ikke.

Turen den unge mand ville have os med på var en elevatortur op gennem det hule akvarium. En toetagers glaselevator tilbød en langsom opstigning med elevatorfører udstyret med mikrofon og solid viden om både akvarium og dets indbyggere.

Tror du, at jeg skulle med? Nej, vel? Oline fik lokket sin far med og jeg blev nede, hvor jeg ubesværet kunne trække vejret.

Inde i elevatoren konstaterede den unge mand, at de ikke havde billetter til Sealife Berlin, hvilket egentlig var måden at have optjent en plads i elevatoren. Dette her var egentlig bare afslutningen på hovedattraktionen, som var det museum, vi havde set og valgt fra tidligere på dagen.

Nå ja, man skal jo også tjene til natten og balladen, tænkte den unge mand sikkert og tilbød diskret Kenneth, at han kunne stikke ham lidt euro i baglommen. Så var de kørende. Helt bogstaveligt.

Jeg blev som sagt på jorden, men man kan også sagtens være imponeret på afstand.

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply
  Dana
  3. marts 2011 at 09:30

  Jeg havde sgu osse snuppet elevatoren. Fantastisk bygning!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   3. marts 2011 at 12:09

   Absolut, Dana – imponerende :-)

 • Avatar
  Reply
  Helle
  1. marts 2011 at 13:48

  Åh..jeg ville have givet mange euro for at have mødt lige præcis den elevatorfører, da vi var derinde…vi nappede jo så lige hele turen (incl. næsten 2 timers kø…)…Men imponerende, det var det da (og mine børn er jo yngre og mere målgruppen, så vi blev ved med at forsikre hinanden om at det VAR køen værd..)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. marts 2011 at 16:56

   Ha ha ha, jeg kender godt den med at forsikre hinanden om, at det var hele den venten værd, Helle. Hvis du vidste hvor mange akvarier Kenneth og jeg har set. Vi har fået to tossede unger, som altid har ELSKET fisk og andre havdyr, så vi har altid været tvangsindlagt og desværre kunne Oline læse og færdedes hjemmevant på nettet allerede i en alder af 4, så hun vidste ALTID, hvor der var akvarier i nærheden på vores sommerferier… Arghhh ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mille
  1. marts 2011 at 10:30

  sjov idé med elevatoren.
  må jeg osse lige anbefale nordsömuseet i hirtshals, med de södeste klumpfisk i et kämpeakvarie. Det brändte ned for nogen år siden men er åbenbart på födder igen :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. marts 2011 at 16:54

   Nordsømuseet er også rigtigt hyggeligt, Mille – og klumpfisk er der vist igen derude :-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla Andreasen
  1. marts 2011 at 08:25

  Vi må bestemt hen at se den når vi kommer til Berlin, så må jeg se om jeg tager en tur i elevatoren. Det er et imponerende “bygningsværk”. God dag til alle.

 • Avatar
  Reply
  Ella
  28. februar 2011 at 19:06

  Jeg kan sagtens forstå at du blev på jorden, Liselotte – det ville også have været mit valg for fem år siden – men nu, nu kan jeg mærke trangen til at se det der vand fra indersiden – alene det ville kunne lokke mig til Berlin ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. februar 2011 at 19:44

   Du er dælme tosset, Ella – men så skal du da til Berlin, skal du :-)

   • Avatar
    Reply
    Ella
    28. februar 2011 at 21:53

    Det skal jeg, Liselotte – jeg vil se vand, historie og kunst – og KeDeWe :-)

    • Liselotte
     Reply
     Liselotte
     1. marts 2011 at 06:40

     Det vil du i hvert fald, Ella – og så bliver det sådan :-)

 • Avatar
  Reply
  Donald
  28. februar 2011 at 18:19

  Hvor er det skægt at der er bygget sådan et akvarium! Sikken en teknisk udfordring;- jeg kan godt forstå du blev på jorden (og har en lumsk mistanke om at det også blev forstået og værdsat af den anden halvdel af familien – man har da brug for lidt patent-tid en gang imellem!

  Iøvrigt kan de godt tænkes at fiskene bliver skøre af at blive begloet hele tiden, – så vidt jeg ved har de også et behov for fred og ro, men måske er det nok med mørke om natten.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. februar 2011 at 18:34

   Ja, sikke en udfordring, men resultatet er fantastisk. Også fra landjorden :-)

   Jeg tror også, at fiskene trænger til fred og ro, men de får det sikkert om natten, hvor elevatoren vel står stille :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)