Bagnols-en-Fôret

Lige udenfor Bagnols-en-Fôret ligger Chapelle notre Dame de la Pitié. Kapellet er fra 1560, men ingen forsømmer en lejlighed til at understrege, at kapellet ligger ovenpå ruinerne af en romersk farm fra det 1’ste århundrede. Der er fundet potteskår og andre rester, som nu er udstillet oppe på turistkontoret sammen med de andre genstande, der er fundet i og omkring byen. Engang var også Bagnols-en-Fôret romersk, ligesom en stor del af resten af Frankrig.

Billedet er ikke taget fra den mest flatterende side, men det er heller ikke så vigtigt. Kapellet var ikke voldsomt interessant, men blot en af de ting, man fandt i udkanten af byen sammen med vinmarker, gamle gårde, nedtrådte stier, byens vinkooperativ og risikoen for at blive kørt ned at byens unge pizzabud…

Han kørte byen tynd hver eneste aften. Det var ikke nogen stor by, men de må elske pizza, for han manglede ikke arbejde. Han bragte pizzaer til døren og det blev gjort med den unges iver og overmod, så 2CV’en var ind imellem ved at gå i knæ, men ikke desto mindre holdt den sagtens til de voldsomt hullede grusveje, som omkransede byen. Hurra for den gyngehest og så var det ellers bare af banen, når man hørte den karakteristiske lyd af en motor presset til sit yderste.

Hvis man forlod hovedvejen og gik ned langs kapellet skulle man kun lige runde det første hjørne og så kom byen til syne ude i horisonten.

Måske var det ikke helt efter bogen at tage stien ned langs kapellet, for man kom faktisk ind på noget, der kunne ligne privat grund. Vi tog dog chancen ind imellem for lige at nyde synet af byen, som lå på den anden side af en lavning i terrænet. Man kan jo næsten spytte derover, men vejen er lang, for der er meget at gå udenom, over og forbi, inden man er der.

På pladsen overfor kapellet kunne man fange små græshopper i massevis. Oline var vild med de små insekter og kunne bruge lang tid på at sidde stille og lade dem lande på sig. De sad gerne på hænder og lod sig beundre, mens de sang ivrigt for os.

Vi var som sagt i udkanten af byen, så naturligvis var der skilte. Masser af skilte.

La Motte blev indgangen til Bagnols-en-Fôret for os. Da vi ankom til området, var pejling overladt til vores GPS, som snildt kunne finde vej til byen. Den meldte bare ikke, at vejen var en lille, smal og ualmindelig snoet bjergvej af dem, vi er ikke helt vilde med. Slet ikke den første dag i bjergene, for modet vokser jo proportionalt med øvelsen, men der var ligesom ingen vej udenom, da vi først var begyndt at bevæge os opad. Vi nåede at holde vejret mere end en gang, men vi nåede jo også frem.

Siden fandt vi ud af, at der var bred, solid vej ned ad bjerget, hvis man gad ende i Frejus i stedet. Det gjorde vi ofte.

Udsigterne var smukke i og omkring byen. Stilheden gjorde godt og byen og området fortjente så meget mere end et rigtig kedeligt ophold i et hus fuld af rotter, men engang må vi tilbage og fordybe os. Vi skal nyde livet i en stille, charmerende og meget provencalsk landsby med torvedag to gang om ugen, småbutikker og restauranter og caféer nok til, at man ikke behøver vansmægte. Det fortjener både vi og den.

Relaterede skriv

10 kommentarer

 • Svar
  michael
  30. juli 2011 at 19:59

  fedt sted, kapellet ku blive en unik bolig. OBS, for at være rigtigt nørdet: pizza manden kører nu i en dyane og ikke en 2cv ;) motor, chassic ramme og andet er dog den samme, bare for gåo ordenss skyld :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   31. juli 2011 at 09:42

   Ja, det er en Dyane. Ege har allerede gjort opmærksom på det ovenfor, Michael :-)

   Kapellet kunne sikkert blive en skøn bolig. Nu ligger det stille hen de fleste dage :-)

 • Svar
  Ege
  30. juli 2011 at 14:29

  Åh Pizzabudet´s bil , så mindes jeg min egen af samme slags som alså er en Dyana og ikke en 2cv da den er helt rund i formen og flop op vinduer i siden .Dyanaen er et nr større og kan brugsere en Klippansofa hjem fra Ikea ;-))))))))))))))
  Min var sortmalet med sort/hvid skakternet tag

  Ganske smukke billeder du har taget ………..men ingen af rotterne ??? Føj kan godt forstå i vil flytte

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juli 2011 at 18:10

   Det er utroligt hvad vi ind imellem får stoppet ind i de biler, Ege, men alt kan lade sig gøre, hvis man har viljen i hjertet :-)

   Ingen fotos af rotterne. Føj! :-(

 • Svar
  Irene Aagaard
  30. juli 2011 at 10:40

  Der ser godt nok dejligt ud! Lige sådan en lille fransk by som jeg også tror, at jeg ville synes om:-) Der sker ikke så meget – stille og fredeligt:-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juli 2011 at 18:08

   Jeg er sikker på, at du ville synes om den, Irene :-)

 • Svar
  GitteSP
  30. juli 2011 at 10:18

  Fin beskrivelse – og superfine fotos. Må jeg nævne at jeg har stor respekt for din måde hvorpå du lukker ned for en kedelig diskussion.
  God solskinslørdag :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juli 2011 at 18:08

   Tak Gitte – til det hele :-)

 • Svar
  Benedikte
  30. juli 2011 at 08:54

  Sikke et pizzabud. Næsten som på film :)
  Jeg håber I får mulighed for og mod på at komme derned igen og svælge jer. Hvem ville ikke ønske det, med de smukke billeder du deler!?

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   30. juli 2011 at 18:07

   Vi har masser af mod, Benedikte – og muligheden må vi jo selv sørge for at gribe :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)