20

Tilbudsfristet måtte jeg i gang med at halvere og halvere og…

Jeg præsenterede eftermiddagens beskæftigelse første gang i forsommeren 2006 og siden har jeg kunnet konstatere, at jeg ikke er den eneste, som er vild med disse søde, krydrede og sanselige tomater. De findes ikke bedre end dem, man selv fremstiller med kærlighed, krydderurter og lidt af alt det andet gode, som gør hele forskellen.

I dag havde den lokale Netto små cherrytomater til 15 kroner for et kilo. Jeg købte fire! Tiden skal jo gå med noget…

Der var lidt at sortere og kassere, for træerne vokser ikke ind i himlen og det samme kan man sige om tomatplanter, men når alt kom til alt, var det faktisk meget begrænset spild, der var på disse tomater.

De blev vasket og halveret, og ignoreret, når de syntes, at jeg overskred deres personlige sfære og bad dem ligge alt for tæt. Fire kilo er meget at skulle finde plads til i en helt almindelig ovn, så der var ingen kære mor. De ligger skulder ved skulder.

Bagefter fik de hylden hen. Lidt af den gode, gyldne olivenolie, grov salt fra Camargue, muscovado og så lidt krydderurter fra både skuffen og bedet.

Tre plader blev det til. Nu står de i ovnen og passer sig selv. Om mange timer skal de på glas og overhældes med god olie. Uha, som jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem.

You Might Also Like

20 Comments

 • Avatar
  Reply
  Camilla WP
  7. august 2011 at 17:20

  Det ser som altid lækkert ud, og skal bestemt prøves. Men hvor længe skal tomaterne være i ovnen? Hvis man glemmer dem på glas, så skal glassene vel skylles i atamon el. lign. inden – er der andet, man kan gøre, for at forbedre holdbarheden?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   7. august 2011 at 18:54

   Mine tomater står i ovnen, til de er færdige og det handler om, at jeg kigger på dem, for de må endelig ikke være for våde, men skal rent faktisk ligne soltørrede lidt. Måske er det alt mellem 3-6 timer, hvis jeg skal komme med et bud, Camilla :-)

   Jeg skyller ikke med noget. Jeg dækker dem med en god olivenolie og de er spist længe før, de tænker på at blive dårlige, så… :-)

 • Avatar
  Reply
  Heidi
  2. august 2011 at 13:08

  Nu bliver jeg jo nødt til at gå ud og handle…..

 • Avatar
  Reply
  kim
  2. august 2011 at 11:37

  Tak Liselotte,
  For mig er sagen klar; Vi skal i netto!
  Laver dem gerne ofte, men bare ad hoc, til en gryderet, eller andet. Havde aldrig overvejet at de kunne gemmes i glas med olie.
  Tak for tippet, og opskriften :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   2. august 2011 at 12:58

   De holder fint, hvis de er dækket af olie, synes jeg… men vi har dem ikke stående længe. Det smager de for godt til, Kim ;-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  2. august 2011 at 10:11

  Uhmmm, de smager ualmindelig dejligt, gør de. De er snart væk, tror jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  Irene Aagaard
  2. august 2011 at 07:26

  Håber på at drivhuset giver så mange tomater, at jeg også kan lave en portion:-) Ellers må jeg i Netto :-)

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  2. august 2011 at 07:16

  I 2006 havde jeg ikke opdaget dit univers – Slagtenhelligko – så tak for linket/opskriften! Jeg vil da straks ved arbejdsophør, begive mig mod nærmest Netto – ile hjemad – for at kaste mig ud i hjemmelavede “soltørrede” tomater. De ser da for lækre ud…

 • Avatar
  Reply
  Ann-Christine
  1. august 2011 at 22:49

  Jeg elsker dem! De er fantastiske og smager hundrede gange bedre end de købte. Fik et tip om at blande lidt honning i olivenolien sidst jeg lavede dem – det var en god variation og kan varmt anbefales

 • Avatar
  Reply
  violykke
  1. august 2011 at 22:48

  netto kalder imorgen :0)

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  1. august 2011 at 22:03

  Nå vet jeg hva som blir mitt neste prosjekt! Mmmm

 • Avatar
  Reply
  Lars
  1. august 2011 at 21:14

  De ser lækre ud. Jeg kan også anbefale at henkoge nogle, Det er også lækkert. Camilla Plum har en god opskrift på nettet. Det er let og hurtigt.

 • Avatar
  Reply
  MissMuffin
  1. august 2011 at 20:16

  Jeg lavede også selv en portion igår, dog kun 1 kg. af de bedste og mest krydrede, som lørdagstorvet kunne frembringe.
  De smager fantastisk til alting… måske man sku forbi Netto efter endnu flere tomater:)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  1. august 2011 at 19:57

  De er altsaa bare mums, hos mig forsvinder de ogsaa, der maa vaere mus i koeleskabet :-) Jeg laegger ogsaa en skorpe parmaggio ved, hvis jeg har noget, det goer dem altsaa ikke ringere!!!

 • Avatar
  Reply
  Ellen Lund
  1. august 2011 at 19:31

  Jeg har også lavet flere portioner på det sidste. De komme uden tvivl til at indgå i salatbaren til mit jubilæun inden længe. God aften.

 • Avatar
  Reply
  Bodil
  1. august 2011 at 19:22

  UHM hvor se det godt ud!!! :-)

  Og det er da en rigtig god ide at gemme dem på glas…indtil nu har jeg kun prøvet de skønne små tomater som ovnbagte og spist med det samme….eller dagen efter hvis der var flere tilbage. Så mange TAK for ideen :-)

 • Avatar
  Reply
  Gitte
  1. august 2011 at 18:09

  Jørgen (manden) har lavet op til flere portioner baseret på din opskrift, og de bliver spist som slik…..
  Jeg informerer ham lige om tilbud i netto ;-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2011 at 18:38

   Vi er også temmelig vilde med dem, Gitte. Jeg glæder mig, til de er klar :-)

 • Avatar
  Reply
  Tina Jensen
  1. august 2011 at 17:52

  Hej Liselotte.
  De ser så lækkre ud. Men hvor lang tid kan de holde sig på glas? kommer du dem på køl?
  Tak for en dejlig blog, den er altid den jeg læser først og mange gange i løbet af en dag.

  Kærligste hilsner Tina.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   1. august 2011 at 18:38

   Hmmm… hvor lang tid? Faktisk ved jeg det ikke, Tina, for de forsvinder som dug for solen. Vi spiser dem hurtigt, så… men jeg kommer dem i glas og fylder til sidst efter med en god olie, som skal dække tomaterne. I køleskab holder de altså rimelig godt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)