29

Bella

Nu var Bella mest af alt tænkt som en lille, let trøje, som kunne give varme til sommerbrune arme, når jeg sad og lyttede til cikadernes sang under en smuk, provencalsk stjernehimmel, så derfor er den strikket med trekvarte og lidt brede ærmer, som jeg kan lide dem i nogen sammenhænge. Bella er også kort, så den mest af alt har karakter af en lille jakke. Det er endt ret godt, når jeg selv skal sige det.

Garnet er en tråd af Kenneths dejlige Blackhill Højlandsuld og en tråd Super Kid Mohair og den kombination har jeg efterhånden strikket nogle stykker tekstil i. Det er et herligt venskab, der opstår mellem de to garntyper, synes jeg. Trøjen er blevet helt og aldeles fluffy, let og blød. Den gør godt på sommerhud.

Fakta:

Design: Bella fra Mere feminin strik af Lene Holme Samsøe.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsgarn i farven Isblomst og en tråd Super Kid Mohair i farven Sand fra Garnudsalg.dk.

Pind:  3 og 3½ – naturligvis mine elskede KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: Til størrelse L – som vel i grunden er endt som en XL på trods af strikkeprøver med mere – ialt 286 gram inklusive knapper. Der er anvendt 100 gram Kid Super Mohair og resten må altså tilfalde Blackhill Højlandsulden.

Ny teknik: Ingen.

Modifikationer og bemærkninger: Jeg ville gerne strikke trøjen i denne kombination af garn, så jeg regnede lidt (meget) på det hele, lavede en strikkeprøve og gik glad i gang, men af uransaglige årsager, endte trøjen med at blive noget større, end den burde være blevet. Det gør ikke så meget i denne model, men ellers havde jeg sikkert ærgret mig grusomt, for jeg har stadig ingen forklaring på ovenstående. Jeg gik ud fra de angivne mål i Lenes bog, omregnede og lavede prøver og alligevel…

Vil du se flere billeder af Bella, kan du se den her på ravelry.

You Might Also Like

29 Comments

 • Avatar
  Reply
  Lis
  8. juli 2011 at 19:16

  Hvor er den blevet smuk, din Bella. Jeg håber du nyder det i det franske.

  Kærlig hilsen Lis

 • Avatar
  Reply
  jette jul
  22. juni 2011 at 15:38

  Fantastisk flot.
  Jeg strikker den i Italienske Hør / bomuld i mocca. Og strikker den rundt som en bluse.
  Det bliver en sød, let og lækker sommertop.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   22. juni 2011 at 19:16

   Tak Jette – og din version lyder også vildt flot. Jeg kan desværre ikke holde til at strikke i hør og bomuld, så jeg er svært misundelig :-)

 • Avatar
  Reply
  Sidsel
  20. juni 2011 at 00:57

  Smuk trøje. Elsker de knapper. Må være flot i den blanding med lysblå/sand.. Uhmmm
  Undre mig da også over, at du kan købe gl adventskranse…. Og fem stk. Det må være billigt:-))
  Har du prøvet ‘den gule længe’ lige før Lønstrup? De har haft mange gode lopper. Hvis det stadig eksisterer.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. juni 2011 at 17:24

   Det er en dejlig trøje, Sidsel – og adventskranse kan man ikke få for mange af, ved du nok ;-)

   Den Gule Længe skal jeg vist have prøvet snart. Tak for tippet :-)

 • Avatar
  Reply
  Strikmus
  19. juni 2011 at 23:16

  Hvem der dog bare lige kunne improvisere sit strik som dig! -Den er rigtig flot!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. juni 2011 at 17:23

   Det kunne jeg jo så heller ikke helt, for jeg har da ikke kunnet regne, Strikmus, men den endte alligevel lykkeligt og jeg bliver rigtig glad for den :-)

 • Avatar
  Reply
  May Britt
  19. juni 2011 at 21:40

  WOW, den er virkelig flot i mønsteret

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. juni 2011 at 17:23

   Den er utrolig smuk, May Britt. Lene er så utrolig dygtig til strikdesign :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. juni 2011 at 21:17

  Træpindene er vist lidt skrøbelige, er min fornemmelse. Jeg bruger dem meget, meget sjældent, men dit forslag er da virkelig værd at forsøge sig med, Britta :-)

  Lavendler… ah, hvor jeg glæder mig, Karen :-)

 • Avatar
  Reply
  karen
  19. juni 2011 at 19:38

  Mohair, Provence, stjerner og fløyelshimmel og jeg får stjerner i øynene og lukter lavendel og lengter sydover…..
  Søt og nydelig ble den! :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  19. juni 2011 at 19:09

  Til Ulla… Mine pinde i træ har holdt til meget strik, men er man uheldig, skulle der være mulighed for direkte reklamation/ombytning, har jeg fået fortalt af min lokale garnhandler. Prøv :-)

 • Avatar
  Reply
  Britta A.
  19. juni 2011 at 19:06

  Hvor er den bare smuk, Liselotte !!

