11

Genopstandelse er vel så mange ting?

Jeg har fundet en plads i hjørnet på terrassen. Her fra kan jeg betragte Kenneth, der slår græs. Jeg kan se Oline, som læser fysik og laver smukke noter. Jeg kan nyde, at Oskar ligger lige op ad og ånder tungt og roligt, mens jeg lader masker glide gennem hænderne og i stedet for at lytte til lydbogen på min iPod, lader jeg virkeligheden fylde ørerne.

Dagens tema om genopstandelse passer på de liv, der udspiller sig omkring mig lige nu. Nyt liv er temaet for flere af dem, jeg holder af. Det glæder mig og den glæde har fulgt mig, siden jeg fik gode nyheder om en veloverstået operation i går aftes. Jeg ser liv blomstre, finde nye veje og genetablere. Jeg ser, at alt kan lade sig gøre, hvor viljen er.

Denne formiddag fik jeg lov til at hilse på min families første barnebarn fra min generations hænder og lænder. Han er en lille sukkertrold med det sødeste smil og de dejligste kinder. Han gjorde mig blød om hjertet og eftertænksom, for pludselig er vi der, hvor min generation bliver bedsteforældre. Jeg er altså slet ikke klar, men det synes jeg, at den nybagte mor er, så mon ikke det her handler mere om mig og min selvopfattelse, end noget som helst andet? Jeg tror det og lækker var han altså, selvom mine børnebørn gerne må ligge mange år ude i fremtiden.

Genopstandelse er vel så mange ting. En ny chance. Et nyt kapitel at tage hul på. Jeg kender flere, som har fået den lykke forærende. Det er jeg rigtig glad for.

I morges vækkede jeg Oline med French Toast. Om lidt skal vi spise lækre, sprøde pærer. Til aften vil vi grille og nyde, at det kan lade sig gøre. Ah, jeg holder af torsdag, når den falder sådan ud.

You Might Also Like

11 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  3. juni 2011 at 09:07

  Nogle gange skal man grave dybt i sig selv for at finde taknemmeligheden frem, men andre dage er det nemt og ligge lige for. I disse dage er jeg så heldig at have de nemme. De, hvor alting bare bliver serveret eller ligger lige for. Dem skal man huske at nyde. At glæde sig på andres vegne er så dejligt, synes jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth/Kolorista
  3. juni 2011 at 07:58

  Dejligt, smukt formuleret, livsnydende indlæg… Håber din fredag bliver lisså dejlig! KH Lisbeth

 • Avatar
  Reply
  Karen M
  2. juni 2011 at 22:04

  Du skriver så vakkert.
  Livet er skjørt og vi har mye å glede oss over.
  Har vært på jobb på sykehuset i dag og det er så mange barn med en utrolig skjebne.
  Mye trist og også så mye glede.
  I dag hadde jeg med meg ukulelen min og hadde sangstund for 2 meget alvorlig syke 3 åringer.
  De spilte på rytmeinstrument og jeg sang.
  så heldig jeg er som kan få dele litt glede med dem mitt opp i alle medisiner etc

  Så herlig med et barn i familien. Merkelig å komme i bestemoralder, det er jeg også (47)
  Sett deg ned (ser at det gjør du) -og sug inn alle gode inntrykk !!

 • Avatar
  Reply
  Kong Mor
  2. juni 2011 at 21:12

  Nyt liv bringer altid tanker frem. Store tanker om livet.
  Skønt at jeres familie går videre – det er dejligt at vide at det hele fortsætter. Også selvom man ikke nødvendigvis er helt klar endnu :-)

 • Avatar
  Reply
  Dorit
  2. juni 2011 at 19:13

  smuk beskrivelse af den jordnære genopstandelse

 • Avatar
  Reply
  Moster Tulle
  2. juni 2011 at 18:16

  Dejligt med en ny generation, men jeg – der er jævnaldrende med dig – kan heller ikke forstå at næste generation står på spring og er klar til at bringe nye små børn ind i familien. Og lige så meget jeg glæder mig til mine børnebørn må også de gerne lade vente lidt på sig. God aften til dig og dine

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  2. juni 2011 at 16:50

  Tillykke med sådan en dejlig ny verdensborger. Jeg er SÅ forelsket i et/to årsalderen. Ville gerne en nu!! Men min alder gør, at det desværre er passe. Og jeg håber på en farmorrolle, men det må gerne vente lidt. Jeg elsker bare børn, så jeg må finde andre at spolere… Og dyrke de store jeg har. Lige som du knuselsker og forkæler Oline;-) og sikkert nu også den lille ny.

 • Avatar
  Reply
  kvium
  2. juni 2011 at 16:29

  Sikke smukke ord Liselotte. Jeg sluger dem råt i dag og håber at de finder fæste dybt inde. Der er behov for at se alt rodet og kaoset i nyt lys. Læser dine ord igen – og igen i morgen måske g satser på at det overbeviser mig om at livet også er nyt og fyldt med muligheder for mig, lige om lidt!
  – og ved du hvad. Når barnebarnet kommer er du klar, uanset om det blir nu eller om 10 år. Du vil elske det altså :)

 • Avatar
  Reply
  Beate
  2. juni 2011 at 16:10

  Noen ganger er bare virkeligheten det vakreste…
  Ha en fin torsdag fortsatt, du er så godt i gang.
  :)Beate

 • Avatar
  Reply
  Lene
  2. juni 2011 at 16:05

  Smukke ord om nyt liv, nye chancer, nye kapitler som skrives. Tak for dem Liselotte :-)

  God grillaften til jer :-)

 • Avatar
  Reply
  fiolinn
  2. juni 2011 at 15:53

  Åh, nyt dagen! Den John Irving boken (En bønn for Owen Meany) er min favoritt, jeg likte den mye bedre enn Hotell New Hampshire..

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)