15

Ferietirsdag med dadler, dun og dejlig dandering

I går blev helt anderledes, end jeg havde sat næsen op efter. Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle rydde op, støvsuge, vaske tøj og måske ende i sofaen med et strikketøj og en god film. Sådan gik det ikke, for Oline fik mig lokket til byen. Hun havde lidt ærinder og så var der jo udsalg. Det bliver udholdeligt, når man ikke samtidig skal bytte. Vi skulle ikke bytte, så vi købte i stedet. Til halv pris. Smukke tekstiler til hende den smukke og en dejlig, varm vinterjakke til hendes mor. Ægte dun. Belært forlængst af chefen er jeg aldrig forfaldet til at købe andet. Det kan ikke betale sig, siger han. Jeg klikker hæle og køber dun med indlagt luksus. I går altså til halv pris. Det er noget ved, skal jeg hilse at sige.

Vi stillede os ned på Frederikstorv og ventede på, at chefen kunne forlade forretningen og hente os. Oline holdt vagt, mens jeg tømte den gode grønthandler på den anden side af torvet. Der blev købt ind til grøntsagssuppe med hot chili og gode fladbrød. Der blev købt friske frugter og et enkelt sesambrød til hende, inden jeg fandt vej over pladsen. I det samme kom Kenneth. Man må sige, at han forstår sig på at gøre os glade.

Oline fik en kammerat på besøg, så der var travlt om langbordet og det ses faktisk i dag, for vi endte trætte med at snige os i seng med skyklapper på. Til gengæld er der lidt at bestille i dag og jeg skulle jo nødig komme til at kede mig i ferien…

Måske en oprydning ville give mental plads til sjov og ballade? Jeg tror det…

Vi har juletræ endnu og det er forbudt at fjerne det, så jeg lader være, men en støvsugning ville klæde gulvet omkring træet. Sofaen trænger også, for Oskar er familiehund med brugsret til alt, så hans foretrukne pladser er et par steder i sofaen, hvilket tydeligt ses. Selv mine forsøg med hans elskede lammeskind strategisk placeret et par steder derinde gør ikke tricket. Han kan altid finde endnu et sted at smide pelsen, den døgenigt.

At have besøg af Gitte, min svigerinde, gav mig strikkelysten tilbage. Hun kommer altid med et frisk pust og vi inspirerer hinanden, så det er en lyst. Jeg har strikket tre huer og et pandebånd på de ganske få dage, hvor hun og jeg delte morgener. Det er så dejligt.

Vi fik også fundet lidt strikkebøger frem af gemmerne og så skete det, at jeg pludselig genfandt en trøje, jeg frygteligt gerne ville strikke for et par år siden, inden chefen havde åbnet Garnudsalg. Dengang kunne jeg ikke finde garn til trøjen, men nu opdagede jeg – til udelt fornøjelse og spændt forventning – at garnet står lige inde ved siden af. Måske ikke det originale, men så absolut noget, som sagtens dækker og jeg er selvfølgelig straks gået i gang, for den trøje kunne bare blive sådan én, jeg aldrig kommer ud af herhjemme.

Trøjen er fra Country Weekend Knits af Madeline Weston.

Der er plads til hygge og strik senere i dag, så jeg tror, at jeg vil gribe støvsugeren i en fart :-)

You Might Also Like

15 Comments

 • Avatar
  Reply
  annette
  29. december 2011 at 08:16

  glædelig jul fra en (stille) læser

  Jeg læser med her og hygger mig med et pust fra Aalborg…min teenage by,
  lidt billeder vækker altid minder, kan nu godt lide Aalborg (og minderne)
  Nu tror jeg snart det er tid til at vende næsen hjem på visit, og selvom det blir februar, gråt og kedeligt vil jeg blive glad…for at gense familie og venner…

  godt nytår

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. december 2011 at 10:38

   Jeg elsker Aalborg nu. Som ungt menneske syntes jeg, at den var dødssyg, men man forandres og da jeg returnerede midt i trediverne, passede byen ligesom bedre, syntes jeg :-)

 • Avatar
  Reply
  hej
  28. december 2011 at 19:35

  hej
  tak for dit bud… altid rat med en andens mening hihi… den giver mig grå hår og ville ønske at jeg kunne få den i hænderne men den sjælges kun i udlandet og til den pris vil jeg ikke lige hente den hjem for at mærke efter… forsat god aften.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   29. december 2011 at 10:37

   Nej, det forstås, at du ikke lige køber den, men et godt bud er altså angora på tykke pinde :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  28. december 2011 at 18:16

