24

Kære lillesøster…

Hun ved det ikke selv, men sådan her ser jeg hende. Koncentreret. Til stede. I gang med at bidrage til fællesskabet. Her på en landevej på Fyn, hvor hun prøver at finde ud af, hvad det er for en herregård, vi står ved.

Det er søsterdag i dag. Jeg har den bedste, smukkeste, klogeste, sejeste og mest omsorgsfulde søster, der findes.

Hvis jeg kunne vælge mellem alle søstre i hele verden, ville jeg vælge dig, Annemette. Jeg ville være halv uden dig. Jeg elsker dig. Det har jeg altid gjort og det vil jeg altid gøre. Du er min lillesøster og derfor er jeg et usædvanligt heldigt menneske. Jeg skal ikke dele dig med nogen, for vi er kun os to. Det er ikke skidt.

Tak fordi jeg må være din ven. Ikke kun din storesøster, men din tro væbner og beskytter, din ven og dit livsvidne, ligesom du er min og mit. Nu og altid.

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette
  31. maj 2011 at 14:43

  Hvor er det smukt at læse.
  Jeg har selv en lillesøster, men vi er på ingen måde tætte. Ja, vi taler faktisk ikke sammen. Der er ingen garanti for, at det lykkes at skabe tætte søskende bånd. Vi kommer fra en dysfunktionel familie uden sammenhold, men jeg har lært at leve med, at det er sådan. Det kan ikke ændres nu. Vores forskelligheder er for store og når jeg læser din smukke kærlighedserklæring kunne jeg længes mod sådan en relation – men ikke med min biologiske søster.

  Jeg håber og forsøger alt hvad jeg kan at bringe det søskendebånd til mine 4 børn – og det ser ud til, at vi er godt på vej mod succes.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   31. maj 2011 at 19:11

   Det er jo ikke altid, at søskende finder fælles fodslaw og derfor er jeg også så utrolig glad for min søster, Mette :-)

   Jeg ville ønske for alle, at de havde søskende, som min :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  30. maj 2011 at 08:14

  Søskende er en gave. Jeg er ked af, at Oline kun havde en storebror så kort tid. Jeg ville ønske for hende, at der havde været søskende at dele med nu. Sådan er det ikke. Hun må selv skabe sig en stor familie en skønne dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Katja
  30. maj 2011 at 00:17

  Åhh jeg sidder og snøfter !!! Hvor er det godt I to har hinanden…… jeg savner min søster – som døde i en alder af 23 for 13 år siden – selv var jeg 26. Men de 23 år jeg havde hende hos mig vil jeg aldrig være foruden…

 • Avatar
  Reply
  Dortheivalo
  30. maj 2011 at 00:08

  Jeg er også ualmindeligt taknemmelig for begge mine søstre. De er vidt forskellige og forskellige fra mig også.
  Dejlig kærlighedserklæring du gav din søster.

 • Avatar
  Reply
  Tante T
  29. maj 2011 at 23:37

  For pokker hvor ville jeg gerne have en søster. Dine ord får en længsel frem.
  Men jeg glædes på dine vegne, – og hvis din mor læser med her, må hun være stolt og varm om hjertet lige nu…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  29. maj 2011 at 22:08

  Jeg er meget heldig, at jeg har Annemette.

  Jeg ville såmænd gerne have haft flere søskende, men når det ikke kunne være anderledes, er det jo heldigt, at det var Annemette, jeg fik :-)

  Jeg ville gerne have, at Oline havde haft flere søskende. Det duede bare ikke. Det ville jeg ønske, at det havde gjort.

 • Avatar
  Reply
  Moster Tulle
  29. maj 2011 at 20:41

  Du er heldig – du har en søster – jeg har altid ønsket mig en søster og en storebror og gæt, hvad jeg har….en lillebror, som jeg elsker overalt på jorden, men jeg har ikke fortroligheden som man kan have med en søster og han passede ikke på mig og tog mig med på diskoteker, da jeg var ung (hvilket var grunden til ønsket om en storebror). Mine sønner er heldige – de har en bror (og 2 søstre) – Min døtre er heldige de har en søster (og 2 brødre) :-)

 • Avatar
  Reply
  Benedicte
  29. maj 2011 at 20:27

  Så er vi heldige, alle vi som har fantastiske søstre! Min kjære lillesøster kom hjem fra Gøteborg tidligere i dag. Hun hadde vært innom en matbutikk på grensen til Norge og kjøpt med tre pakker av det melkefrie smør/margarin jeg elsker og ikke kan leve uten etter jeg fikk melkeallergi. Og det helt av seg selv. Det er søskenkjærlighet <3<3<3

