Lac de St. Cassien

Vi nåede én dag på vores medbragte håndklæder og i vandret stilling. Det foregik ved Lac de St. Cassien, som lå små 12 kilometer fra vores bjerghus. Turen derover gik gennem det smukkeste terræn, hvor jeg lod mig betage i en grad, så jeg helt glemte at tage billeder. Et omtrent øde naturområde med Pinjer og Kastanjer, småbuske og en overraskende frodighed på trods af det varme vejr. Vi så enkelte ruiner efter små og større boliger, men mestendels ingenting.

Efter nogle kilometer kom vi til den lidt bredere og væsentlig venligere hovedvej. Udsigten var fortræffelig.

Alting snor sig og det kræver et fornuftigt balancecenter at færdes i Provence. Det er ikke mange år siden Oline endelig slap for sin køresyge og inden da var hun en dreven passager, som altid sad med en lille plastikspand. Jeg siger ikke mere…

Det var langt fra første gang vi var ved Lac de St. Cassien. Vi har været omkring søen mange gange i de år, vi har rejst i Sydfrankrig. Vi har spist frokost med udsigt ud over søen, vi har været nede at se på mulighederne for at leje vandcykler og småbåde og vi er kørt omkring den, når vi har været på vej ud til nogle af de yndlingssteder, vi efterhånden har fundet dernede. Vi har bare aldrig været helt nede ved bredden før.

Der er mange steder med bådudlejning. Der er også rigtigt mange vandcykler på nogle dele af søen. Der er lystfiskere, som henter den ene karpe efter den anden op af søens blå vand og der er folk, der bader, fra små vige langs bredden. Vi ville gerne bade, så vi enedes om, at det måtte handle om at holde øjnene åbne og se, hvor der var mulighed for at parkere og en rimelig sandsynlighed for, at det var muligt at komme ned til bredden.

Vi endte med at parkere på kanten af afgrunden. Det er jeg ikke god til. Jeg er skrækslagen. Jeg tror altid, at vi ender med at køre ud over kanten, så jeg klamrer mig til instrumentbordet og ligner en klovn, hvilket resten af familien naturligvis ikke undlader at kommentere.

Langt nede og et pænt stykke vej ude i horisonten kunne vi se, at der var andre badende. Der var kun én vej og det var ned gennem et tæt og lidt uvejsomt krat, men der var tydeligvis en form for sti. Ikke noget stort, ryddet og nemt at færdes på, men dog et spor at følge og dermed en tro på, at vi ville ende ved søbredden. Det gjorde vi heldigvis også og der var skønt…

To timer blev det til. Det var første dag i solen, så vi ville ikke overgøre det. Det skete da så heller aldrig, for det endte med at være den første og eneste gang på den ferie, men havde tingene vendt anderledes, var det bestemt ikke sidste gang vi var ved Lac de St. Cassien.

Søbad er jeg ikke meget erfaren i. Vi har badet en del i Furesøen som unge, men siden har det været havet, der har trukket os i vandet, så det var godt at huske, at søbad er dejligt, fordi det er ferskvand og man derfor ikke klør det mindste bagefter. Desuden var vandet rent, smukt og så var udsigten hele igennem fantastisk, når man lå og padlede rundt omgivet af grønne skråninger.

Bliver der en næste gang i det område, skal vi helt sikkert tilbage og genoptage søbadene.

Relaterede skriv

12 kommentarer

 • Svar
  Tante T
  29. juli 2011 at 09:11

  Elsker-elsker-elsker at læse dine ferieberetninger .
  Og glædes over at der, midt i bøvlet, alligevel har været plads til gode ferieminder ;)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. juli 2011 at 14:50

   Tak Tante-T – der kommer sikkert flere, når jeg genvinder energien og overskud :-)

 • Svar
  Anna
  28. juli 2011 at 23:12

  Åh, hvor ser det bare skønt ud. Jeg kan næsten mærke det blågrønne vands kølighed på kroppen. Og badning i en ferskvandssø er fantastisk – i sær, når den er ren! Vi badede i Wann See udenfor Berlin for 2 år siden. Det var som at bade ved en græsk sandstrand – dog med rent ferskvand. Skønt.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. juli 2011 at 07:38

   Ja, det er altså ikke tosset med sådan en ferskvandssø, Anna. Vi nød det og specielt elskede jeg, at man efter tørring ikke kløede over det hele. Ah… og smukt var der også :-)

 • Svar
  Benedikte
  28. juli 2011 at 21:47

  Der ser bare så dejligt ud. Det er så ærgerligt at det blev overskygget af de frygtelige boforhold.
  For hold da op – det er jo ren idyl!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. juli 2011 at 07:37

   Ja, der var dejligt, Benedikte. Søen tåler sagtens flere besøg engang :-)

 • Svar
  Pernille
  28. juli 2011 at 16:40

  Furesøen har jeg også badet i, men noget mere eksotisk kan jeg ikke fortælle om.
  Selvom I aldrig nåede tilbage, lyder det som en dejlig oplevelse. Jeg nyder i alt fald billederne :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. juli 2011 at 07:36

   Det var en herlig oplevelse, Pernille. Søbad er slet ikke dumt, men det ved du jo :-)

 • Svar
  GitteSP
  28. juli 2011 at 14:58

  Takker igen for de smukke billeder – det er en fornøjelse :-)

 • Svar
  Citronmoster
  28. juli 2011 at 14:50

  Jeg har tilbragt mange dejlige timer ved og i Lac de St. Cassien. Når jeg var i, fortrængte jeg tanken om de kæmpefisk der lever i søen :)
  Hvor er det ellers en trist oplevelse i har haft med Novasol og trafikuheld.
  Håber I må nyde resten af ferien :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. juli 2011 at 07:35

   Man skal ikke tænke på kæmpefiskene, Citronmoster ;-)

   Ja, vel var det trist. En ødelagt ferie er frygtelig ærgerlig at se tilbage på. De sidste dage skal virkelig nydes nu :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)