21

Knap nok

I går morges summede mobilen med en dejlig besked. Anne havde trukket hesten af stalden og var på vej herop. Det var bare dejlige nyheder, så jeg skyndte mig at begynde at glæde mig. Den mulighed skal man nemlig huske at snuppe, hver gang den optræder. Der findes jo ikke noget bedre.

Vi fik drukket en kop te, rørt ved noget garn og så fik vi pludselig trang til en hurtig tur ind til byen. Vi er meget, meget effektive, så vi nåede langt omkring. I Designværkstedet var der masser af fristelser. Nye Rowanmagasiner, opskrifter fra DesignClub og et meget, meget smukt garn fra Rowan i lutter genbrugsmaterialer, men jeg kom kun hjem med en enkelt lille ting. Til gengæld råber den højt i forhold til sin liden størrelse…

Den røg i knappekassen til de andre skatte.

Til venstre ligger mormors knappesamling. Den arvede jeg og jeg elsker den. Mor kan dykke ned i den, trække en knap og og fortælle historien om de sommerkjoler hun og hendes to søstre blev iført om søndagen, når de skulle promenere langs havnen med deres bror og forældre eller den vinterfrakke, mormor spinkede og sparede til og siden lappede med stor opfindsomhed. Samlingen fortæller om stor sparsommelighed, opfindsomhed og mådehold. Jeg kunne lære noget.

I knappekassen ligger også min samling af gamle, smukke tinknapper. De er store, tunge og smukke. Jeg finder dem i marskandisere og genbrugsbutikker. Jeg bruger dem til strik eller en frakke, som skal piftes op med noget andet, end den er født med. Jeg er altid på jagt.

Der er også en lille samling af messingknapper. På samme måde som tinknapperne, bruges de til at lave lidt sjov, hvor det er påkrævet. Nogle af dem følger der en historie med i form af en håndskrevet seddel, en mærkat eller andet, som fortæller hvor og til hvad. På andre knapper er det indlysende, fordi det er en del af knappens udformning. Messingknapperne er ikke mine yndlinge, men jeg kan alligevel ikke lade dem ligge, hvis jeg falder over dem på en loppetur.

I dag skal mor med på tur. Hvem ved om vi kommer på loppejagt. Så skal jeg kigge efter flere knapper.

Du vil sikkert også kunne lide