Bagnols-en-Fôret

Vi fik jo – mildest talt – en lidt uheldig oplevelse af en del af den lokale dyrebestand i Bagnols-en-Fôret, men det skal nu ikke afholde mig fra at hylde byen for det, den er, nemlig en dejlig, lille og meget autentisk, provencalsk landsby. Den er fuld af charme, selvtillid og knap så meget lækkert hår, men til gengæld søde og imødekommende mennesker og så ligger den altså ualmindelig smukt, omkranset som den er af de omkringliggende bakketoppe med pinjer og kastanjetræer til at kaste skygge på en hed dag.

En dag kørte vi ind til byen, hvor Oline og jeg blev sat af oppe i starten af den. Kenneth kørte til den anden ende og parkerede nedenfor sit stamsted og så kunne vi ellers slentre nedad med ophøjet ro og tid til at hilse på de hjemmegående lokale, som er mennesker med vældig god tid og masser af smil på læben.

Vi fandt skygge, hvor vi kunne, for varmt var der, selvom temperaturerne i Sydfrankrig heller ikke er helt, som de plejer at være. Vejret driller en smule dernede, men vi havde ikke det mindste at klage over. Kun skybruddet, som forårsagede en smadret bil og en meget chokeret Kenneth. Det ville vi gerne have været foruden.

Billederne taler vist for sig selv. Byen ligger på et bjerg. Det går stejlt op og ned. Mine benmuskler havde gavn af træningen, skal jeg hilse og sige. Av, hvor jeg ind imellem havde skinneben, som protesterede, men jeg er et stædig rad, så det gik ikke at lade dem bestemme.

Vi var også en tur inde i kirken. Vi kan lide de franske kirker og vil altid gerne indenfor. Denne her var en af de mest beskedne, vi nogensinde har været i. Se bare bænkene.

Kirken hedder Saint-Antonin og tager ikke meget af din tid, hvis du skulle komme forbi. Ude på Place de l’église, lige udenfor kirken, ligger en meget lille og beskedent udseende restaurant, men det lykkedes os aldrig at finde ud af, hvornår den holder åbent, men der er heldigvis mere end ét sted i byen, som tilbyder både mad og drikke.

En dag endte vi nede på torvet, hvor vi sad og iagttog det stille liv, der udfolder sig i landsbyen. En del af de ældre medborgere sad ved et bord ude ved vejen, hvor de spillede kort. De var ikke en mere lukket kreds, end de bød enhver ny spiller velkommen, så omkring bordet varierede antallet af deltagere jævnt hen over eftermiddagen, mens der blev grinet, drukket koldt og varmt og røget ind til flere pakker cigaretter, for er der noget franskmændene er gode til, er det at ryge. De gør det næsten allesammen. Unge og gamle.

Vi blev meget glade for byen og området. Måske kan du tænke, at det er klart, for det var jo bedre at opholde sig der, end det var at være hjemme, hvor rotterne var i gang med at gnave sig igennem det meste, men det var nu ikke årsagen. Det er en hyggelig by med masser af charme.

Byen er akkurat det, som vi stræbte efter at finde, da vi planlagde vores rejse til Provence. Den har alt det, vi kan lide. Byen i sig selv er hyggelig, dejlig og intim, men den ligger også perfekt i forhold til det meste. Der er ikke langt til noget som helst og bjergvejene vænner man sig hurtigt til. Vi vil gerne tilbage engang. Det er godt at kunne sige det.

Vi fik aldrig undersøgt mulighederne for traveture i området. Vi fik aldrig fordybet os i steder eller ting, vi gerne ville have set nærmere på. Vi fik slet ikke taget hul på lokalområdet, fordi kræfterne måtte lægges andre steder. Det er frygteligt ærgerligt og slet ikke sådan vi havde tænkt vores møde med Bagnols-en-Fôret, men det levner jo heldigvis plads til en gentagelse – og nej, det bliver ikke i et hus lejet gennem Novasol. Aldrig igen!

Relaterede skriv

19 kommentarer

 • Svar
  Mona
  28. juli 2011 at 11:58

  Dejlige, stemningsfulde billeder. Jeg kan godt forstå i vil tilbage dertil. Det er så ærgerligt med en ødelagt ferie, og selv om i måske får kompensation rent økonomisk, så har i jo brugt jeres ferie, brugt jeres kostbare fritid og energi på problemer, som udlejer bliver betalt for, at ordne. Jeg vil heller aldrig bruge Novasol, efter din beretning her!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. juli 2011 at 07:27

   Jeg er meget ærgerlig over den ødelagte ferie, Mona. Den er nemlig gået med at finde løsninger og forsøge at komme i kontakt med Novasol i stedet for at være brugt på netop at holde ferie. Øv… jeg trænger til ferie nu og det var jo ikke meningen :-(

 • Svar
  et cetera
  28. juli 2011 at 09:50

  Så smukt – Frankrig er vidunderlig … og du er en gudsbenådet fotograf :-) M.h.t. Novasol er problemet jo, at uanset hvad man finder på af kompensation, så kan de aldrig give Jer en ødelagt ferie tilbage – og det er ganske utilstedeligt at være skyld i, at en lille familie som trængte til ro og rekreation fik det stik modsatte!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   28. juli 2011 at 10:47

   Akkurat. Jeg er helt enig. De kan – under ingen omstændigheder – komme i nærheden af noget, som kan kompensere for så utilstedelig opførsel og ja, de ødelagde vores ferie ved deres manglende service, manglende velvilje og passivitet. Øv, de er dumpet for alvor :-(

 • Svar
  Sarah
  28. juli 2011 at 00:59

  Hvor ser det bare skønt ud! Jeg er frygtelig ked af -på jeres vegne, at i måtte bruge jeres krudt på andre ting end at nyde ferien….

