13

Strängnäs/Skultuna og retur eller hvordan vi alligevel fik fyldt et par bæreposer

Da alle endelig var oppe og anstændige, fik jeg overtalt dem til en tur nordpå. Ikke langt. Bare op til Skultuna Fabriksbutiker, hvor Ittala blandt andet har sit outlet liggende. Åh ja…

Det ligger et smukt sted med gamle fabriksbygninger, som rummer de forskellige butikker og café. Det ligger også et farligt sted. Man skal jo have vinterdæk på bilen deroppe, men der er ingen, der forlanger, at man er terrængående på apostlenes heste, så jeg skal da lige love for, at jeg var meget lidt elegant, da jeg raslede ned af vejen. Heldigvis i den rigtige retning. Og uden andre skader end en såret forfængelighed. Den slags har det heldigvis med at hele i en fart :-)

Snart trådte vi indenfor. Energi koster omtrent gratis i Sverige, så der var varmt og dejligt i den store hal. Der var også en velsignelse af gode sager. For pokker, hvor jeg slet ikke kunne finde ud af at tage fra for alvor. Eller. Det kunne jeg jo åbenbart godt, skulle det vise sig, da vi nåede til kassen.

Her var blandt andet Iittala, Rörstrand, Hackman, Höganäs Keramik, BodaNova, Arabia, Mumin, Marimekko,Fiskars og meget, meget mere.

Jeg har fået købt så mange skønne og fede ting. Små fade, skåle, krukker, tekander og andet af det gode. Det hele er pakket ned. Jeg ser det ikke igen, før jeg er hjemme. Det bliver ligesom at få en gave, når jeg endelig skal pakke ud. Jeg glæder mig helt vildt.

Turen op til bilen turde jeg ikke andet end overlade til Kenneth. Jeg er jo tilsyneladende ikke til at stole på, så snart der bliver lidt glat. Eller mine støvler er ikke.

Bagefter var vi oppe i denne røde bygning. Herinde var der salg af smykker og tekstiler. Jeg fandt nu ikke noget, jeg måtte have med hjem, men smukt var der og tingene fejlede bestemt heller ikke noget. Jeg var vist bare helt mæt efter Ittalas fristelser.

Herefter returnerede vi til Strängnäs, hvor vi handlede ind til aftensmaden, gik en lille, kort tur i byens indkøbscenter (det er ikke stort, kan jeg betro dig) og enedes om, at vi egentlig trængte til at komme hjem og spise lidt sen frokost, slå mave og læse/spille/hygge lidt mere. Vi har jo ferie, for pokker!

Bonusinfo: Ittala har outlets over hele Sverige. Outlettet i Skultuna kan i hvert fald anbefales. Vi havde nogenlunde lige langt til to af dem og valgte så det, som ville bringe os gennem et lille stykke af Sverige på landevej og i langsomt tempo. Vi måtte over Mälaren nogle gange og udsigten, når det skete, var altså slet ikke ringe ligesom resten af turen bød på idylliske, røde gårde, svenske flag og overraskelser i form af periodiske gps-udfald. Åse blev helt rundtosset. Hun er vist ikke opdateret på Sverigesfronten ;-)

You Might Also Like

13 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  21. februar 2012 at 18:34

  Åh så dejlige ting, jeg fik fundet til poserne. Jeg glæder mig til at pakke dem ud, når jeg er hjemme igen :-)

 • Avatar
  Reply
  Marianne Bentzen
  21. februar 2012 at 12:09

  Jeg sluger det hele “med åben mund og polypper”. Jeg elsker at køre rundt i Sverige, men venter til foråret med det. Jeg skal ikke have noget af at falde på halen.

  Dejligt at du deler ferien med os andre.

  Kærlige knus Marianne

 • Avatar
  Reply
  Helle D
  21. februar 2012 at 10:46

  JA DA Liselotte! Jeg er spændt på at se, hvad poserne indeholder….hvis du pludselig flasher en hel bestemt R ting på bloggen, så tror jeg,  jeg bliver helt grøn i hovedet….hi hi – men jeg under dig det!! – det må have været en hård og energi krævende kamp at holde overblikket! hi hi – Fortsat god ferie!

