27

Fra jord til bord med et snuptag

Vejret skifter, så jeg er ved at blive skør. Når solen er fremme, er der vidunderligt udenfor. Så snart den forsvinder bag en sky, er der tænderklaprende koldt. Kald mig ubeslutsom én gang til, for så skal jeg fortælle dig, hvad ubeslutsomhed er. Det er vejret i dag. Skiftene er bratte og konstante, så jeg har næsten opgivet udelivet, hvis vi fraregner de ture, hvor Oskar, Oline og jeg fouragerer, diskuterer, nyder dufte, lys og krydderurter.

Resten af tiden er vi indenfor. Vi har en plan…

Døren står skam åben, så der er fri adgang til haven for folk og fæ…

Indenfor snitter vi runde 400 gram rabarber hevet op af den gode muld for kun et øjeblik siden…

Og vender i en blanding af 1 spsk. kartoffelmel, 1½ deciliter økologisk rørsukker og kornene fra en økologisk og velduftene vaniljestang.

Det hele fordeles i en tærteform (vi laver dobbelt portion) og afventer, at ovnen gider ramme 175°…

Når ovnen gør det, skal hele molevitten bages gode tyve minutter, tages ud på køkkenbordet, hvor det hele skal drysses med revet marcipan med en kampvægt i omegnen af 150 gram og hvis vi rigtigt flotter os – og det gør vi jo – et rigeligt drys af en blanding af hakkede mandler, hasselnødder og hylden hen.

Siden ryger det tilbage i ovnen endnu tyve minutter og så er rabarberdrømmen klar.

Det hele skal serveres med en god film, creme fraiche og en dampende varm kop te. Så er den bededag vist i vinkel.

You Might Also Like

27 Comments

  • Avatar
    Reply
    Jane D.
    21. maj 2011 at 10:04

    Du har ret, det kræver en kuglegrill.. God lørdag :-)

  • Avatar
    Reply
    Jane D.
    21. maj 2011 at 09:08

    Mums, netop den rabarberdrøm er også altid et hit her i huset. Den kan også snildt laves på en grillens eftervarme…

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 09:20

      Det kræver vel en kuglegrill og noget udstyr ikke alle har, Jane? Jeg forestiller mig ikke, at den kan laves på en helt almindelig grill, som vi elsker ;-)

  • Avatar
    Reply
    Helle
    20. maj 2011 at 21:29

    wow det ser lækkert ud … jeg elsker rabarber :)

  • Avatar
    Reply
    Ann-Christine
    20. maj 2011 at 20:47

    Uhmmmm uhmmmmm MMMMmmmmmmm, jeg er solgt! Det lyder simpelthen helt og aldeles vidunderligt!
    Jeg sidder nu tilbage og tænker, gad vide hvor jeg kan få fat i nogle rabarber på Østerbro kl knap 21 en fredag aften ….
    Rigtig god aften

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:46

      Det var altså en god idé, Oline og jeg fik. Gå bare på med krum hals :-)

  • Avatar
    Reply
    karen
    20. maj 2011 at 19:58

    Jeg blir rent lykkelig av så herlige rabarbrabilder!! Og jeg kjenner at munnen løper i vann når jeg minnes barndommens sommerlykke hvor vi fikk en sukkerskål til å dyppe friskplukket rabarbra i. Nammmmmmmm….. Jeg ønsker deg – og er ganske sikker på at du får – en deilig kveld! :-)

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:46

      Rabarber er så dejlige – og det tidligste forår :-)

  • Avatar
    Reply
    Sidsel
    20. maj 2011 at 19:23

    Lækkerier siger jeg bare. Mumsen…. Kan de fryses bagefter?
    Og det omskiftelige vejr, gælder også her på Læsø. Når der er sol, så er der blæst. Megen blæst. Det får jeg sg ø-kuller af. Når der er vindstille, skyet… Jamen så er det koldt!! Brrraa

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:45

      Jeg har ingen anelse om de er fryseegnet, men vi spiser dem også med det vuns. En i går og en i dag, hvor jeg får kaffegæster :-)

  • Avatar
    Reply
    anette
    20. maj 2011 at 19:19

    Åh, elsker rabarber :-) Kan I ikke sende et stykke til Amager ;-)

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:44

      Du må ned til den nærmeste grønthandler, Anette :-)

  • Avatar
    Reply
    Sylvia
    20. maj 2011 at 18:19

    Hadde jeg bodd i nærheten, hadde du fått besøk! Når marsipan er involvert, er jeg ikke til å stoppe!!!!!
    Og ORANGE, det er en farge du vil like!
    God weekend, med sukker på!

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:44

      Marcipan elsker jeg også, Sylvia, så det er ikke sikker, at der ville være noget tilbage til dig, hvis jeg nåede der først ;-)

  • Avatar
    Reply
    et cetera
    20. maj 2011 at 17:53

    Rabarber er de rene forsommerjuveler :-)

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:43

      Ja, det er de virkelig! Uha, som de smagte dejligt :-)

  • Avatar
    Reply
    Marlene
    20. maj 2011 at 16:53

    Har netop rejst os fra solskinnet på terrassen her på Vest Fyn, hvor vi har nydt en anden slags rabarberdrøm med kokos og iskold vanillecremefraiche. UHM! Rabarber er da bare fantastiske – og Bededagen som lunt tilbehør gør ikke sagen værre…

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:43

      Tænk I er heldige med vejret, Marlene. Her blev det aldrig varmt nok til at være ude og bare nyde. Man skulle bevæge sig, for at holde varmen :-)

  • Avatar
    Reply
    Lena
    20. maj 2011 at 16:51

    vi har også et ret omskifteligt vejr her, men så er det da godt at man har sit strikketøj :-)

    Den rababerkage lyder til at blive lækker, velbekomme

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:42

      Man skal ikke være ked af at have et strikketøj, Lena :-)

  • Avatar
    Reply
    Dortheivalo
    20. maj 2011 at 16:04

    Det ser godt nok lækkert ud. Jeg glæder mig til at se min kvarte kvadratmeter jord med mine tre rabarberplanter på under sneen.
    Sneen er godt nok lang tid om at forsvinde i år.
    Jeg købte en pose frosne rabarber 5 kg for næsten ingen penge omkring juletid og har lavet krydret jordbær/rabarbermarmelade til familiens store fryd et par gange eller 4. God fredag

  • Avatar
    Reply
    Dortheivalo
    20. maj 2011 at 16:04

    Det ser godt nok lækkert ud. Jeg glæder mig til at se min kvarte kvadratmeter jord med mine tre rabarberplanter på under sneen. Sneen er godt nok lang tid om at forsvinde i år.
    Jeg købte en pose frosne rabarber 5 kg for næsten ingen penge omkring juletid og har lavet krydret jordbær/rabarbermarmelade til familiens store fryd et par gange eller 4. God fredag

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:42

      Jeg husker altid dine beskrivelser af, når sneen forsvinder og det hele dukker frem af sneen og får forvandlet byen til noget, der ligner en losseplads, så mon det er noget at ønske? ;-)

      Imponerende at du kan have rabarber deroppe, Dortheivalo. Det troede jeg ikke, men måske jeg bare ikke ved, hvor dejligt vejret også er hos jer :-)

  • Avatar
    Reply
    Wong Wai
    20. maj 2011 at 15:27

    Lyder DÆJ`LIGT – mums og velbekomme/ god appetit til dig og dine ;-)

    • Liselotte
      Reply
      Liselotte
      21. maj 2011 at 08:38

      Tak skal du have – og den smagte dejligt :-)

    Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)