15

Et par nye strikkebøger

Jeg er den heldige modtager af et par strikkebøger. Naturalieøkonomi eller den ene tjeneste er den anden værd er grunden til, at jeg forleden kunne hilse pænt på posten, som kom for at aflevere to nye bøger til mig.

Den ene var Annette Danielsens Kunsten at strikke en ø. Der er femten opskrifter at gå ombord i, hvis man har lyst. Jeg havde ikke. Jeg ved ikke hvorfor, men ingen af modellerne talte til mig i denne omgang. Jeg kan ellers vældig godt lide Annettes ting og det er heller ikke fordi modellerne ikke er smukke eller sjove. Der er vist bare ingen af dem, som umiddelbart bliver til i mine hænder. Måske på et senere tidspunkt.

Bogen modtog jeg uden at have haft lejlighed til at kigge i den. Det sker ikke en anden gang. Måske jeg ender med at sende den videre ud i verden, men skulle det ske, at jeg tager fat i en af modellerne, kunne det blive Bornholm…

Den anden bog var Stickning, En hantverk att utveckla. Bogen er udgivet af Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund og den er et portræt af Britt-Marie Christofferson, en af Sveriges flittigste udforskere af strikkekunstens muligheder. Den er en kiste fuld af guld. Så enkelt kan det siges.

Bogen får min varmeste anbefaling. Den er fuld af inspirerende måder at lege med farver, strukturer og strikkepinde. Der er anvisninger på den ene sjove teknik efter den anden…

Det bliver en bog, jeg vil tage frem med mellemrum, alene for at lade mig inspirere af de smukke teknikker og dejlige, illustrative fotos. Jeg forestiller mig allerede, hvad jeg kunne lave med nogle af de sjove teknikker og jeg er fristet til at prøve de fleste af med det samme. Den giver mig masser af lyst til sjov. Det er gode egenskaber for en bog, synes jeg, så den får altså min varmeste anbefaling. Skynd dig at få fingre i den :-)

 

You Might Also Like

15 Comments

 • Avatar
  Reply
  Mette Winther
  13. april 2013 at 22:13

  Hej 
  Jeg har købt Britt-Maries bog, men forstår ikke hvordan man strikker mønsteret på side 14. Det er især den med 7 lmf der driller.
  Hvordan kan man strikke /løfte 7 m af med garnet foran sig, så hænger det da som en langbue uden på de syv m.
  Eller er det bare mig der ikke fatter det. Strikkepind med spids i begge ender? Mener hun rundpind eller strømpepinde-lignende pinde og skal arbejdet vendes på nogen af omgangene?
  Håber du tar dig tid til at svare, da jeg meget gerne vil strikke mønsteret. 
  har prøvet at spørge i en garnbutik her i byen, men det kunne hun ikke hjælpe med.
  På forhånd tak
  Mette Winther
   

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   14. april 2013 at 09:21

   Mit forslag vil være, at du skriver til forfatteren. Jeg kan desværre ikke bruge tid på at finde bogen frem, finde mønstret og sætte mig med og prøvestrikke det, for siden at skrive en forklaring til dig herude. Jeg håber, at du finder ud af det :-)

 • Avatar
  Reply
  Birgitte
  13. februar 2012 at 09:57

  Jeg kunne ikke være mere enige. Den sidste bog ejer jeg med stor glæde – og den første lånte jeg på biblioteket og returnerede den pænt igen uden at bestille et eksemplar til at eje.

 • Avatar
  Reply
  hej
  12. februar 2012 at 17:16

  hej

  en hygglig og god strikke bog er guld være… kan jo blive helt glad af at se i en dejlige strikkebog og jeg kan næsten mærke hvor meget lyst til at få noget strik i hænderne jeg får af en god bog…

  Kender det godt med en strikke bog jeg havde fået i gave og den havde mange flotte modeler bar ikke lige noget for mig, så måske en dag jeg ligge den strikke bog ud i verden.

  kan da sige at ejg syntes at mange af de modeler der er blevet strikke i blog landet fra AD´s bog er rigtig flotte. og de modeler der er vist på, syntes jeg oftes er meget mere sigende end når de bare er vist frem.

 • Avatar
  Reply
  Hybel
  12. februar 2012 at 17:13

  Nuvel har jeg ikke møje begreb om strikke – men jeg antager at herinde er mange strikke kyndige?! Er der nogen som ved om der findes strikkebluser-mønstre der ikke kræver at man skal hæfte ærmerne?? Bud/tips modtages med kyssehånd…

 • Avatar
  Reply
  Erika
  12. februar 2012 at 14:45

  Åh, som jeg også ønsker mig “Stickning”. Faktisk har jeg gået og sukket efter den, siden jeg så den ovre ved Hanne og Luka for noget tid siden. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 16:15

   Det er den fedeste bog, Erika. Den kan du roligt skrive på ønskesedlen :-)

 • Avatar
  Reply
  Britt
  12. februar 2012 at 14:29

  De ser fine ud begge to, men jeg tror jeg forstår, hvad du mener. Jeg er ikke en haj til at strikke, det bliver jeg måske med tiden, men som det er nu, så skal jeg se opskriften før jeg starter. Det er så ærgerligt at sidde med en fin bog og så ikke turde gå i gang med projekterne fordi de er for svære. Det er vel også en måde at ‘snakke’ til køberne på…

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 16:15

   Jeg tør sagtens, Britt, men jeg er ikke så vild med modellerne. Det ved jeg til gengæld, at der er mange andre, som er. Heldigvis :-)

 • Avatar
  Reply
  Djohanne
  12. februar 2012 at 14:13

  Jeg synes Annette laver imponerende fine modeller, men jeg er alt for meget anarkiststrikker til at kunne følge hendes opskrifter.

  Heldigvis kender jeg en superstrikker der kan realisere modellerne for mig.

  Britt-Maries bog inspirerer mig til meget andet end strik, den nærmest sprutter inspiration ud af siderne.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 14:20

   Jeg er enig i det hele, Hanne :-)

 • Avatar
  Reply
  Dana
  12. februar 2012 at 14:06

  Britt-Maries bog er helt enkelt fantastisk.

  I det hele taget afhænger vurderingen vel af, hvordan man tænker strik – ligesom med læsning, ikke?   Leksika eller kortromaner?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 14:17

   Akkurat, Dana. Vi kan jo heldigvis ikke lide det samme allesammen. Sikke kedelige vi ville være så :-)

 • Avatar
  Reply
  Anne
  12. februar 2012 at 13:54

  Kan ganske kort sige: “helt enig”…både til første og sidste bog…sidstnævnte bladre jeg i jævnligt og drømmer om egne designs :)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   12. februar 2012 at 14:19

   Jeg er nu imponeret af Annettes strikketeknikker og hendes modeller er altid smukke, men de er ikke for mig, tror jeg.

   Jeg er til gengæld vild med den anden bog. Fuld af sjov er den :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)