12

At tage til takke og alligevel hygge igennem

I Sverige er der ikke meget motorvej. Til gengæld er der lange stræk med landevej, hvor kameraer overvåger, at ingen kommer galt af sted. Og vejkroer. Ikke mange, så man skal ikke rutte med dem, for så ender det altså med, at man ikke har noget valg, men ender der, hvor der ligger én, som passer med den tid, man har til rådighed.

Det kunne f.eks. være, at man så måtte vælge at indtage frokosten på Vägkrog Prästkragen i Vara. Den ligger lige ud til landevejen, så den er ikke til at overse, når man forlængst har overskredet tidspunktet for en frokost.

Sådan blev det til, at vi satte os til rette på brune stole og jeg pludselig følte mig hensat til et dusin dejlige, svenske film, fordi stemningen på denne vejkro bare var sådan helt igennem autentisk.

Vi fik salat først. Bagefter ventede vi meget længe på resten af måltidet, for der var travlt. Vi var mange, som skulle spise frokost. De fleste virkede til at være lokale, som tog herud for at spise en frokost lørdag. Stemningen var intim og der blev udvekslet mange anekdoter bordene imellem.

Min henkastede bemærkning: “Åh, jeg føler mig simpelthen så godt tilpas lige her og lige nu”, fik Kenneth til at sprutte af grin. Jeg forstår ikke hvorfor…

Jeg syntes, at der var skønt. Jeg følte mig velkommen. Alle nikkede venligt til hinanden. Der var varmt og toiletterne var rimeligt rene. Det var mere end man kunne sige om gulvet. Og bordene. Og skiltet med “Nymålat” var heller ikke fra i forgårs, men måske nogen lod sig forføre. Jeg gjorde jo. Jeg hyggede mig velsignet og kunne sagtens abstrahere og bare nyde.

Maden var ikke noget at råbe hurra for, men den fik blodsukkeret til at stige tilstrækkeligt til, at vi snildt nåede færgen i Göteborg og kunne sætte hjulene på dansk jord imponerende tæt på 19.15. Vi var hjemme i løbet af ingen tid. Det var dejligt.

I dag er Store Vaskedag. Og solskin :-)

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply
  Tina - omme i London
  26. februar 2012 at 23:08

  “God husmanskost” er saa ae li’e di stil? ;)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. februar 2012 at 18:35

   Jow, jow, det er det da, Tina. Alt der kan spises ;-)

 • Avatar
  Reply
  Tine
  26. februar 2012 at 22:41

  Sig mig en gang, er det kun mig, der kan se en præriehund stikke hovedet op af det blå fad ved siden af alle ketchuperne?! ;-)

 • Avatar
  Reply
  Lis
  26. februar 2012 at 15:57

  Velkommen hjem til lille varme Danmark. Ja dvs. Idag søndag for ellers så har det blæst og blæst hvor vi lå i campingvogn ved Herning og Ferie for alle.

   

  Kh. Lis

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   27. februar 2012 at 18:35

   Vi har haft dejligt vejr i Sverige, Lis. Smukt snefald og siden helt op til 7 grader og næsten forår :-)

 • Avatar
  Reply
  Sylvia
  26. februar 2012 at 13:44

  Velkommen hjem fra ferie, Liselotte

  Vi kom hjem på torsdag etter 5 dager i Warszawa. Borte bra, men hjemme best. Jeg misunner deg litt for OUTLETen dere har vært på, for i Warszawa fant jeg ingen ting jeg hadde lyst på………men så sparte jeg vel de pengene!!

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. februar 2012 at 13:59

   Tak Sylvia og velkommen hjem til dig også :-)

   Warszawa lyder dejlig. Vi var i Krakow for nogle år siden og det er den smukkeste by, jeg nogensinde har været i. Meget stemningsfyldt. Jeg tager gerne tilbage, men jeg gjorde vist heller ikke mange fund dernede ud over smukke ravsmykker.

   Du sparede penge, så der er til en tur ned til et outlet i Sverige :-)

 • Avatar
  Reply
  Sandra
  26. februar 2012 at 13:41

  Så prøver jeg igen;)
  Velkommen tilbage til dansk jord – og nyd solen på denne skønne søndag:-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   26. februar 2012 at 13:57

   Tak Sandra, denne gang er vi hjemme på Tjørnevang og nyder søndagssolen :-)

 • Avatar
  Reply
  Rikke
  26. februar 2012 at 12:04

  Velbekomme og velkommen hjem ;)

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)