 • Avatar
  Reply
  KirstenK
  29. maj 2011 at 20:19

  Jeg elsker også min lillesøster overalt på jorden, vi ligner hinanden af udseende, men så absolut ikke af sind…men vi går rigtig godt i spænd sammen…jeg har tre brødre, den ene desværre kun i hjertet, men min lillebror og jeg har et helt specielt forhold, som kunne minde om et mor/søn forhold…min storebror som er mange år ældre end jeg, ja han er min storebror, sådan som storebrødre skal være…Herligt at være del af en stor søskendeflok…Det er skønt at have søskende som man er forbundet til via hjerte og blod, for det er ikke nogen selvfølge…

 • Avatar
  Reply
  Marianne bentzen
  29. maj 2011 at 19:19

  Det er så fantastisk at læse din kærlighedserklæring til din søster. Jeg har en halvsøster, som jeg ikke kender, jeg ved, hvor hun bor, men tror, at det er altfor sent i vores liv at få kontakt med hinanden. men du skal vide, at du er “rig” på trods af alt det du har mistet.
  Kærlige knus
  Marianne

 • Avatar
  Reply
  Helle
  29. maj 2011 at 19:04

  Vrææææhh… din kærlighedserklæring trak vand lige pr omgående!!! Hvor er det altså smukt og dejligt at læse:-)))) Go søndag aften, Liselotte!

 • Avatar
  Reply
  karen
  29. maj 2011 at 18:50

  Så vakkert sagt. Heldige deg. Og heldige henne! :-)

 • Avatar
  Reply
  lise
  29. maj 2011 at 18:50

  Bare jeg havde en søster eller søskende i det hele taget… suk!

 • Avatar
  Reply
  Berit
  29. maj 2011 at 18:12

  inden jeg åpnede kommenterene tenkte jeg at dette er den smukkeste kærlighetserklæring en søster kan få ! der var flere som tenkte den tanken : )

 • Avatar
  Reply
  Jytte
  29. maj 2011 at 18:06

  Det må være så dejligt at have søskende !
  Jeg er enebarn, og lige nu hvor min mor ligger for døden ville det vel nok være rart med en søster, eller bror.
  Jeg har så til gengæld sørget for at selv få mange børn, så de har nogle søskende, og de har sørget for børnebørn, så nu har jeg en stoooor familie :)

 • Avatar
  Reply
  unikarina
  29. maj 2011 at 18:01

  En smuk kærlighedserklæring… Det er skønt med en søster. Jeg har 3 af slagsen og jeg værdsætter dem alle 3 – med alle deres forskelligheder og ligheder.

 • Avatar
  Reply
  Anette
  29. maj 2011 at 17:33

  Heldig er du og heldig er din søster :-)

 • Avatar
  Reply
  Det lyseblå køkken
  29. maj 2011 at 16:18

  Så er det man virkelig ønsker sig en søster selvom man er 40+ Og selvom man har en lillebror man elsker overalt på jord.

  Smuk smukkere og smukkest kærlighedserklæring.

  Alt godt og kærligt
  M

 • Avatar
  Reply
  GitteSP
  29. maj 2011 at 15:49

  Så dejligt …. sådan har mine to døtre det heldigvis med hinanden – jeg har gjort mit til at det kunne blive sådan, men at det virkelig er lykkedes er jo en gave af udefinerbar størrelse.
  Jeg har ingen søster …. jeg har tilgengæld nogle fantastiske veninder.

 • Avatar
  Reply
  Tina - omme i London
  29. maj 2011 at 15:43

  Det burde vaere en menneskeret at have en soester man kan kalde sin yndlings. Som du ved er jeg selv temmelig godt udstyret i den afdeling og det er jeg evigt taknemmelig over. :)

 • Avatar
  Reply
  Karina Simonsen
  29. maj 2011 at 14:35

  Endnu en hilsen fra en, der ikke har søstre – men en bror, der har en meget sød kone! :-) Sådan kan man også være så heldig!
  Sikke en skøn hilsen, du her har skrevet til din søster. Jeg glæder mig på jeres vegne over, at I har hinanden. Dejlig søndag til jer begge! Det ser ud til, at I formår at tilgive hinanden de ting, der altid må tilgives mellem mennesker, fordi ingen af os er perfekte – også tillykke med det! :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  29. maj 2011 at 14:16

  til lykke til jer begge med hinanden, jeg er sikker på at I begge to har fortjent den anden. jeg har ingen söster, men åh, hvor har jeg ofte önsket mig én af slagsen.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Helle
  29. maj 2011 at 13:36

  du er super heldig over at have en søster …pas godt på hinanden :) jeg er ene barn .. kedeligt og ensomt ..og en af grunden til jeg fik 5 børn :)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)