 • Avatar
  Reply
  Sanne
  21. februar 2012 at 10:41

  Det lyder da vildt fristende dét dér – og som om I er i en rigtig hyggelig by :o)
  Hvordan har du fundet Jeres feriebolig?

 • Avatar
  Reply
  Lisbeth K
  21. februar 2012 at 10:29

  Her hedder Åse Connie ;) Og ifølge en lille dreng er det hende der ikke er der, men som godt må holde mund! Kært barn mange navne.

  Dejlige feriebeskrivelser, flere af dem tak – og rigtig dejlig ferie til jer alle <3

 • Avatar
  Reply
  Maj-Britt
  21. februar 2012 at 09:28

  Som altid spændende at læse dine indslag ;-) Jeg har ellers aldrig været så vild med det der svenskrøde og slet ikke glat føre… Man behøver dog ikke tage helt til det svenske for at komme ned og smage sneen ;-) det danske vejr og de danske stier er meget lumske i øjeblikket måtte jeg selv sande i går også med såret forfængelighed. Hvorfor er det at man fluks rejser sig op og kigger rundt for at se om nogen nu så det??? ;-D

 • Avatar
  Reply
  Violykke
  21. februar 2012 at 08:53

  Det kan jo gå hen og blive dyrt, jeg måtte jo lige ind på den hjemmeside og så popper der bryllups armbåndet op fra kronprinsessens bryllup, skrev til dem igår og ja her til morgen, skriver de at de da gerne vil sende, jeg er vild med det, så tusind tak,jeg elsker at følge med her inde.

 • Avatar
  Reply
  Marianne Kruse
  20. februar 2012 at 22:22

  Hvor er du altså en flittig blogger, Liselotte. Selv når du holder ferie. Det er uden tvivl en medvirkende årsag til at din blog er så populær. Jeg kommer tit forbi en blog, som jeg tænker at jeg gerne vil følge, men hvis der ikke er nyt i lange tider, dropper jeg den igen. Og samtidig har jeg dårlig samvittighed over ikke at have fået oprettet en blog selv (mangel på tid – lysten er der), for jeg føler mig ofte som “vindueskigger”, og synes egentlig ikke det er fair at I bloggere ikke kan kigge den anden vej. ;-)

  Forsat god ferie. :-)

 • Avatar
  Reply
  Lis
  20. februar 2012 at 20:09

  Endnu en grund til at besøge hovedstaden i Sverige.

  Det er så skønne glasting der kommer fra Ittala og Kosta boda.

  så måske til efteråret.

  Fortsat god ferie i det svenske land.

  Kh. Lis

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  20. februar 2012 at 19:38

  Hvor ser der skønt ud, oppe i det der Sverige ;o)
  – tror jeg på et eller andet tidspunkt, er nød til at se om jeg kan overbevise flere i familien om at Sverige kunne være helt sjov at feriere i – måske det engang lykkedes, hvem ved…
  Rigtig god ferie:-)

 • Avatar
  Reply
  Steinkjerringa
  20. februar 2012 at 19:36

  Når dere er så nær, så MÅ dere besøke idylliske SIGTUNA, som ligger i Arlanda kommune. Det er et fantastisk sted med kunstutsalg og et nydelig lite rådhus. Dit MÅ du bare!

 • Avatar
  Reply
  Violykke
  20. februar 2012 at 19:22

  Vi køre normalt til Kosta, men denne gang var vi ikke på nogle ture, der stod den på skrubben og skurrn, det er også ok for nu er det mit hus og det bliver rigtig godt, når der er malet og vasket lidt ( meget ) mere :0) kan godt forstå i nyder det, Sverige er super skønt.

 • Avatar
  Reply
  Lene
  20. februar 2012 at 19:21

  Og jeg skrev fluks det sted på huskelisten, hvorefter jeg kom i tanke om motorcykeltaskerne, men mon ikke en lille skål eller to kan finde plads ;-)

  God hyggeaften i det svenske.

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)