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   28. juli 2011 at 09:46

   Det er også rigtig, rigtig ærgerligt, Sarah. Jeg ville gerne sidde nu og være energifyldt efter en dejlig ferie, men i stedet er jeg slidt helt ned til de sokkeholdere, jeg ikke bruger :-(

 • Svar
  Benedikte
  27. juli 2011 at 22:05

  Der ser godt nok også lækkert ud! Smukt og interessant. Og super hyggeligt.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   28. juli 2011 at 09:46

   Det var en rigtig hyggelig og dejlig by, Benedikte. Vi vender gerne tilbage :-)

 • Svar
  Cille
  27. juli 2011 at 20:01

  Helt enig med det om de private udlejere… Den gang var vi så heldige at bo i Et af Hr. Cheine’s huse og vi byggede fundamentet til noget det godt kunne gå hen og blive til et rigtig godt venskab. Det andet hus var lidt mere ‘upersonligt’ da ejerne var englændere i England, men det var upåklageligt hvad angår rengøring og standard generelt. Selvfølgelig stiller privat udlejning også krav til en selv. Det er vigtigt at man behandler stedet og indboet med respekt. Man vil gerne kunne komme tilbage en anden gang :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   28. juli 2011 at 09:45

   Jeg plejer at anbefale at leje privat, når nogen spørger, hvordan vi gør. De to gange vi har lejet gennem Novasol, har det handlet om, at vi har været sent ude og i en fart skulle finde noget i et bestemt område. Aldrig mere, siger jeg så nu ;-)

   Jeg læste lidt om jeres uger. Den første har da været skøn. Nummer to måske lidt af en udfordring, men der er da basis for at vende tilbage, kan jeg læse, Cille :-)

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. juli 2011 at 18:29

  Vi har 25 års jubilæum som turister i Var (Provence) i år og har næsten altid lejet hus privat og ikke gennem udlejningsbureauer. Vi har aldrig tidligere været ude for, at tingene ikke levede op til vores forventninger. Tværtimod er vi ofte blevet ekstra positivt overrasket over den fantastiske modtagelse man får, når man lejer privat.

  Vi har også lejet gennem både engelske formidlere og Gites de France. Begge dele fungerede upåklageligt, så de to gange, vi har haft grund til at være skuffede eller ærgerlige, har været lejemål foretaget gennem Novasol. Det kommer aldrig til at ske mere :-)

  • Svar
   Kong Mor
   28. juli 2011 at 08:11

   Det er helt ærligt heller ikke første gang jeg hører skidt om Novasol – det er faktisk mere reglen end undtagelsen!

   • Liselotte
    Svar
    Liselotte
    28. juli 2011 at 10:46

    Det er absolut heller ikke – som i nogensinde – et firma, jeg kommer til at anbefale. Sikke skidt de behandler deres kunder og det er skammeligt, at de først tager kunden seriøst, når denne truer deres forretning med dårlig omtale :-(

 • Svar
  Cille
  27. juli 2011 at 18:21

  Ærgeligt med ferien. Rigtig ærgeligt…
   
  Vi er også lige kommet hjem fra et par uger i Frankrig. Det var en skøn tur selvom det dårlige vejr og en brækket tå drillede i den ene af ugerne.
   
  Vi har med stort held tidligere booket huse gennem gites.com og denne gang gennem ownersdirect.co.uk, så det er en anbefaling til næste tur sydpå :)

 • Svar
  Kong Mor
  27. juli 2011 at 17:50

  Typisk fransk!! ;-)
  Tror du skulle gå gennem det lokale turist kontor – de har lister over godkendte udlejnings huse!
  Smukke billeder!

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  27. juli 2011 at 16:47

  Tak for de fine kommentarer til billederne, men motiverne lå jo lige for :-) Det var altså sådan en hyggelig by. Jeg glæder mig til, at jeg kan vende tilbage :-)

 • Svar
  Hybel
  27. juli 2011 at 16:11

  Dejligt at se andre sider af Frankrig/Provence. Elsker de små gyder og de blomstrede altaner.
  Så må jeg til sidst også lige sige, at jeg er fulkommen enig med GitteSP – det er fotokunst (billede af Oline i kirken).

  Forsat forrygende Onsdag herfra…

 • Svar
  GitteSP
  27. juli 2011 at 14:53

  Igen har du lagt de smukkeste billeder ud til glæde for os herude. Tak for det. Dog er jeg nødt til at fremhæve billedet af Oline (?) i kirken …. det er ikke bare et feriefoto. Det er fortokunst. det er så smukt, så yndefuldt, så fint og så fantastisk WOW :-)
  …. og tillykke med kærligheden!

 • Svar
  Irene
  27. juli 2011 at 14:44

  Fantastiske stemningsfyldte billeder du der har taget med dig hjem, de små snørklede gader og små finurlige detaljer, virker i den grad helt vidunderlige…Forstår godt hvorfor i vil dertil igen :-)
  Irene

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)