  Vi endte med at have ryddet ud og ryddet op. Her er støvsuget, frisket op med nye hyacinter og endevendt, vasket og gjort ved. Nu vil jeg strikke :-)

  PS – spørgsmålet omkring garn er umuligt at besvare ud fra et billede og ikke andet, men jeg ville selv strikke den i dobbelt angora, hvis jeg skulle lave noget, som kunne modsvare dem :-)

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth Bula
  28. december 2011 at 17:36

  Høres deilig ut med en sånn dag. Hvis du tror det bordet ditt viste rot …. you ain’t seen nothin’ yet: kom til oss!! Jeg får heldigvis gjester i morgen, så dermed mååååå vi bare “måke litt i stallen”. Men i kveld: strikk og kaffe og annen hygge som behager meg her og nå! Ha en god en!

 • Avatar
  Reply
  INGA JENSEN
  28. december 2011 at 17:30

  KÆRE LISELOTTE, – BARE ET LILLE “FORSIGTIGT” PIP FRA MIG, – IGEN.
  JEG ER RIGTIG GLAD FOR DIN BLOG, – OG ØNSKER DIG OG DINE ET RIGTIGT GODT NYTÅR, – MED SUNDHED OG LYSE TIMER.
  INGA.

 • Avatar
  Reply
  Marianne
  28. december 2011 at 17:02

  Det høres ut som du har en aldeles herlig mellomjul, med litt plikter og mye kos!
  Hygg deg med det nye strikketøyet ditt!

 • Avatar
  Reply
  hej
  28. december 2011 at 16:42

  hej da jeg jo ved at du tit har hænderne i det garn som garnudsalg sælger ville jeg høre om du har et godt bud på hvad jeg villekunnelave denne her trøje i( har forsøgt at sætte et billde ind men kan ikke få lov til det så jeg sætter et link til min blog så du kan se den.)

  http://am-strik.blogspot.com/2011/12/opskrift.html

  jeg ved at den er lavet i 70 % Merinould og 30 % silke.. jeg gætter selv på at vi snakker om en pind 10 den er strikket på..
  hvad siger du et godt bud..

  ønsker dig et rigtig godt nytår og altid en fornøglse at se ind til dig.

 • Avatar
  Reply
  Mia Folkmann
  28. december 2011 at 13:58

  Oprydning skal der til (ikke for tit, for man skal aldrig overdrive…), så tankerne kan falde til ro og blive kreative. Sådan er det også her. Jeg er god til det med skyklapper, men jeg har det bedst, når de ikke behøves… ;-)

 • Avatar
  Reply
  Ulla
  28. december 2011 at 13:42

  Det er bare med at komme igang med pligterne Liselotte, så hyggen kan få plads ;)
  Jeg er klar til hyggen…. nu….

 • Avatar
  Reply
  Lis
  28. december 2011 at 13:03

  Jeg er også til dun-frakker- Så kan man holde varmen, selv i en snestorm.
  Det er en skøn cardigan du der genfandt, god fornøjelse med at strikke den. Det er så godt at der lige med et ikke skal så meget til før ens strikkelyst kommer igen.

  God blæsevejrs dag til dig

  kh. Lis

 • Avatar
  Reply
  Erika
  28. december 2011 at 12:54

  Jeg bliver altid så glad, når jeg smutter forbi din blog, Liselotte. Tillykke med dejlig datter, lune dun og genfundet strikkemodus, og tak fordi du deler ud af positivt livssyn og små hverdagsglæder. Hav en rigtig dejlig dag. :-)

 • Avatar
  Reply
  henriette
  28. december 2011 at 12:35

  Hehe, dejligt at der lige var en der ku få dig igang med at strikke igen. Vi savner jo de smukke og inspirerende ting du laver skal du vide. OG OG.. gæt hvad. Jeg fik penge i julegave og gæt hvor jeg så skal lægge nogle af dem… Uhh jeg glæder mig til at købe smukt garn hos “chefen”, kun bliver det forbasket svært at vælge.

  Rigtig dejlig onsdag til dig
  Knit on.. Henriette :))

 • Avatar
  Reply
  Eva_O
  28. december 2011 at 12:23

  God fornøjelse – både med luftning af støvsuger, hygge og strik… Ville forfærdelig gerne gøre dig kunsten efter, men jeg er arbejdsramt endnu 1,5 dag. Fredag er der til gengæld dømt store-hygge-strikke-læse-Wordfeud-dag – og uh hvor jeg glæder mig!

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)