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. juni 2011 at 18:52

  Tusinde tak for alle jeres dejlige kommentarer. Den skal nok blive brugt i de kølige sommeraftener i Provence, kan jeg mærke :-)

  Omkring kanterne, så skulle jeg lige tænke… og jeg ved faktisk ikke af, at jeg gør andet end samle masker op langs den. Måske jeg strikker mine kanter anderledes, jeg husker ikke engang, hvordan jeg har strikket denne, for det varierer alt efter humør og hvad der lige falder for, så desværre ingen vise ord her fra…

 • Avatar
  Reply
  Ulla Andreasen
  19. juni 2011 at 18:10

  Bella trøjen ser ud til at være blevet rigtig lækker og dejlig, lige en trøje til det lunefulde vejr vi har i øjeblikket. De knit pro strikkepinde jeg købte i Berlin var af træ og jeg har allerede knækket en ØV, jeg skulle sikkert have købt den i metal som dig, det må jeg gøre næste gang. God søndag aften til alle.

 • Avatar
  Reply
  Annegrete Olesen
  19. juni 2011 at 18:03

  Hej Lise Lotte
  Sikke en smuk trøje. Den bliver du glad for.
  Jeg er interesseret i at vide, hvordan du har fået det flotte finish ved kanterne foran. Jeg har lige lavet en trøje, hvor jeg også skulle samle masker op og strikke på langs ved kanterne, men jeg synes, der er kommet huller. Hvordan undgår man det, når man samler masker op ? Skal man strikke maskerne med drejet ret på den første pind eller hvad gør man for at undgå huller ved de lænker , man har taget op ? Håber du forstår, hvad jeg mener.
  kh Annegrete

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  19. juni 2011 at 17:28

  Strikkeprøver og udregninger. Det har jeg også tit brugt oceaner af tid på. Hvorfor det ikke altid lykkedes er måske den lille detalje at jeg ikke er en ørn til matematik.. Men på en eller anden måde ender det jo tit med at blive en succes.
  Som her i dit tilfælde Liselotte…
  Nu må jeg hvis have købt den bog…

 • Avatar
  Reply
  Conny
  19. juni 2011 at 17:16

  Den ser da rigtig fin ud! Det med strikkeprøverne kender jeg godt – der må være noget galt med målebåndet, for det er da hverken dig eller mig, der regner forkert ;)

 • Avatar
  Reply
  yt
  19. juni 2011 at 16:47

  Det var godt der kom nogen og skubbede til dig ;)
  Flot er den blevet.

  Yt

 • Avatar
  Reply
  Therese
  19. juni 2011 at 16:36

  Åh, den ser dejlig ud, Liselotte. Blød, let og lækker.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  19. juni 2011 at 16:18

  Suk, så smuk, men jeg har lovet mig selv at næste gang skal jeg på større pinde, for det går for langsomt med pinde nr 3 ;-)
  Og dit kursus lyder som en stor inspirationspåfyldning, dejligt. Ha en god dag :-)

 • Avatar
  Reply
  Fríða
  19. juni 2011 at 16:10

  åh, hvor blev den söd! lige til at slænge over bare skuldrer en sommeraften.
  kh.fra Island
  Frida

 • Avatar
  Reply
  Djohanne
  19. juni 2011 at 16:02

  Hvor er den blevet lækker på den helt rigtige lille let trøje over sommerkjole- måden.
  Lige til Provence.
  Jeg skal feriere i Vorupør, jeg tror jeg gør klogt i en lidt mere solid model over sommerkjolen ;)

 • Avatar
  Reply
  Sylvia
  19. juni 2011 at 15:21

  …..men hvis du væter den, og drar den lodrett, vil den bli litt lengre og smalere……..
  Den er kjempelekker, Liselotte! Og med en nattkjole/tunika under, er den et rent festplagg ;)

 • Avatar
  Reply
  unikarina
  19. juni 2011 at 15:11

  Den er skøn – godt at Ella bad dig om at tage dig sammen :o)

 • Avatar
  Reply
  Ella
  19. juni 2011 at 15:08

  Tillykke med sejren, Liselotte – du vandt over tvivlen og fik en lille jakke i hus – så smukt!

 • Avatar
  Reply
  Balles Bazaar
  19. juni 2011 at 14:56

  Bella, bella, bella – smukt med smukt på.
  Jeg kan lige forstille mig den over skuldrene, når Provence aftener bliver kølige. Endnu et forslag på min efterhånden alenlange næste-projekt-liste. Tak for inspirationen, og nyd resten af søndagen.

 • Avatar
  Reply
  Irene Aagaard
  19. juni 2011 at 14:54

  Hvor er den blevet fin! En rigtig klassisk cardigan. Tak for tippet med de to garntyper – det tror jeg, at jeg vil prøve:-)

 • Avatar
  Reply
  Susanne
  19. juni 2011 at 14:31

  Man må sige, at den lever op til sit navn. Smuk er den.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)