10

Langmodighed er en dyd eller hvorfor jeg næsten har opgivet at reindtage mit køkken…

Teenagere kan noget, når vi taler om søvn. De kan sove i usandsynlig lang tid. Faktisk kan de sove dage væk. Hele eller halve gør ingen forskel. De sover, til man larmer. Højt. Og længe. Så står de op med strithår og kroppe, som slet ikke magter at bevæge sig i noget, der tåler sammenligning med andet end sneglen.

De falder sammen i en stol, som tilfældigvis passeres. Så sidder de der, til nogen minder dem om, at de er levende.

Ind imellem kommer de i tanke om, at sene nætter er svært forenelige med at skulle nå helt usandsynligt meget, inden de skal ud af huset. Det afstedkommer ikke rask tempo. Nærmest tværtom. Verden kan forekomme uoverskuelig og overblik kan være en by i Rusland. De synker sammen. På stedet. Opgivende og højt sukkende.

Så træder andre i karakter. Får dem gelejdet ind i de levendes verden igen. De bevæger sig. Stadig langsomt…

Jeg har to strithårede, søde og forsovede teenagere i mit køkken. De er klistret ind i tape, papirrester og levn fra det, de kaldte morgenmad og jeg ville betegne eftermiddagssnack. De skal stadig nå en frygtelig masse, men nu kan jeg høre, at de planlægger et par spil eller tre, for tiden er en uendelig og fantastisk elastisk størrelse i den alder.

Jeg elsker at de er her i mit køkken. Jeg elsker den alder. Jeg elsker, at verden ligger åben og tid er noget, vi bare tager os.

Jeg elsker også udsigten til, at jeg måske alligevel får fingrene i eget køkken. Lige om lidt. Husk, de bevæger sig kun i snegletempo.

Du vil sikkert også kunne lide